Až za hrob

Až za hrob https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496977/bmid_az-za-hrob-dvG-496977.jpg 3 29 11

Woody Bookman za jedenáct let svého života nepromluvil ani slovo. Ani když jeho otec zemřel při hrozné nehodě. Ani když mu jeho máma říká, že ho miluje. Jediné, na čem Megan záleží, je bezpečí a štěstí jejího syna. Jenže Woody věří, že za smrt jeho otce může nestvůrné zlo, které nyní ohrožuje jeho i jeho matku. A nemyslí si to sám. Slyší ho i spojenec, jehož doposud nezná. Woodyho strašlivé podezření se potvrdí. Zákeřný muž hnaný zlem uvede do pohybu svůj zvrácený plán. A jde po Woodym a jeho matce. Ze zvířecích důvodů. A jeho síla roste. Navíc není sám.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Fobos
Originální název:

Devoted , 2020


více info...

Přidat komentář

KKK
27.02.2024 3 z 5

Tak třicátý kousek od tohoto spisovatele v knihovně. Na začátku jsem litovala, že jsem asi vyhodila peníze, ale pak se to zlomilo a chytlo mě to.

Stanas513
02.04.2023 5 z 5

"Chlapec schopný zachránit svět. Muž odhodlaný jej zničit."
Nebyl to tak drastický příběh, jak bylo označeno na obálce knihy, nešlo o záchranu světa, ale opět WOW! Když se mi něco moc líbí, tak nenacházím slov, abych to správně popsala...Pan Koontz se opět vyznamenal. Kniha je plná tajemna, čtenář se může dohadovat, jak celý příběh asi skončí. Ale v každém případě námět byl ohromující a bylo by krásné, kdybychom měli takový "drát" i mezi sebou a vlastními psy. Už dlouho jsem nebyla tak MOC nadšená z četby! Klidně bych dala i 6 hvězdiček.


PosPol
30.03.2023 1 z 5

Znáte ten pocit, když vás někdo majzne zezadu baseballovou pálkou, vy se probudíte kdovíkde, hlava třeští jako blázen, nechápete kde to jste a co se stalo? Ne? Pak je to kniha přímo pro vás, bažíte-li po tom, tento zážitek okusit....

Autor měl našlápnuto skvělým směrem - archea, tedy jaké si buňky věčnosti a nestárnutí, sen nejednoho člověka. Tyto archeabakterie uniknou z laboratoře, jejíž majitel neváhá celý komplex odpálit a všechny (93 lidí) nechat uhořet, jen aby si zachránil zadnici. Netuší, že ředitel Lee pár vteřin před výbuchem unikl. Miliardy archabakterií v něm začnou probouzet zvířecí pudy a vlastnosti a stává se nebezpečným pro svět....

A pak už vlna bizarností a absurdností jede jak tsunami. Objevuje se autistický chlapec Woody, který v 11 letech s IQ 186 nahackuje nenahackovatelné stránky. Jeho matka Megan, která musí nutně být reinkarnací Afrodíté, jinak si nedovedu vysvětlit, že po ní touží všichni muži knihy. A nesmí chybět pes. Miluji psy. Autor je taky miluje. Tak moc, že se zlatý retrívr Kippy stává jednou z hlavních postav.

Kippy je součástí Mysteria, tedy jakéhosi spolku zlatých retrívrů, kteří pomocí Drátu komunikují. Rozuměj telepaticky. A Woody se, jako vyvolený, připojí na Drát a Kippy vycítí jeho ohrožení. Lee, měnící se ve zrůdu se rozhodl dostat Megan za každou cenu! Kdyby vám to stále bylo málo, autor vám nabídne desítky nicotných postav, zcela nahodile a bezdůvodně. Nabídne vám spousty nájemných vrahů, nálož korupce. Co vám ale nenabídne? Důvod, proč hlavní postava Lee zmizí ve druhé třetině knihy a objeví se na až konci. Důvod, proč se celou knihu nic neděje a vyvrcholení alá Rosamunde Pilcher je na posledních pár stránkách. A důvod, proč vlastně knihu napsal?

Pokaždé, když už to vypadalo na alespoň špetičku napětí, to okamžitě autor smetl další nudnou pasáží. Knihu jsem dočetla s totálním sebezapřením a proto, že jsem to slíbila. Takže dávám 1/5, děkuji za možnost zúčastnit se štafety, ale na závěr se ptám: KDE JE SAKRA TEN EPICKÝ SOUBOJ CHLAPCE SCHOPNÉHO ZACHRÁNIT SVĚT A MUŽE, SCHOPNÉHO JEJ ZNIČIT?

mary2019
12.03.2023 1 z 5

Tak tohle jsem odložila po padesáté stránce. Minimum přímé řeči mě totálně vytáčelo a tím pro mě kniha přestala být zajímavá hned v jejím začátku. Četla jsem v rámci štafety.
Mrzí mě, že jsem ji nedokázala dočíst, ale byla to pro mě ztráta času. Víc k tomu nemám co napsat.

EvikU.
26.02.2023 3 z 5

Přemýšlím kde začít. Moc jsem se těšila na thriller. Čistokrevný thriller u kterého se budu bát. Tahle kniha byla ale šmrcnutá sci-fi, které nevyhledávám nebo fantasy, které bylo ale na fantasy slabé. Vůbec nevím, co si o knize myslet.

Pár částí bylo čtivých, ale střídali části u kterých jsem se do čtení musela nutit. Moc mi vadila linka Mystérie, kdy psi komunikovali na drátě a věděli o všem zlém ve světě. Pes Kipp komunikoval s Woodym, klukem, který má těžký autismus… Mě to moc rušilo.

