Ashley Bellová

Ashley Bellová https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/395214/bmid_ashley-bellova-84S-395214.jpg 3 59 19

Bibi Blair je divoká, vtipná a neohrožená mladá žena, jíž lékaři sdělili, že má jen jeden rok života. Její odpověď: „Uvidíme." Její uzdravení doktory ohromí. Záhadná žena přesvědčí Bibi, že důvod, proč unikla smrti, je, aby mohla zachránit někoho jiného. Někoho jménem Ashley Bell. Ale zachránit před čím a před kým? A kdo je Ashley Bell? A kde je? Bibiina posedlost hledáním Ashley ji uvrhne mezi nebezpečné lidi, číhají na ni reálné i mystické hrozby, včetně bohatého a charismatického vůdce sekty.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Omega
Originální název:

Ashley Bell , 2015


více info...

Přidat komentář

Tyet
21.11.2023 3 z 5

Bravurně napsaný příběh, který není ale ničím více, než bravurně napsaným příběhem pro ukrácení dlouhé chvíle, třeba v posteli s chřipkou :)
Zhruba v polovině knihy mě napadlo, že zde nalézám zásadní styčné body se starým filmem Angel Heart s Mickey Rourkem. Hrdina se v něm během pátrání po pachateli brutálního zločinu motá v kruhu, ze kterého se nakonec stane spirála vedoucí k němu samotnému. Ale nakonec ta podobnost nebyla úplně přesná, což je škoda, protože film je to výborný.

dr.horrible
21.04.2023 2 z 5

Blábol. Videl som kedysi Fantóma a mám Koontza zafixovaného z počutia ako béčkového Stephena Kinga. Ale tie odporúčania na prebale (Psychologicky prepracované postavy, majstrovské a inšpirujúce dielo. NY Times) sa z neho snažia robiť snáď druhého Clivea Barkera. Nič nemôže byť vzdialenejšie skutočnosti.
Jeho postavy sú doslova smiešne. Ich správanie hlúpe, vzájomné dialógy naivné. Jeden až šesť stranové kapitoly detinské.
Má to pár svetlejších momentov (dve mŕtve holky) a dosť možno by z toho mohol byť v pohode tv film. Ale celý ten príbeh, so všetkými odbočkami a ešte raz dialógmi, a hlavne Koontzove smiešne pseudointelektuálne vložky o politike, totálne nehodiace sa odkazy na klasických autorov a poučovanie typu - čo to bol holokaust, sú predovšetkým urážkou čitateľovej inteligencie.


KLHannah
09.10.2022 3 z 5

Na začátku knihy jsem trošku zamotala sama sebe, protože se mi popletly anotace a myslela jsem si, že čtu úplně něco jiného. Když jsem si v tom udělala jasno, kniha mi začala dávat smysl. V půlce knihy jsem se nemohla odtrnout, ale na straně 468 už jsem byla dost zmatená, co se teda vlastně děje. No a konec, bohužel,...
Kniha pro mě přesto přinesla zajímavý vhled na sílu myšlenky. Mám představivost stejně divokou jako Bibi, takže to tím pro mě bylo ještě zajímavější.
Nacistická linka mi ovšem přišla poněkud prvoplánová. A za mě zcela zbytečná. Měla asi navnadit čtenáře na něco, co v knize v podstatě nenajde. Mile mě překvapilo, že americký autor použil český Terezín. Vygooglil si ho? Někdo mu o něm vyprávěl? Nebo je v originále knihy použit jiný tábor?
Styl autora mě rozhodně zaujal. Krátké kapitoly byly velké plus. I nádech mystiky. Takže Ashley sice byla moje první kniha od pana \Koontze, ale rozhodně ne poslední.

