Batman: Tři Jokeři

Batman: Tři Jokeři https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475003/bmid_batman-tri-jokeri-2Th-475003.jpg 4 80 23

KDO JSOU TŘI JOKEŘI? Batman sice nechápe, jak je to možné nebo proč tomu tak je, ale fakta jsou jasná: člověk, kterého pronásleduje celý svůj život, není ve skutečnosti jedním člověkem. Jokeři jsou tři. Nyní, když zná tuto neuvěřitelnou pravdu, potřebuje Bruce nějaké skutečné odpovědi. Temný rytíř se tak s pomocí Barbary Gordonové a Jasona Todda – dvou dřívějších obětí Jokerovy brutality – konečně vydává na cestu k tomu, aby šílence s nepříčetným úsměvem porazit jednou provždy. Všechny do posledního. Bonus navíc: Rozkládací přebal s plakátem na vnitřní straně!... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Batman: Three Jokers , 2020


více info...

Přidat komentář

Bargud
19.09.2023 5 z 5

Bravurní dílo. Kresby, barvy, příběh, vše prvotřídní.

RichardWest
30.08.2023 5 z 5

Tak to byl zážitek! Úžasná a temná kresba, poutavý děj a tři Jokeři, co víc si přát?
Komiks mě chytl a nepustil pryč, dokud jsem nedočetl poslední stranu.

Moc se mi líbil až psychologický rozbor některých postav, především Red Hooda a v některých situacích mi bylo až úzko. No určitě by si to měl každý zažít, ať už jde o čtenáře komiksů, nebo prostě jen náhodného fanouška Batmana.


Politre
09.08.2023 5 z 5

Za mně parádní kousek z edice DC Black Label. Děj, kresba a panelování dává vzpomenout na legendární Kameňák dvojice Alan Moore/Brian Bolland. Přesně ten typ komiksu s netopýrem, jak ho mám rád, temný, detektivní a drsný. Pomalu se odhalující zápletka, jak je to vlastně možné, že tu máme tři Jokery, se dle mého vyvedla a Geoff Johns to zdárně dovedl do uspokojujícího konce.

roman9276
19.04.2023 5 z 5

Já jsem nadšený ilustrace super a příběh taky super. Díky seriálu Titans jsem nebyl vůbec v lese a tudíž jsem měl lehké povědomí o postavách. Z edice Black Label jeden z nejlepších komiksů.

Voliarty
06.09.2022 4 z 5

Cítim sa mierne napálený.

Písal sa nejak rok 2016 a komiksovým svetom otriasol Batman, ktorý povedal, že sú traja Jokerovia. Debatovalo sa o tom, čo to znamená až to nakoniec to vyšumelo. Až do doby, kedy to oprášil Geoff Johns týmto komiksom. Chcel som si to prečítať a som veľmi rád, že ho vydali česky.

No...Začneme pozitívami. Páči sa mi to tajomno, ktoré tento komiks obostieralo. Kto je Joker, prečo sú traja a čo majú v pláne? Taktiež sa mi páčili charaktery Batgirl a Red Hooda a chémia medzi nimi. (SPOILER: Nebudem klamať, ale po tomto komikse sa celkom prikláňam k Batgirl x Red Hood KONIEC SPOILERu). A vždy ma poteší, keď si autori spomenú na zabudnuté postavy, vitaj späť Gaggy.

Kresba je nádherná, veľmi sa mi páčila. Aj tie jednostránky bez slov rozdelené do klasických deviatich panelov. Nádhera.

A teraz by som sa rád rozpísal o tej mojej prvej vete a prečo sa cítim podvedený. Ono totiž ,,traja Jokerovia" je téma, na ktorú sa asi nedala vytvoriť satisfakčná odpoveď. A tak to aj dopadlo. Na jednej strane sa mi aj ľúbi, s čím Johns prišiel, na druhej vďaka tomu mám pocit zbytočnosti z celého tohto komiksu.

