6. antologie českého hororu

6. antologie českého hororu https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/254716/bmid_6-antologie-ceskeho-hororu-254716.jpg 4 14 7

Antologie českého hororu série

< 6. díl >

Sestavil Milan Kalina. Již šesté pokračování projektu "Hledá se 100 českých Kingů". I tentokrát antologie obsahuje stylově celkem 13 hororových povídek od zavedených i začínajících českých autorů a autorek. V knize naleznete klasické povídky i tzv. drabble do 333 slov a jednu povídku, kterou postupně psali hned čtyři autoři.

Přidat komentář

Anaman
20.12.2020 2 z 5

Jako celá série, tak velmi slabá antologie. V podstatě to už začíná obalkou, ktera působí hodně lacině a takové jsou i povidky. Zbytečné cist.

OSTROVID
05.02.2016 4 z 5

Velice povedená sbírka originálních a ne vždy hororových povídek od kvalitních českých autorů, kterou by si neměl žádný fanoušek hororů a napětí nechat ujít.


honajz2
01.11.2015

HODNOCENÍ JEDNOTLIVÝCH POVÍDEK: JUSTIČNÍ OMYL: No, povídka mi přijde sice zdlouhavá a skoro vůbec hororová, ale aspoň se tam něco děje. Podle mě nejhorší povídka.
MEZI SVÝMI: Krátká povídka u které bych nečekal nějaký rozvinutý děj. Ale povídka vyděsila a to bylo hlavní. Nejlepší z těch krátkých povídek.
PUNITIO: Ze záčátku celkem nudná povídka (asi proto jsem tuhle četl nejdéle), ve které se později už konečně začne něco dít. Takže takový průměr.
KŘIK: Konec jsem čekal, nijak mě nevyděsil. Nejhorší z krátkých povídek.
KAMUFLÁŽ: Duo Boček-Zubík mě opět překvapilo. A to svými nápady a celým tím dějem. Rozhodně jedna z těch lepších povídek.
NESTIHL JSEM TO: Vyděsila... Toť vše.
KÁMEN: Docela zajímavá povídka, který se hodně zajímavě rozvíjí. Nejlepší z těch povídek obecně.
SESTRY: Povídka není špatná... Akorát jsem před koncem čekal něco víc.
ZÁSADNÍ PROBLÉM: Tady nevím, co bych k tomu napsal... Snad enom, že byla docela čtivá.
DVOJNÍK: První část dobrá. Druhá taky nebyla špatná. Třetí část jsem tak nějak očekával a čtvrá část nebyla špatná, ale trochu mě zklamal konec.
PAVOUK MRTVÝCH: Tahle z těch krátkých povídek mě vůbec nevyděsila, stejně jako povídka Křik.
VÍM, KDY PŘÍJDE SMRT: Tahle povídka byla dobrá. Měla rozvíjející se děj, sem tam překvapila...

michalmatousek
22.09.2015 4 z 5

Skvělý nápad s drabble. Vskutku všechny mini povídky jsou kvalitní. Jako nejlepší drabblátko považuji "Mezi svými". A první místo mezi klasickými povídkami ode mě získává "Kamufláž". Samozřejmě, jakožto spoluautor "Dvojníka", musím konstatovat, že i tento příběh mě docela bavil. Celkově knihu hodnotím velice kladně, a nezbývá mi, než se těšit na další díl.

Michaél74
20.07.2015 3 z 5

Tentokrát mírné zklamání. Šest z třinácti povídek jsou mikropovídky do 333 slov. I když jsou všechny dobré, dal bych přednost většímu počtu povídek standardního rozsahu. Nejvíc se mi líbily povídky Jany Formanové, Evy Asterové a dua Boček-Zubík. Za mě zůstává stále nejlepší 3. antologie.

martinstefko
13.07.2015 4 z 5

V „6. antologie českého hororu“ mě zaujalo hned několik skutečností. První je nápad s povídkami o 333 slovech, který se prostě povedl. Ty povídky jsou většinou zdařilé, mají údernou pointu a jsou dobré. Za druhé je to skutečnost, že se zde prosadily tři ženy, jejichž výtvory jsou všechny velmi povedené a možná i trochu nad mužským osazenstvem vynikají. Kvalita sbírky obecně je vysoká, jen mě trochu mrzí, že pocit z toho, že čtu horor, na mě nedopadl ve všech případech. Jinak se ale opět jedná o povedenou sbírku, a pokud má být smyslem projektu dávat autorům titul „Český King“, tak ti uvedení si ho povětšinou zaslouží.

eraserhead
02.07.2015 4 z 5

Už šestý svazek pozoruhodného projektu, který by si zasloužil více pozornosti, než je mu doposud věnováno. Už pro to úsilí a neutuchající zápal vydavatelů a autorskou i subžánrovou pestrost. Tentokrát se vydavatelé pustili i do trochy experimentování. Klasické povídky prošpikovali povídkami s nejzazším rozsahem pouhých 333 slov, v kteréžto formě je možné naleznout zajímavé perly (NESTIHL JSEM TO). Jedna z povídek byla postupně vytvořena ve čtyřech částech čtyřmi nejlepšími autory. Forma zajímavá i ze čtenářského hlediska, i pro své nedostatky. V mých očích ale z trůnu nejlepších zářezů již poněkolikáté nebylo autorské duo Boček&Zubík dosud shozeno. I když jim Skuřok řádně trůnem zatřásl.