Ani hlavní padouch Shacket byla postava, která nebyla uvěřitelná. Jako nějaký nesmrtelný. Ale ani Woodyho máma Megan nebyla moc uvěřitelná. Byla moc schopná, nadpozemská, když se k ní připojil klaďas Ben a zlatý retrívr, ani jsem se o ně nebála. A u thrilleru bych se bát měla!!!

V knize je zakomponováno děsně moc věcí a i postav, místy překombinovaný. Vadilo mi, že je tam minimum přímé řeči, spíš jen vypravování, co kdo. Tím jsem pak nebyla přítomná v knize, ale nakukovala do ní.

Jak už jsem říkala na začátku, od knihy jsem dostala něco jiného než jsem na základě žánru do kterého je zařazená. Věřím, že i tak si kniha najde své čtenáře. Já hodnotím jako průměr za těch pár míst, kdy to napínavé bylo.

nela3812
22.02.2023 2 z 5

Tak tohle rozhodně není thriller. Minimálně první polovina knihy tomu vůbec neodpovídá, o druhé jsem ochotna spekulovat, ale pro mě to thriller prostě nebyl. Je to spíš takové lehčí fantasy, přitažené za vlasy.

Autor je pravděpodobně velkým fanouškem fauny, protože velkou roli hrají zlatý retrívr a chlap co se mění v jakýsi mix všech zvířat planety. Pejska navíc doplňuje jakési mystérium a oplývá speciálními schopnostmi. Naopak muž, jeden z hlavních hrdinů, se ze začátku chová jako naprostý fanatik, začne se měnit a pak kolem strany 250 z příběhu prostě zmizí, aby se objevil na konci a nic. Další postavy slouží jen k tomu, aby poodhalovali ono psí mystérium a dopravovali psa na delší vzdálenosti. Zbytečné postavy, které v příběhu nemají váhu.

Kde je sakra ten epický konec ve stylu "chlapec schopný zachránit svět, muž odhodlaný ho zničit"? Defacto k žádnému pořádnému konfliktu, co by ohrozil víc než jednu rodinu, nedošlo. Kde je to ohrožení světa? Kde je nějaká konfrontace? Odpočítávání času do pohromy? Hm? Nikde nic. Ticho.

Autor se příliš zaobírá zbytečnými popisy minulosti postav, které jsou v příběhu nepodstatné, stále dokola omyla tytéž myšlenky, detailně se věnuje všemu kromě dějové linky. Tomuto příběhu chybí směr, chybí mu napětí, zajímavé postavy a trochu řádu.

Tohle bylo velké zklamání. Hodnotím 2/5

soukroma
11.02.2023 2 z 5

Na mne moc pohádkové fantasy (a ani pohádky ani fantasy na mě nefungují)...
Koontze musím homeopaticky dávkovat; ale aspoň něco v minulosti se mi už i docela líbilo - V měsíčním svitu.

Kanuska
11.02.2023 1 z 5

400 stran čekání na den D. Na velkou událost, která je nám v knize předkládána. Událost, která nepřišla... ačkoliv přišla, ale až na výjimky o ní nikdo neví a dlouho vědět nebude.
Příběh je zbytečně natahován a obsahuje hodně vaty. Mistr napětí začíná dobře, ale brzy mu dochází dech. Okolo strany padesát čtenář ví jakým směrem se bude příběh vyvíjet a nedojde k absolutně žádnému překvapení. Tedy, překvapení bylo, že záporák č.1 a spouštěč celé situace, kterému prvních cca 200 stran vidíme často do hlavy, začne z příběhu mizet a někdy od strany 270 už je to jen hodně vedlejší postava a čtenář si lehce domyslí, kde a kdy se na konci knihy objeví.
Od Koontze mám načteno cca 30 knih a tohle bylo velké zklamání. Chápu, že autor je zřejmě velký milovník zlatých retrívrů a vytvoření jakéhosi Mystéria, které vylepší svět, ho asi baví... ale v tomto příběhu to působí jako hodně naivní utopie, která není Koontzovi hodna. Chlapec autista, který nikdy nemluvil, a má své rituály se lusknutím prstu stane díky zvláštnímu psovi obyčejným dítětem. Najednou mluví a komunikuje jako každé zdravé dítě?? Pohádka, která se nehodí pro tento typ knih. Věřím však, že milovníci retrívrů a jiní pejskaři dají možná plný počet.

Patapuf
07.01.2023 5 z 5

Je to taková pohádka..... ale moc pěkná.... knihy předtím nebyly úplně top, ale tahle bych řekl si plný počet zaslouží.... i když spousta věcí se vyřeší sama.... prostě pohádka :)

kolacky
30.12.2022 5 z 5

Po dlouhé době nová kniha od Deana. A opět výborná.
Jak poznamenal sám autor, "Je to jako něco z Heinleina." Nebo z Clifforda Simaka, dodávám, a rozhodně doporučuju!!!

kneslova
28.12.2022 4 z 5

(SPOILER) Tahle kniha mi hodně připomíná díla Stephena Kinga. Je tam Zlo a také Mysterium - geniální psi a jeden autisticky chlapec, který vše propojí . Zajímavá věc .

Autorovy další knížky

Dean Koontz
americká, 1945
2009  85%Intenzita
2005  84%Podivný Thomas
1994  85%Chladný plamen
1996  83%Přízraky
2019  68%Ashley Bellová

Kniha Až za hrob je v

Právě čtených1x
Přečtených30x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce76x
Chystám se číst42x
Chci si koupit15x
dalších seznamech1x