SPOILER: Vlastne je len jeden Joker a tí ostatní dvaja sú chudáci, ktorých vytvoril. Takže je to ako hovoril Red Hood na začiatku, že sú to len ďalšie obete jeho toxínu. Páči sa mi ale, že reprezentovali rôzne štádia Jokera od seriózneho kriminálnika, cez krutého komedianta až po moderného sadistu (Golden Age, Silver Age a Modern Age). To, že Joker vie, že Batman je Bruce Wayne je mi jedno, to už naznačil Scott Snyder v Smrti rodiny. Trochu kontroverzný je záver, v ktorom Johns prekrúca Kameňák a pôvod Jokera. Z tragického komika, ktorého človek ľutuje, robí násilného partnera, ktorý si za svoj ,,zlý deň" môže vlastne sám. Nemôžem ale povedať, že by mi to vadilo. A svojím spôsobom tiež Johns uzavrel tajomstvo Jokerovej identity. Batman vie, kto to je, ale nikdy sa to nesmie nikto dozvedieť. KONIEC SPOILERu.

Na jednej strane z toho cítim zbytočnosť. Ale má to fajn atmosféru, zaujímavý vzťah medzi Batgirl a Red Hoodom a nádhernú kresbu. Takže to bola dobrá zbytočnosť.

P.S.: Páčia sa mi tie marketingové vety typu ,,konečně vydává na cestu k tomu, aby šílence s nepříčetným úsměvem porazit jednou provždy." Všetci vieme, že Batman s Jokerom nás všetkých prežijú a ich ,,veľkolepý posledný súboj" bude vychádzať aj tridsať rokov po dnešku.

Lenka.Vílka
22.08.2022 5 z 5

Matematika příběhu je poměrně jednoduchá. Ve městě řadí tři Jokeři a někdo je musí zastavit. Batman a někdo, komu Joker hodně ublížil. Barbara Gordon a Jason Todd. Karty jsou rozdaný a brzo budou na stole, ale na druhé straně barikády stojí Joker. Třikrát. Takže nic nebude tak snadné, jak se na začátku mohlo zdát. Protože je velká pravděpodobnost, že Joker během rozdávání podváděl.

Na knihy Geoffa Johnse si vždy musím najít klid a soustředit se jenom na čtení, protože většinou se jeho vyprávění stane přehlídkou šílených událostí a zamotaných věcí, a já jsem na konci sice spokojená, ale zároveň unavená. O to víc jsem byla překvapená, co vlastně čtu. Batman: Tři Jokeři je přímočarý příběh, který chce odpovědět hned na několik otázek, ale zároveň nezabředává do ukecanosti, komplikovanosti a je příjemně přehledný. A přestože se jedná o uzavřenou knihu (tedy jednalo, Johns se dal do psaní pokračování a děj je lehkým provázáním s jinou knihou, vyjde na podzim, ale to mi nepřišlo podstatné, funguje to i tak) je potřeba o minulosti postav alespoň něco vědět, aby jejich chování dávalo během čtení smysl. Takže pokud v souvislosti s touhle knihou padnou slova: perly, foťák, páčidlo a vy se nechytnete (snad alespoň na ty perly, asi mám jinak infarkt) tak si knihu možná tolik neužijete. Naštěstí je hned na začátku do každé postavy flashback a během knihy se všechno dál rozebírá a především zrod Red Hooda, a všechno kolem toho je důležitý. A já si to užívala.

Kniha sama o sobě je taky hodně povedená. Její přebal po rozložení vytvoří plakát se šesti kresbama. Jokeři z předělů kapitol a závěrečné kresby Batmana, Batgirl a Red Hooda, které jsou v knize taky. Já to neocením, ale je to milé. A vevnitř? Jason Fabok odvedl skvělou práci. Na jeho kresbu se dívá krásně a barvy to jenom podtrhnou. Což je skvělý, protože v příběhu je dost šílených (ty rybky a žralok byly hodně), nechutných (plavání v bazénu) a vyloženě krutých (můj rozum by rád napsal to věčný mlácení Jasona, ale napíšu: mýval) věcí, a je fajn, že to všechno vypadá tak skvěle.

