Faraonův poklad

Faraonův poklad https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/125156/bmid_faraonuv-poklad-MRx-125156.jpg 4 50 12

Ben Hope série

< 4. díl

Bývalý operativec SAS Ben Hope vede pokojný život na francouzském venkově, jeho nově nalezený klid však nemá dlouhého trvání – dozvídá se, že v Káhiře byl při práci na tajemném projektu brutálně zavražděn egyptolog Morgan Paxton. Jeho otec, plukovník Harry Paxton, Bena žádá, aby pomohl dopadnout synova vraha. Plukovník Benovi kdysi zachránil život, a Ben proto jeho prosbu nedokáže odmítnout. Ocitá se však v prekérní situaci, neboť Harry po něm chce, aby Morganovu smrt pomstil. Vše se ještě komplikuje tím, že se Benovi líbí Harryho nová žena Zara. Když Ben při pátrání po Morganovu vrahovi putuje špinavým káhirským podsvětím, začíná mu docházet, že za Paxtonovou archeologickou prací se skrývá něco víc… Jeho kroky postupně vedou z Itálie a Paříže na skotské pobřeží a odtud na břehy Nilu, kde jeho výprava vrcholí rozhodujícím soubojem v súdánské poušti. Na konci cesty leží skrytý poklad nevyčíslitelné hodnoty z doby kacířského faraona Achnatona. Kvůli takovému bohatství jsou někteří lidé ochotni jít přes mrtvoly…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Heretic´s Treasure , 2011


více info...

Přidat komentář

ludek.n
14.03.2022 4 z 5

Čtvrté pokračování dobrodružných výprav Bena Hopea má v Česku nového nakladatele: po ostravském Dominu se vydání chopil pražský gigant BB/art a přivedl zpátky i překladatelku Kláru Míčkovou, kterou u předchozí štace nahradil Petr Štádler. Ben Hope v tomto příběhu, jak už sám název napovídá, hledá bájný poklad, ukrytý před kontroverzním faraonem Achnatonem thébským veleknězem Venkaurem. Že to je pátrání smrtelně nebezpečné, netřeba pochybovat. Ve hře je obchodník se zbraněmi i mezinárodně hledaný terorista. Ben se dokonce znovu zamiloval, ale ani v tomto případě to není bez komplikací. Jeho neochota zabíjet došla tak daleko, že dějová linka ubrala ze zběsile krvavého akčního módu a vydala se spíše dobrodružnější cestou, plnou rychlých zvratů a překvapivých momentů. Sadistické scény mučení a zabíjení, kterými operovaly předchozí díly, se tak dostaly na okraj zájmu (ne že by úplně vymizely), což knihu lehce polidštilo. Do češtiny je Faraonův poklad posledním přeloženým románem s Benem Hopem v hlavní roli, přestože Scott Mariani samozřejmě pokračuje v psaní a k dnešnímu dni má série už celkem 25 pokračování. Třeba se někdy ještě některého z nich dočkáme.

Dalgiona
16.02.2022 4 z 5

Jako vždy ani v této knize mě spisovatel nezklamal. Honba za pokladem, láska, touha po bohatství, teroristé, překupníci, zrady. To vše v poutavém a velmi čtivém příběhu nabízí kniha Faraonův poklad.


malýčtenář
06.03.2021 3 z 5

Tak jsem trochu na rozpacích,jak se vyjádřit ke knize. Opět nepřekonatelný Ben Hope exceluje jako kladný a neúplatny hrdina. Kde už opravdu nemůže, zasáhne náhoda. Ale jinak celkem čtivé, prostředí Egypta voní exotikou,ale i nebezpečím. Řekla bych, že předchozí knížky byly lepší.

a.k
01.10.2020 4 z 5

Bývalý člen vojenské zvláštní jednotky Ben Hope se pouští do pátrání po vrahovi egyptologa, který před smrtí zjistil, kde hledat ukrytý poklad z doby faraona Achnatona. Přesnou polohu nálezu však už nestačil mrtvý archeolog nikomu prozradit.
Čekala jsem velké egyptské dobrodružství při hledání faraonova pokladu, ale toto téma je až vyvrcholením celého příběhu. Před tím čeká čtenáře zápletka plná pronásledování, střetů se zločineckým podsvětím a akční scény, které se neobejdou bez krve.
Kniha je dobrodružná akční oddechovka, i když s některými předvídatelnými prvky, a četla se moc dobře. A Ben Hope je sympaťák :-)

lampernaqui
27.06.2018 2 z 5

Faraonův poklad jsem si z celé série koupil jako první a abych si ho přečetl, tak jsem se rozhodl nejdřív dokoupit předchozí díly. Ty mám přečtené a přišel čas i na u nás poslední vydaný díl. Možná jsem byl už přeBenován, nevím. Ale tohle mi přišlo vyloženě nejslabší a někdy jsem měl co dělat, abych se donutil číst dál. A přitom Egyptské prostředí nabízelo spoustu prostoru pro skvělou akci. Škoda.

