Pád

Pád https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284367/bmid_pad-V2L-284367.jpg 4 51 18

Arkádie (Kai Meyer) série

< 3. díl

Alcantarové a Carnevarové – dvě znepřátelené rodiny, dva mafiánské klany. Tajemno, napětí, zločin i láska. Rosa s Alessandrem již nechtějí své city skrývat. Poštvou tím proti sobě celé klany arkádských dynastií a hrozí jim smrt. Prchají přes celou Sicílii a postupně poznávají, kdo za tímto spiknutím stojí: Hladový muž, který se vrátil po mnohaletém uvěznění na svobodu a chystá se opět nastolit prastarý, krutý řád. Vychází najevo pravda o TABULE, o Rosině otci a mnoha dalších záhadách. Podaří se jim zastavit nevyhnutelný pád a přežít? Závěrečný díl mafiánské fantasy trilogie Arkádie.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

Arkadien fällt , 2011


více info...

Přidat komentář

TaLu
02.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Dočetla jsem poměrně rychle, ale do poloviny knihy jsem čerpala z akčního druhého dílu. Pak mi přišlo, že z knihy vyprchává vše jak z děravého balonku vzduch. Tajemné proměny, které se držely v přísném utajení po staletí, najednou jako by nikdo nehlídal, každý se proměňuje jak na běžícím pásu padni komu padni. Zajímavá linka velké záchranné lodi hned zas vybuchne, i když co by si jinak počali s tolika mutanty. Rosa pobíhá a popojíždí celkem chaoticky sem a tam, Alessandro nepochopitelně rezignuje na pozici vůdce mafiánské rodiny o kterou tolik usiloval. A závěru už úplně došel dech. Tak třicet let se na něco Hladový muž chystá a pak to spláchne nesmyslným divadlem? No a jeskyni s bohy nemá cenu komentovat. Jedině mě usmiřuje dobrý konec, což u mafie je vždy zázrak. Druhý díl se mi líbil moc, celkově průměr.

Sitting-Bull
15.02.2024 3 z 5

Zase nemohu než souhlasit s KaMal. Děj se pěkně rozjíždí, některá tajemství se dozvídáme a po horším druhém dílu nás to natěší... A pak přijde zklamání ve formě konce příběhu... Škoda...


Kory98
06.11.2023 5 z 5

Mě Arkádie nadchla, celkově celá trilogie mě zaujala a líbila se mi. Bylo to zase něco jiného, než na co jsem v tomto žánru zvyklá. Vůbec nelituji, že jsem si sérii přečetla.

shadowhunter06
28.07.2021 3 z 5

Třetí díl byl pro mě zklamáním. Zhruba v polovině jsem se začala nudit, ke knize se mi nechtělo vracet, pak jsem se ale opět začetla a ke konci mě kniha opět bavila. Samotné zakončení mi však ale radost neudělalo. Vzhledem k tomu, jak v průběhu série napětí stoupalo, jsem čekala závěr daleko velkolepější. Celý závěr mi přišel zbytečně uspěchaný a nepromyšlený. Potom scénka s jeskyní a jakýmsi usmířením bohů mi přišla naprosto zbytečná a matoucí. Sérii jako celek bych zařadila ke svým oblíbeným, závěrečný díl ovšem zklamal má očekávání.

KaMal
23.05.2020 3 z 5

Lepší než druhý díl, děj už začal odsýpat a tajemstvi se pomalu odkrývala...a pak přišel závěr a celé to šlo do kytek :-( Chápu, že zastrašení vůdců klanů takovým způsobem je asi logické, ale po všech těch bojích a mrtvolách jsem čekala víc.

Ailee
27.11.2019 3 z 5

Takové... nijaké to rozuzlení. Samé dohady, hádanky, otázky, ale odpovědi nic moc. Celkově mě to bohužel moc nebavilo.

Tewi
13.03.2019 4 z 5

Po prvním díle jsem měla trochu obavy číst další. Jenže námět byl zajímavý a nedalo mi to a musela jsem číst dálší. Druhý díl byl naprosto skvělý. Na psaní typu Rosa dělá tohle, Rosa dělá tamto atd. jsem si už zvykla a ani jsem ty zdlouhavé popisy nevnímala. Děj se vyvýjel parádně a to bylo hlavní. Pak jsem začala číst poslední díl a říkala jsem si: Jestli úroveň vyprávění a atmosféra temného světa občas projasněného sluncem nebo měsícem vydrží, bude to paráda! Vydržela. Ovšem jen do chvíle, pár stran před koncem. Konec byl uspěchaný, odfláknutý a vyvolával spíš otázky než uspokojivá vysvětlení. A právě proto nemůžu dát plný počet.