Johns vzal ty nejikoničtější momenty, dal je do jedné knihy se třema Jokerama, a čekal, co se stane. A přestože tady je Batman na vedlejší koleji, a děj se víc soustředí na Red Hooda, kterého Batgirl dokonale vyvažuje, je to skvělá jízda. Jenže on ani ten Batman není na vedlejší koleji úplně, příběh čtenáře k té důležité otázce pomalu posouvá. Aby ve finální konfrontaci bylo řečeno to důležité: Vážně je důležité vědět, kdo je Joker? A pokud pokud Joker řekne, kdo je Batman, nebude to konec všeho, včetně Jokera samotného?

Skvělé  :)

Arkagas
05.05.2022 5 z 5

Na tenhle komiks jsem se těšila fakt moc a světe div se, povedlo se a dokonce překonal očekávání. Dějová linka se třemi Jokery není vůbec špatná a spolupráce s Batgirl a Redhoodem je skvělá! Každý má totiž svou temnou stránku, se kterou se musel vyrovnat a Jokeři útočí přesně na ně. Kresba nádherná, příběh pecka, všechno do sebe zapadá a nic není kostrbaté.

Moje hodnocení: 10/10

Massek
16.02.2022 3 z 5

Můj návrat do komiksových vod po mnohaleté pauze. A s tím souvisí i moje nepochopení některých narážek, postav a souvislostí, o které jsem asi ochuzen. Něco jsem dohnal teď po přečtení, když sjíždím vaše komentáře (čtenáři čtenářům - díky :), začnu asi opět číst více komiksů pro znalostní základ a srovnávací materiál. Ale nyní jako nepoučený čtenář víc jak 3* dát nemůžu, sorry.

Nelíísek
29.01.2022 4 z 5

Super příběh, bombová kresba

dexterman
04.01.2022 4 z 5

Hodně dobrý příběh . Hodně dobře nakresleno . Myšlenka tohoto příběhu je opravdu velice originální a to mám opravdu rád . Pro mne příjemné překvapení na začátek roku .

Norri
14.12.2021 5 z 5

Třem Jokerům jsem se dlouho bránil. Ten nápad se třema Jokerama se mi zdál jako naprostý nesmysl. Nakonec jsem nadšený a jsem rád, že to mám v knihovně. Příběh se odkazuje k nejslavnějším zločinům v Batmanově životě a celý komiks jako celek je úžasnou poctou Moorově Kameňáku. Odkazuje se to k němu skutečně hodně. Ať už jde o Jokerův origin, devíti-panelové rozvržení stránek, či symetrii prvních a posledních panelů v příběhu. Navíc to má skvělé tempo. Co se týče kresby, tak k tomu stačí jen napsat jméno Jason Fabok, protože to jméno je záruka kvality.

Hwaelos
03.12.2021 5 z 5

Jsem příjemně překvapený. Poslední roky je Joker natolik přehypovanou postavou, že o ni člověk zakopává prakticky pořád. Hodně autorů (prominentně v čele se S. Snyderem) přijalo za svou Moorovu tezi, že Joker Batmana definuje (a naopak). Původní myšlenka je samozřejmě originální, ale když je opakovaná do zblbnutí, svoji přitažlivost poněkud ztrácí. Prvním varováním pro mě bylo, že Johns vychází ze stejné premisy, druhým výstražným signálem pro mě byla samotná zápletka. Říkal jsem si: "Fakt? To už neumíme vymyslet nic originálnějšího, než z jednoho záporáka udělat tři?" Ale autorovi se magickým způsobem podařilo nesklouznout k šablonovitosti. A to i přesto, že pracuje s nejznámějšími a nejkanoničtějšími motivy (umlácení Jasona Todda, postřelení Barbary Gordon a ano, dojde i na smrt Bruceových rodičů). Dialogy jsou skvělé, příběh má akurátní tempo, atmosféra je hutná a všechno podtrhuje famózní Fabokova kresba, která upomíná na Bolandovu slavnou devítipanelovou kompozici a používá ji znamenitě.

