Mozartovské spiknutí

Mozartovské spiknutí https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35291/bmid_mozartovske-spiknuti-WRm-35291.jpg 4 49 12

Ben Hope série

< 2. díl >

série: Ben Hope díl v sérii: 2 Zemřel Mozart na otravu jedem žárlivého skladatele, nebo byl zavražděn kvůli porušení slibu mlčení, jenž složil jako významný člen řádu svobodných zednářů? A může s jeho smrtí souviset i prapodivná, brutální vražda proslulého klavíristy Olivera Llewellyna, k níž došlo o celých dvě stě let později? Právě takové otázky se honí hlavou vysloužilému vojáku a bývalému členovi speciálních jednotek SAS Benu Hopeovi při nervy drásajícím pátrání po vrazích svého přítele Oliviera. Všechny záhady se přitom točí kolem prastarého dopisu, který dost možná pochází z pera samotného Mozarta. Pokud ale za jeho smrtí skutečně stojí odštěpenecká skupina zednářské lóže, musel být skladatel součástí něčeho opravdu velkého… a nebezpečného. Bena a jeho dávnou lásku, slavnou operní zpěvačku a sestru zemřelého Leigh Llewellynovou, zavede pátrání po pravdě z Oxfordu přes Benátky a Vídeň až do zasněžených slovinských hor. Při zběsilému úprku Evropou musejí zůstat vždy o krok před skupinou odhodlaných zabijáků, jejichž cílem je jediné – smazat veškeré stopy po Mozartovském spiknutí… Z anglického originálu THE MOZART CONSPIRACY, vydaného nakladatelstvím Avon, Londýn 2008 přeložila Klára Míčková. Vydání první.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Mozart Conspiracy , 2008


více info...

Přidat komentář

gabriela-r
20.02.2024 4 z 5

Trošku přitažené za vlasy, hlavní hrdina je trochu jako Chuck Norris (postřelený, zlomená žebra, ale dál provádí téměř akrobatické kousky), ale čtivé a hlavní myšlenka (Mozartův konec života) zajímavá.

karolina7748
24.09.2022 2 z 5

První díl byl pěkný, napínavý, Ben je sympaťák, tak jsem se těšila na druhý díl, ale vůbec mě nenadchnul,vic jak půl knížky o ničem a zápletka mi v podstatě nějak utekla. Dalšími díly pokračovat zatím nebudu


ludek.n
14.03.2022 4 z 5

Ben Hope se ve druhém příběhu z pera Scotta Marianiho snaží rozluštit záhadu Mozartovy smrti. Pravda ukrytá v posledním dopise slavného skladatele totiž možná stála život jeho přítele Olivera Llewellyna a Ben je rozhodnut potrestat jeho vrahy. Že přitom bude muset ochránit i jeho půvabnou a slavnou sestru, s níž si byli před patnácti lety velmi blízcí, je příjemným bonusem i důvodem pro bolení hlavy navíc. Struktura Marianiho románu je jasná a přehledná, postavená na stejných premisách jako jeho předchůdce. Dokonce i charakter postav je převzat jako přes kopírák: mocný vůdce, zlý hoch, zásadový policejní komisař, krásná žena a samozřejmě neohrožený hrdina, bývalý člen speciálních jednotek Ben Hope. K tomu kompars, atraktivní prostředí, moderní zbraně, rychlá auta a akční thriller s historickým pozadím je na světě. Děj svižně odsýpá a uhání vpřed jako utržený ze řetězu. Hluchých míst je minimálně, nikde se nezastavuje ani se neškobrtá, jen rovně vpřed a neohlížet se zpátky. Člověk skutečně projede knihou jako nůž máslem, aby na konci možná zatlačil nějakou tu slzu, vytřepal z hlavy všechno to zabíjení a konečně si hluboce odechl, že Ben Hope to všechno zase přežil.

petulik330
24.05.2021 4 z 5

Ben Hope je sympaťák, který zachraňuje unesené děti. Jednoho dne se mu ozve dávná přítelkyně a on se za ní vydá.
Kniha se točila okolo W. A. Mozarta a okolnosti jeho smrti a událostí které k ní vedly. Kniha byla napěchovaná napětím, akcí a dramatickými zvraty.
Jediné co se mi na této knize nelíbilo je to, že se Ben v prvním díle měl dát d vedkyni s v tomto díle se najednou ožení že svou dávnou láskou s mladí i když v prvním díle říkal že nikdy nikoho nemiloval.
Bylo mi líto toho konce i když byl možná důležitý pro další autorova díla s Benem ( pokud jsou).