Salinka
23.02.2016 3 z 5

Tak touto knihou jsem se "prokousávala" dost dlouho, pravda je, že jsem neměla moc času číst, ale hlavně mě vůbec nebavila. Po předchozí knize, která byla úžasná bylo tohle celkem zklamání. Jak bylo Proroctví dobré tak tohle špatné, nebo mi to alespoň tak přišlo. Děj takový jak jsem očekávala, ale tak nějak to nemělo spád.

soukroma
15.12.2015 3 z 5

Dobrodružný thriller, který nepostrádá snad nic ze současných "taháků": teroristi, nájemní zabijáci, bývalí agenti, vojáci a příslušníci zvláštních sil, brutalita, honba za pokladem, šifry, starověké písmo, krásná žena cizího muže a láska na první pohled, ošklivý a nemotorný akademik, skotské rodové sídlo... Celkově je ale proto příběh příliš přebujelý, prvoplánový, předvídatelný a současně hodně nevěrohodný, zejména co se týče jednání jednotlivých postav a jejich replik.
Samotný poklad z doby faraona Achnatona je naneštěstí jen vějička na čtenáře, této linii je věnováno mnohem méně pozornosti, než anotace slibuje. Oproti jiným knihám (fikce) "zasvěceným" egyptské tematice tato přináší velmi málo faktů a zajímavých informací o dané době, vlastně velmi málo zajímavostí o čemkoli, škoda...

Kamiliana
25.10.2015 4 z 5

V tomto díle je Ben ve formě :-) soudě dle počtu vtipných narážek. Jen nechápu, jak by někdo, kdo žije jen z kafe a vína, mohl mít takovou fyzickou kondici. Čtenáři přece nejsou zas takoví tupci :-) Co mi vadilo nejvíc, byly "neologismy" v překladu typu: zazírat, zachladit (jako že vám je zima!). Nevíte někdo, jak to vypadá s Benem do budoucna? Prosím napište mi, děkuji.

Galadwen
17.04.2015 4 z 5

Zábavná a svižná oddechovka, do tramvaje a k odpočinku to pravé. Sice nic zvlášť překvapivého, klasicky postavený dobrodružný thriller o hledání pokladu, kde se krví a mrtvolami nešetří, ale celkově velmi dobrý dojem!

čef
30.11.2012 4 z 5

Ideální čtenář této knihy je obdivovatel Indiana Jonese, u starší generace např. Pokladu na jezeře. Od doby těchto legend nelze asi v tomto žánru objevit něco nového - jen padouši mohou být ještě hnusnější a hrdinové ještě vynalézavější a morálnější. Takto postupoval i Mariani. Bombastická zápletka, šifry, bojové akce, honičky, několikanásobné zvraty atd byly bohatě použity a zručně popsány. Jenom jaksi bez něčeho navíc. Ze všeho čouhá pouze suchý kalkul bez hlubší znalosti nějakého detailu. Starověký Egypt byl mnohem zajímavější např. v Prusově Faraonovi, ve Smithově Řece bohů nebo Waltariho Egypťanovi Sihunetovi, bojové akce zase třeba u Chrise Ryana atd. atd. No, nebudu zase příliš kritický - na čtení před spaním je to špica.

Dandulka
14.11.2012 5 z 5

Ze začátku nic moc, ale po stu stránkách to začalo být zajímavé.

vysypanel
15.08.2012 5 z 5

Tato kniha se četla velmi dobře. Některé dějové zvraty byly předpokládané, jiné překvapivé. Mi se líbilo...

Autorovy další knížky

Scott Mariani
anglická, 1968
2009  81%Alchymistovo tajemství
2010  83%Mozartovské spiknutí
2012  79%Faraonův poklad
2010  81%Proroctví o apokalypse

Kniha Faraonův poklad je v

Přečtených84x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce87x
Chystám se číst15x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x