davidurban1973
23.07.2022 4 z 5

Docela zajímavý a čtivý příběh s velkou dávkou mysteriózního děje, který zpočátku vůbec nečekáte. Že se nejedná obyčejný thriller na vás vyskočí někdy v půlce knihy nečekaným zvratem, a postupně začne všechno dávat smysl.
Rozhodně si myslím že komentáře by byly pozitivnější, kdyby nakladatel knihu zařadil do trochu jiného žánru, a neoznačil jej vyloženě jako thriller, Pod kterým si většina lidí představuje něco naprosto jiného

Selket
12.11.2021 4 z 5

Tuhle knihu jsem dostala jako dárek za nákup a docela mě zaujalo to rozporuplné hodnocení. Líbil se mi námět, líbil se mi styl, ale co mi vadilo, bylo to nekonečné protahování na konci, kdy je třeba jedna celá kapitola v podstatě jen rekapitulace toho, co už se stalo, co už si hlavní hrdinka myslela a jak to cítila...

WopiMK
03.10.2021 5 z 5

Zařazení "thrillery pro ženy" se asi podepsalo na mnohých nízkých hodnocení. Cituji například: "Přeskákala jsem kapitoly a knížku zavřela. Zklamala mě." :-) Mě knížka nejvíc uchvátila tím, že to, co pro někoho je až příliš fantazijní (nebudu spoilerovat), jsem ve skutečnosti též zažil. Úplně mě dostalo, jak to autor dokázal popsat (nebo odhadnout).

AmyLee992
22.08.2021

Knihu jsem četla na PC, takže to trvalo déle, ale vůbec nelituji :) tvorbu Koontze mám hrozně ráda, a tato kniha patří k jeho nejlepším. Všem doporučuji!

Patapuf
23.06.2021 3 z 5

Tak za mě jedna z nejslabších knih od autora.... možná jsem už toho přečetl moc a nebo jsem už vyrostl z takovýchto příběhů, ale nějak jsem se do toho nemohl dostat... nějak mi to nedávalo smysl dokud jsem se nedostal tak do tří čtvrtin knihy a ani potom mě to nějak moc neoslovilo.... chápu že je to fantasy kniha, ale stejně jako Dům stínů je to prostě jenom takový slabý odvar....

kachnat
30.04.2021 5 z 5

Já nerozumím negativním komentářům... Jde o fantasy příběh, který podle mého názoru skrývá poselství, tedy alespoň pro mě. Mě kniha zaujala, dobře se četla, příběh byl úžasný, nápad mě nadchnul. Za mě je to úžasná kniha, skvěle napsaná.

MíšaS.
29.05.2020 1 z 5

Nečtěte můj komentář pokud jste knihu ještě nečetli.

Jsem za půlkou a vůbec mě to nebaví. Ze začátku to vypadalo zajímavě, ale postupem času se děj zastavil a když si pak přečtete, že je to vlastně, asi sen, tak se cítím doopravdy podvedená. Nějak nechápu o co teda vlastně jde.
------------
Dočteno, ale stále nechápu. Hrozná slátanina.
Plně souhlasím s orionka3.

shootingstar
06.03.2020 5 z 5

Skutečně nechápu zdejší relativně vlažné hodnocení. Román je originální, poutavý, nese vysoce důležitou myšlenku a některé věty si přímo říkají o podtrhávání.
Čím ovšem NENÍ, to je "thriller". Čtenářky všech těch knih typu "Dívka, která" budou zklamány.

orinka3
23.01.2020 1 z 5

SPOILER - komentář obsahuje informace, které prozrazují část děje.

Začala jsem číst a věřila jsem, že to nebude špatné. Rozvíjelo se to slibně. Fantazie v textu se dala čekat, však jde o autora, který se tomuhle typu literatury věnuje. Dala jsem si záležet, aby mi nic neuniklo. Ovšem když jsem došla do míst, kde Bibi leží na nemocničním lůžku, které vlastně nikdy neopustila a kolem ní rodiče i její fešák, jsem se cítila podvedeně. Od té chvíle bylo pro mě všecko jinak. Přeskákala jsem kapitoly a knížku zavřela. Zklamala mě.

jiri77
17.11.2019 2 z 5

Deana Koontze mám rád,tak jsem se rozhodl ,že si něco od něho přečtu. Kniha začala dobře a čekal jsem ,že mě to začne bavit ale ono přišlo velké zklamání. Roztahané,nudné a samotný děj nesrozumitelný. Knihu jsem dočetl vší silou a řadím ji k nejhorším od autora.