MartyManCZ
21.11.2021 4 z 5

Stvořitelé sami sebe se utkávají proti sobě, no není to skvělé? Geoffa Johnse mám moc rád, ale podle mě mu tu chybělo trochu místa, aby mohl tento skvělý nápad rozvinout do velkolepějšího příběhu, který by si myslím zasloužil. Takhle se komiks asi zásadním nestane, i když by jím díky své myšlence a nápaditosti být mohl. Batman tu nehraje úplně prim, což tomu taky docela sluší a přináší zase jiný pohled na věc. Nevěděl jsem co od toho čekat, a určitě jsem napoprvé nechytil všechny skryté odkazy, ale možná právě proto si užiju i další jeho přečtení. Rozhodně to nutí se zamyslet a v příběhu se pohrabat a když někdo něco takového dokáže nabídnout, tak to my, komiksoví fanoušci máme rádi :)

Delphín
10.11.2021 5 z 5

Tento komiks jsem bral do rukou plný očekávání. A světe div se, byla naplněna
Napřed chci vyzdvihnout samotné vydání. Skvělá pevná vazba co nekřupe, přebal rovněž kvalitní.
Kresba je fenomenální už díky tomu, že si díky ní můžeme snadno vzpomenout na ikonický Kameňák.
Celý příběh je ale výtečný i z příběhové části. Myšlenka o třech Jokerech a jejich chování se mi zamlouvalo. Po krku jim jde Bazmanův tým, kde rovněž panuje skvělá chemie. Při scéně, kdy Red Hood stojí u svázaného Jokera jsem ani nedutal. Tuto několika stránkovou scénu jsem si užil nejvíc z celého tohoto super komiksu

_Tess_
25.09.2021 4 z 5

Neměla jsem nijak velká očekávání, a o to více mě komiks překvapil. Tajemný děj točící se okolo tři Jokerů a také vrahovi rodičů Waynových.
Black Label navíc přináší více krve a násilí, než bychom našli u normálního komiksu.
Skvěle to zde doplňují i Batgirl a Red hood, kteří tu Batmanovi pomáhají. Celkově mi přijde, že se komiks spíš zaměřuje na Barbaru a Jasona, kteří mají opravdu co nabídnout ze své tragické minulosti, a je to příjemné osvěžení oproti zaměřování se jen na Bruce.
.
Za mě fajn počtení se zajímavým námětem a úžasnou kresbou, který stojí za přečtení.

GoodGames
02.09.2021 4 z 5

Batman: Tři Jokeři má zaujímavý námet, predsa len traja Jokeri miesto jedného? Geoff Johns to celé vymyslel dostatočne rafinovane, pútavo a hrá sa aj s bolestivou minulosťou postáv. Nejedná sa síce o nič zásadné, no ak hľadáte zábavný komiks s Batmanom a máte radi Jokera, tak by ste to jednoducho nemali minúť.

Ivan Kučera
24.08.2021 4 z 5

„To si jenom projektuješ, Jasone.“ Traja Jokeri. Geniálny, ale jednoduchý a jednoduchý, avšak geniálny nápad. Keď sa to povie, vaša fantázia sa rozbehne a už sa nezastaví. Odpovede na otázku, ako je niečo také vôbec možné, zrejme neuspokoja každého, ale mňa potešilo, že scenárista Geoff Johns sa s tým pobil na slušnej úrovni. A to hovorím ako niekto, kto jeho scenáristické práce vo všeobecnosti nejako extra v láske veru ozaj nemá (dodnes som sa nespamätal z Flashpointu). V tomto komikse sa však Johns v rozumnej miere upokojil a umiernil a hneď je to o klaunovský nos lepšie. Jokerovia budia pozornosť i rešpekt, Batman je extrémne zamyslený aj na svoje pomery, Batgirl napriek tomu, čo prežila, stále v ľuďoch vidí len to najlepšie a zaujímavým protipólom je im obom Red Hood, oproti ktorého miestami extrémistickým metódam aj tie Batmanove pôsobia ako metódy jemného diplomata. Scenár možno napokon nedokáže stopercentne naplniť (nemalé) očakávania (aj ambície), ale inak som z toho napriek pár zakopnutiam mal dobré dojmy. Pozoruhodná je nielen výtvarná stránka od Faboka (Batman/Flash: Odznak), ale tiež parádny zelený tvrdý obal a vynikajúci prebal, ktorý jednak zábavne parafrázuje slávne tri opice (nevidí, nepočuje, nehovorí) a jednak sa dá rozložiť do podoby plagátu (!). Čo je síce asi nepraktické (ktorý zberateľ oželie prebal a nalepí si ho na stenu?), ale ako nápad super. Zaujímavé sú posledné strany, v ktorých Johns (opäť raz) pracuje s teóriou, že Batman/Joker sa navzájom istým spôsobom potrebujú a že im v podstate ani nejde o zničenie toho druhého (nevraviac o zabití) a vlastne je im ukradnutá i súperova identita (a možno ju dokonca dávno vedia).