martinka1751
20.11.2020 4 z 5

Kdybych nebyla muzikant, tak bych si knihu asi nepřečetla xd....vesměs mě hlavně zaujal název....očekávání jsem od toho nějak velké neměla, ale musím uznat, že mě to překvapilo a opravdu mě to bavilo :D ten konec mě docela mrzel... Ben si opravdu zasloužil lepší život...
(A proč mi trošku Ben připomínal Harryho Hola ? xd)

Kerberos
21.09.2020 4 z 5

Akční,dobrodružné čtení se sympatickým hlavním hrdinou.Ben se snaží vypátrat vrahy svého kamaráda Olivera a ochránit jeho sestru Leigh.Je to boj s velmi vlivným nepřítelem.

Eillen
21.06.2018 2 z 5

Kdyby se nejednalo o druhý díl série, dala bych o hvězdu víc. Takhle ale musím ubrat. V první knize autor představuje Bena jako osobu, která se po smrti své sestry stáhla do sebe a nikoho dalšího nemiloval. Na konci knihy se rozhodne dát šanci vztahu se ženou, kterou při případu poznal (a během krátké chvíle se zamiloval - to je ale standardní klišé těchto příběhů).
A teď tu máme druhý díl. O krásce nikde ani slovo, ale najednou se tu objevuje dávná láska, kterou opustil, ale nikdy na ní nezapomněl...
Možná jsem jediná, komu to vadí, ale právě takové detaily dokáží příběh vyšperkovat - nebo, jako v tomto případě, zkazit dojem ze čtení.

lampernaqui
18.06.2018 3 z 5

Pokračování dalších dobrodružství Bena Hopea se nese ve stejném duchu jako předchozí díl. Nečekejte žádnou těžkou literaturu - tohle je knížka pro odpočinek, kde akce stíhá akci, nebezpečí ještě horší nebezpečí, a každý každého dokáže vodit za nos. To vše hezky zaobalit do historické záhady, která mi někde v příběhu zmizela a odsunula se do pozadí - alespoň tak mi to připadalo.

Don-Leo
03.11.2017 4 z 5

Druhý díl Bena Hopea. Děj ubíhá rychle, je to napínavé, podobně jako v prvním dílu. Mně se to líbilo.

Kamiliana
07.02.2015 4 z 5

Ben Hope i pro mě velký sympaťák! :-) Kniha je napsaná čtivě a díky krátkým kapitolám i přehledně, takže se neztrácíte v místech ani v čase. Jen je holt místy moc střílení a některé scény jsou nereálné (např. ta v helikoptéře). Mně nevadí, že kniha v podstatě není o Mozartovi, základní fakta o něm lze načíst jinde. Autorovi šlo o zpracování jeho teorie ohledně Mozartova úmrtí a tu "obalil" vcelku hezky. Jen žasnu nad českým překladem a výrazy typu: organické kakao, zazírat či neschopností překladatelky volit správně mezi věřit x uvěřit.

tess.de.veles
07.02.2015 4 z 5

Ben Hope moje sympatie má....akorát je to pořád už o tom samém....a začíná to být nudné...

Dandulka
29.07.2012 5 z 5

Jako vždycky se mi série o Benu Hopeovi dostává do rukou pozpátku, přečetla jsem třetí díl, teď druhý a chystám se na první! Oba díly byly moc pěkné, jen mě dostala scéna, kdy umírá Benova žena Leigh.Jinak moc doporučuji, děj má spád a nenudila jsem se.

Autorovy další knížky

Scott Mariani
anglická, 1968
2009  81%Alchymistovo tajemství
2010  83%Mozartovské spiknutí
2012  79%Faraonův poklad
2010  81%Proroctví o apokalypse

Kniha Mozartovské spiknutí je v

Právě čtených1x
Přečtených76x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce87x
Chystám se číst18x
Chci si koupit3x