Stanas513
11.05.2019 5 z 5

Od Deana Koontze jsem už dlouho nic nečetla a tak jsem opět překvapená lehkostí jeho psaní, s jakou čtenáře udržuje v napětí a tajemnu. Po polovině přečtené knihy mi začal běhat mráz po zádech a ještě teď ten pocit trvá. Svět byl stvořen myšlenkou. Opravdu je tak jednoduché svou fantazií zhmotnit zlo v paralelním světě a umožnit jeho vstupu do reality? Uff, fakt jedinečná kniha! (Ale ne každému tento žánr vyhovuje...)

mrliš
28.04.2019 odpad!

Bohužel, přijde mi, že autor napsal knihu jen pro finanční zisk. Obsah knihy je pro mě něco absolutně nepochopitelného. Plytké, roztahané, zbytečně zdlouhavé popisy všeho možného. Pointa příběhu k počtu stránek je zcela neadekvátní. Z 542 stránek mi přijde, že takových 400 je jen nudná omáčka zbytečného rozvleklého popisování absolutního ničeho. Samotný příběh je nezajímavý a nudný. Za mě nedoporučuji a musím říci, že autor takovéto kapacity hodně Zklamal!

Marian27
27.04.2019 4 z 5

Môj komentár prezrádza niečo z deja !!!
Začiatok super, potom to pokračovalo celkom dobre, ale po strane 400 mi už začínali liezť na nervy opisy všade prítomnej hmly alebo toho ako vyzerá oceán pri východe a západe slnka prípadne aká je situácia na cestách. Koniec to však vyvážil a ja zas žasnem nad Koontzovou neuveriteľnou fantáziou. Samozrejme v knihe nájdeme aj jeho dve oblúbené témy; psov a surfovanie. Ako inak, veď to k nemu patrí. No, stou dĺžkou to trošku prehnal, naozaj ako by mu povedali: "Zaplatíme ti, vychválime ťa ale nech to má 500 strán a viac". Ak by román mal 300 strán, bolo by to podľa mňa úplne ideálne pre tento príbeh a dej čo sa v ňom odohráva a dal by som plné hodnotenie. Koniec ma veľmi prekvapil a prinútil sa zamyslieť nad tým či naozaj žijeme v skutočnom svete a nie vo vlastnom, vytvorenom svojou bláznivou predstavivosťou alebo vo fantázii niekoho iného:)).

Joe323
26.03.2019 3 z 5

Polovica knihy sú sny Bibi. Tak by sa tá kniha aj mala volať. Asi najslabší román pána Koontza. Aj keď najslabší román pána Koontza je vždy lepší ako najlepšie romány väčšiny románopiscov! Zdá sa mi ako by to písal na objednávku Timesov alebo podobných nadutcov. Akonáhle má kniha nálepku - Thriller roku alebo Najlepší bestseller - tak je to zaručene vždy slabý odvar toho čo spisovateľ skutočne dokáže. Skutočnú kvalitu nikdy netreba nálepkovať.

Danago
29.01.2019 4 z 5

Kniha mě naprosto vyrazila dech. Nic takového jsem nečekala. Rozhodně to není běžný thriller. Kniha Ashley Bellová je velmi dobře psychologicky propracovaný mysteriózní thriller.
Příběh asi nebude pro každého. Zaujme čtenáře s otevřenou myslí.

kolacky
25.01.2019 5 z 5

Po delší době nová knížka od pana Koontze! A velice zajímavá! Bibi prostě musíte fandit, přátelé...