3DD!3
20.08.2021 4 z 5

Slušná idea, která ale ve finále úplně nestrhne. Rozdělit jednoho padoucha podle toho jak se v historii Batmana choval je docela zajímavé. Fabokova kresba je dokonalá. I to zabíjení je zajímavé. Johns navíc staví na piedestal toho nejšílenějšího. Finále je rádoby umělecké, ale v podstatě připomene Martu z neslavné konfrontace z Batman v Superman.

robin9739
18.08.2021 5 z 5

Edice Black Label nám dovoluje poznat staré známé postavy, úplně novým neotřelým způsobem, brutálnějším, krvavějším a hlavně šílenějším. Zde se do cesty Batmanovi postaví jeho celoživotní protivník, jeho vlastní temný odraz. Postavu proti, které bojuje ve všech možných podobách, paralelách a časech "Joker". Zde se nám dostane hned ve trojitém vzevzření.
Bruce si na pomoc zavolá Red Hooda a Batgirl. Takže dostáváme zajímavou směsicí charakterů, jelikož se Joker podílel na utváření jak Hooda tak Batgirl, dává nám to dohromady smrtící koktejl pomsty a nenávisti. Jedná se o příběhově zajímavý komiks, dostáváme se do nitra nekonečného souboje dvou charakterů.
Sice jsem čekal větší rozbor Jokera jako postavy, více jeho minulostí, více událostí jenž ho formovali. To se nám zde sice nedostane, za to dostaneme šílence, jenž chce za každou cenu být tím hlavním a nejdůležitějším zlem v Batmanově životě. Na 120 stránkách dostaneme úžasnou kresbu, několik zábavných až ikonických momentů ( žralok bílý s klaunským úsměvem ). A spoustu dalších mini detailů, které mě jako fanouškovi Temného rytíře udělali velkou radost.

fvalek
25.07.2021 3 z 5

Musím říct, že na Black Label je to poměrně slabší, ale stále je to dost nadprůměrný komiks. Po přečtení anotace jsem mě trošku jiná očekávání, a tedy nějaké tajemno - kdo to vlastně jsou ti tři Jokeři, proč jsou tři, jak vznikli, kde se vzali. A ono to tak chvilku je, ale poměrně brzy se odhalí, jak to je. Zbytek knihy už je jen o tom zjištění, který je který, a co s tím. Johnsův styl jsem nějak nevypozoroval, i když jsem těsně předtím četl Hodiny posledního soudu, asi mi na něm nepřijde nic zase tak originálního, ale počet úmrtí, agrese a krve je jistě větší než u běžných DC komiksů, nic nového vedle Snydera.

Hlavními aktéry jsou Batman, Batgirl a Red Hood, i když na Batmana se příběh paradoxně zase tolik nesoustředí. To je docela dobře, protože příběh Barbary a Jasona, které vychází z kanonických komiksů jako Kameňák apod., jsou o hodně zajímavější než neustálé nimrání se v Brucovi, ale je nutné říct, že oživení vraha rodičů Wayneových je dost dobrá zápletka. U Jokerů mě jejich vyobrazení docela zklamalo. Dobrá zajímavost je navázání, jak už píšu výš, na staré známé komiksy, ale příběh se mohl více soustředit na samotný proces proměny a vedlejší účinky, které byly naťuklé u "rodinné večeře".

Takže celkově dobré, obohacující, zajímavé, ale úplně mi to nesedlo. V Black Label jsou i lepší příběhy, tohle je zápletka jak z nějakého lacnějšího kompletu než něco extra.