Luciluc
09.12.2018 5 z 5

Za mě nejlepší díl z celé trilogie. Už od prvních stránek se pořád něco dělo, nechybělo napětí, odkryla se spousta tajemství (nejvíce mě asi překvapila dějová linka s Apolloniem). Hybridi byli dobrým zpestřením, stejně jako Harpyje. V hodnocení prvního dílu jsem psala, že jsem zvědavá, jakou roli bude mít v příběhu Fundling. V tomto díle měl roli poměrně zásadní, ale nemůžu se ubránit zklamání z podivného zakončení knihy, z celé té „Fundlingovy role“ na konci příběhu. Ne úplně vše bylo vysvětleno a závěr zůstal „polootevřený“. Ráda bych si přečetla případné pokračování :) Kai Meyer se zařadil k mým oblíbeným autorům.

any333
03.04.2018 5 z 5

V první řadě musím uznat, že tenhle díl a celkově celá série byla asi zatím nejtajemnější, co kdy jsem četla. Autor nám zase dal minimum nápověd k tomu, kam dál hodlá postavy posunout a když už jsem si někdy myslela, že vím, co se objeví v příští kapitole, přišel další zvrat a mně nezbylo nic jiného než na to koukat se spadlou bradou. Tohle se mi přesně stalo na konci, když Rosa zjistila pravdu o Tabule a svém otci a vyřešila to, řekněme, docela oprávněně drasticky. Tím přicházím na dlaší plus; čtenář se setkává s různými opravdu krvavými věcmi, co mnohdy nemusí ani souviset s vraždou. Dostalo mě to třeba v případě sovích dvojčat.
Spousta otázek se zodpovědělo, ale autor si ani po konci nenechal vzít ten punc specialisty na to vysvětlit, s čím se postavy setkaly, ale příliš tomu nerozuměly, nebo spíš jim unikala jejich pravá podstata. Já osobně bych něco ohledně mezer v davu měla, ale nemám to uvěřené a už se to ani asi nikdy nedovím. No nevadí.
Narozdíl od Rosy jsem si jen oblíbila učitelčina přítele, takže se mi trochu nezamlouvalo, že se k němu příběhová linka tak rychle otočila zády. Ještě bych třeba nějakou tu promluvu o hadech a jejich významu uvítala.
Akádie pro mě byla velmi zábavným čtením, navíc mi díky krátkým kapitolám, zvratům, dílům, z nichž nezbyly z těch předchozích skoro žádné staré postavy, neskutečně rychle ubíhala. Přemýšlím, jestli bych si od autora nemohla přečíst ještě něco.

keiko33
08.10.2017 5 z 5

Skvele zakoncenie serie. Tento diel bol najlepsi. Napatie od zaciatku do konca. Hoci ked som si uz konecne zvykla na tie premeny, prisli hybridi. To bol humus, este dobre ze mam slabu predstavivost, tu lod a jej obyvatelov si velmi predstavit nechcem. A mohlo by tam trochu menej krvi a umrti, to uz bolo na vekovu kategoriu, pre ktoru je seria urcena privela. Ale inak velmi podarena seria.

možnámoudrážena
15.09.2017 4 z 5

Velmi napínavé a možná i lepší něž první díl. ( Ale už se mi tam nelíbí ten jejich vztah.)
:D

LoverBooks
08.01.2017 5 z 5

Nooo.... zase další skvělý díl. Jen bych trošku pozměnila konec a přidala ještě čtvrtý díl.

KateChatt
16.11.2016

Úžasné zakončení téhle série. Přijde mi jen smutné, že víc než na osud Alessandra a Rosy myslím na Danaiu (je mi jí strašně líto) a na to co všechno je zač Fundling.

Airin
12.07.2016 5 z 5

Tento závěrečný díl jsem si opravdu užila! Nejdříve jsem váhala s přečtením posledního dílu, ale podle velmi kladných recenzí na databazeknih.cz jsem se nakonec rozhodla, že tuto knihu přečtu a konečně zjistím, jak to celé dopadne.

Opravdu jsem nečekala, že to bude velmi napínavá, zajímavá jízda plná akce a nečekaných zvratů. V každé kapitole se něco stalo, něco, co jsme nečekali, ať už útěk před pronásledovateli, či boj s jejich nepřáteli.
Kniha se příjemně četla také díky krátkým kapitolám, takže se zde také vyvarujete i zdlouhavým popisům.
Osobně jsem si autora Kai Meyer oblíbila nejen kvůli sérii Piráti z Karibiku: Běžci po vlnách, ale teď se mi jeho sbírka knih rozšířila o další skvělou sérii, Arkádie :))

Laf
30.06.2016 4 z 5

Super zakončení. Od začátku do konce se nešlo nudit. Neustále se něco dělo, což bylo doprovázeno nečekanými zvraty. Můžu jen doporučit :)

anonym02
27.06.2016 5 z 5

Proč už je konec? ?? Mohl by být ještě jeden díl.
Škoda.
Ale jak se říká konec dobrý všechno dobrý . ;-)

kumibo
26.05.2016 5 z 5

Celá trilogie byla naprosto úžasná. Smíšení italské mafie, bohů a přeměny na zvířata. Alessandro byl úžasný, ať už jako panter nebo jako kluk. Rosa byla rozhodně jedná z těch statečný hrdinek. Sérii rozhodně doporučuji .

sabanka
28.02.2016 5 z 5

Kai z toho opět vytřískal co mohl a je to pecka. Napětí je na každé stránce, v každém řádku, slovu a slabice. Úžasná četba a Kai můj nejoblíbenější autor.