Proroctví o apokalypse

Proroctví o apokalypse https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56913/bmid_proroctvi-o-apokalypse-sAa-56913.jpg 4 35 11

Ben Hope série

< 3. díl >

Bývalý agent Ben Hope má už dost života v neustálém nebezpečí, a proto se vrací ke studiu teologie v Oxfordu. Mohl ale tušit, že osud s ním bude mít i tentokrát jiné plány... Nechá se přemluvit k účasti na pátrání po záhadně zmizelé archeoložce Zoë Bradburyové a záhy zjišťuje, že se nevědomky stal součástí nejnebezpečnější mise ve svém životě. S jistotou ví jen jedno: že Zoë odhalila jakési dávné biblické tajemství. Kdo má ale zájem na tom, aby zůstalo ono tajemství neodhaleno? A bude tajemný únosce ochoten pro dosažení svého cíle i vraždit? Odpověď na tyto otázky hledá Ben v Řecku, na americkém Jihu i ve Svatém městě Jeruzalémě. Brzy ke svému zděšení zjišťuje, že se na prahu smrti ocitl nejen on a Zoë, ale i miliony dalších lidí. V sázce je závratně mnoho a Ben má zoufale málo času, aby zabránil lavině apokalyptických událostí vylíčených v Knize zjevení... Z anglického originálu THE DOOMSDAY PROPHECY, vydaného nakladatelstvím Avon, Londýn 2009 přeložil Petr Štádler. Vydání první.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Doomsday Prophecy , 2009


více info...

Přidat komentář

ludek.n
14.03.2022 4 z 5

Už potřetí se setkáváme s bývalým členem speciálních jednotek Benem Hopem, který se ovšem rozhodl pověsit své nebezpečné řemeslo na hřebík a věnovat se studiu teologie. Vypadá to však, že Benovi není souzeno vést klidný a normální život. Když se zaplete do hledání archeoložky Zoë Bradburyové, musí však jít studium bible stranou. Už se zdálo, že Mariani tentokrát povede svého hrdinu umírněnou a civilní cestou vstříc pravdě o prastarém biblickém proroctví, ale pak se všechno zvrtne a Ben Hope spouští krvavá jatka hodná bájného Ramba. Uniká speciálně vycvičeným agentům, sestřeluje vrtulníky jako na běžícím pásu a nemilosrdně ničí protivníky vším, co je zrovna po ruce. Jeden proti všem s neochvějnou jistotou, vůli a odhodláním postavit se komukoli a čemukoli. Samozřejmě nechybí ani pohledná partnerka a syčák, který netouží po ničem jiném, než ovládat všechny a všechno kolem sebe a ještě něco navíc. Ben Hope pochybuje snad jen o lásce a o svém vztahu k ženám. Jakmile je v akci, je to stroj na zabíjení, který se řídí heslem oko za oko, krev za krev. Přežije jen ten nejlepší. Proroctví o apokalypse je stejně jako jeho předchůdci čtivé, zběsilé, krvavě nelítostné, občas i kruté, s jasně danou linií směrem k cíli.

petulik330
05.06.2021

Opět se nám představí Ben Houpe.
V tomto díle se chystá studovat po té, co pověsil původní kariéru na hřebík. To mu ale osud nedopřeje a opět se ocitá v ohrožení života.
Další kniha, která ukazuje co dokáží lidé udělat pro moc a svou víru. I když byla kniha místy až neuvěřitelná pěkné se četla. Byla tom napětí i akce a proto kniha pěkně a rychle četla.


malýčtenář
08.02.2021 5 z 5

Opět nás šokuje nepřekonatelný hrdina Ben Hope. Příběh je místy až neskutečný, ale proč ne. Kniha se čte jedním dechem, rychle se chceme dobrat konce, protože určitě nesmrtelný Hope zvítězí. Nebo snad tentokrát ne?????

lampernaqui
27.06.2018 3 z 5

Jestli jste četli předchozí díly s Benem Hopem, tak Vás v dalším pokračování nemá už co překvapit. Klasický dobrodružný akční příběh se všemi klady a zápory, které k tomu patří. Nečekejte žádnou hodnotnou literaturu, jen odpočinek na pár hodin.

Govrid
27.12.2017 2 z 5

Akce, krev, výstřely a hrdina. Nebylo to špatné, ale spíš jako knižní příběh se mi to četlo dost filmově...

Kamiliana
25.10.2015 3 z 5

Bena mám moc ráda, opravdu sympaťák, ale tady je na mě příliš nereálných situací, vážná zranění se zahojí zřejmě v době letu do Ameriky, je tu moc střílení a z Bena je superhrdina. Škoda. Třeba příště bude líp.

stopař
14.03.2015 5 z 5

Hledala jsem nějakou knihu na čtení a náhodou narazila na tuto knihu.Po jejím přečtení hned navštívila knihovnu a nesla domu ostatní tituly autora.Knihy mají napětí ,spád a člověk přestane vnímat čas .Doporučuji všem .

Salinka
05.12.2014 5 z 5

Na tuto knihu jsem narazila náhodou v knihovně a hned mě zaujala :-) netušila jsem, že je to už třetí díl série, ale nijak to příběhu nevadilo, vše podstatné z minulosti jsem se dozvěděla. Příběh se mi líbil, autor píše čtivě a knížka se dobře četa. Líbilo se mi, že se děj "přemisťoval", je tam od všeho něco. Pravda, hlavní hrdina byl takový Superman, ale člověk mu fandil :-) no, takže já byla spokojená a určitě si přečtu i všechny ostatní knihy tohoto autora.

pobijecmuch
11.04.2014 5 z 5

Děj knihy má spád a velice dobře se to čte. Dokonce bych řekl, že z prvních třech dílů této série je Proroctví nelepší. Mariani v tomto románu ukazuje jak může být nebezpečný náboženský fanatismus.

Dandulka
04.06.2012 5 z 5

Bylo to fajn čtení, napínák až do konce. Je fakt, že hrdina Ben vyšel z každé přestřelky málem jen se škrábancem, ale o tomhle tenhle žánr je, ne?

nightlybird
24.08.2011 1 z 5

Tan nevím, připadlo mi to jako děsná slátanina. Hrdina, kříženec Supermana, King Konga, Casanovy a Einsteina by mi až tak nevadil (konec konců je to Brit), dohady okolo Jana z Pathu a jeho proroctví bych přežil, nesmysly v popisu mého oblíbeného Corfu mne ale vytočily do maxima a s autorem jsem skončil. Thriller dosahuje patřičného napětí vyvážeností reality a fabulace autora, aby dostatečně napínal, musí působit věrohodně a to především v známých nebo ověřitelných detailech. Tady jsem to postrádal.

Štítky knihy

Jeruzalém

Autorovy další knížky

Scott Mariani
anglická, 1968
2009  81%Alchymistovo tajemství
2010  83%Mozartovské spiknutí
2012  79%Faraonův poklad
2010  81%Proroctví o apokalypse

Kniha Proroctví o apokalypse je v

Přečtených61x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce88x
Chystám se číst13x
Chci si koupit2x