Zapomenutá dívka

Zapomenutá dívka https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503221/bmid_zapomenuta-divka-Ylu-503221.jpg 4 51 10

Andrea Oliver série

< 2. díl

Malé město skrývá velké tajemství… Kdo zabil Emily Vaughnovou? Dívka s tajemstvím… Píše se rok 1982 a v městečku Longbill Beach se Emily chystá na maturitní ples. Pro tak úspěšnou, chytrou, hezkou a oblíbenou dívku by to měl být ten nejhezčí okamžik celého středoškolského studia. Jenomže Emily má tajemství, a než tento večer skončí, bude navždy umlčena. Vražda, která zůstává záhadou… Ani o čtyřicet let později není Emilyina vražda vyřešena. Skupinka jejích nejlepších přátel se zcela uzavřela, majetní rodiče se stáhli do sebe, maloměsto už na děsivou událost dávno zapomnělo. Jenomže tohle všechno se teď změní. Poslední šance odhalit vraha… Do Longbill Beach přijíždí Andrea Oliverová, jejímž prvním úkolem po dokončení výcviku u policie je ochrana soudkyně, jíž vyhrožují. Ve skutečnosti ji však nezajímá soudkyně, ale Emily Vaughnová. Od chvíle, kdy to jméno poprvé uslyšela, ji tato brutální smrt pronásleduje a chce, aby se Emily konečně dostalo spravedlnosti. Avšak musí odhalit pravdu dřív, než se vrah rozhodne umlčet i ji!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Thrillery

Vydáno: , HarperCollins Polska
Originální název:

Girl, Forgotten , 2022


více info...

Přidat komentář

85098211
14.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Po prvním případu se sympatickou Andreou Oliverovou jsem si samozřejmě nechtěla nechat ujít ani ten druhý ;-). Pokud jde o soukromou linku, tak ta je zde více upozaděná ve srovnání s předchozí knihou. A důraz autorka klade spíše na aktuálně vyšetřovaný případ, i když k němu došlo již před čtyřiceti lety. Vyprávění se tedy střídá ve dvou časových rovinách, tj. té ze současnosti a té, kdy mladá, teprve sedmnáctiletá Emily otěhotní a posléze je neskutečně brutálně zavražděná. V době činu se pachatel nenašel, ale Andrea je odhodlaná to tak nenechat a najít nejen vraha, ale vysvětlit také celé pozadí toho, co přesně se stalo na party po maturitním plese, na jejíž průběh si Emily nevzpomíná... Kromě toho by měla Andrea aktuálně řešit ochranu jedné soudkyně, jenomže s tím si zrovna moc hlavu neláme, protože osud Emily ji (pochopitelně) zajímá mnohem víc...
Kniha je sice hodně obsáhlá, ale nemá vůbec žádná hluchá místa. Případ je napínavý a podezřelých hned celá řada. Ovšem rozuzlení a odhalení pachatele vraždy jsem (aspoň za sebe) neočekávala ani náhodou! Ve finále tedy hodnotím plným počtem a na autorku nejenže nezanevřu, ale časem si určitě přečtu nějakou její další knihu.

Mandlevest
18.11.2023 5 z 5

Dobrý psychologický thriller, který jsem četla docela dlouho, leč s kvalitou knihy to nesouviselo, jsou v životě smutné okolnosti, ve kterých ani dobrá kniha nepomůže :-(. Ale zpět ke knize. Začátek byl pomalejší, na maximální hodnocení to nevypadalo, ale druhá půle vše vynahradila, děj se rozjel a těžko se odkládal. Od této autorky jsem četla kdysi její samostatný thriller, dosti drsný, který se také skvěle četl. I tento příběh je drsný, zejména v psychologické rovině. Parta přátel ze střední a jedna nevyřešená vražda v kapitolách z minulosti vyprávěná Emily a potom o mnoho let později linka ze současnosti, která je neméně zajímavá a napínavá a nevyřešená tajemství z minulosti vyjdou na povrch v opravdu gradujícím finále. Kniha je druhá v sérii s vyšetřovatelkou Andreou, dá se číst samostatně, ale , zejména v soukromé linii, odkazuje na první knihu Mozaika lží a dosti mě to navnadilo půjčit si i tuto knihu. No jo, nových detektivních sérií vychází strašně moc, i fajnšmekr tohoto žánru se v nich už nemá šanci úplně orientovat, ale i v těch starších se najde opravdu dost autorů, kteří píší výborné, propracované detektivko/thrillery a stojí za to je objevit:-). Tato autorka je jedna z nich a že je z čeho vybírat:-). Výborné čtení , doporučuji.


ninano
27.10.2023 4 z 5

Slušná detektivka, které by ale přispělo trochu zkrácení. Závěr je ale strhující. Takže za mě 85%

ArwenAragorn
09.08.2023 4 z 5

80%

Výborný thriller, jen místy, hlavně na začátku, trochu zdlouhavý. Střídají se tam pasáže o Emily z 80. let a pasáže ze současnosti. Emily mně bylo moc líto. Andrea přijíždí do města, kde byla Emily zavražděná jako čerstvý federální maršál, který má chránit federální soudkyni, zároveň se z osobních důvodů zajímá o to, kdo byl Emilin vrah. Náhodně se taky dostane na dost zajímavou farmu atd. , takže se rozhodně nenudí. Tato do práce zapálená mladá dáma mně byla moc sympatická.
K přečtení doporučuji.

čef
13.07.2023 5 z 5

Propátrává se mysl psychopatů a jejich obětí uvězněných v jejich sítích. Zápletka je o pátrání po vrahovi jedné z dívek podařené partičky, kde je jeden větší psycho než druhý. Po dlouhá léta to nikdy nebyl schopen rozlousknout a mnoho lidí trpí pro dávné hříchy. Mistrovské dílo, o tom nelze ani na chvíli pochybovat.

Jiparis
29.05.2023 5 z 5

Příběh o tom, jak může během okamžiku změnit celý život a ztratit iluze o těch, kteří se zdáli být nejlepšími přáteli.

anovy64
27.04.2023 3 z 5

První třetinu knihy jsem četla s velkým sebezapřením, děj byl velice zdlouhavý, pak se to trochu rozjelo, ale přesto byla kniha rozvláčná a navíc některé dějové pasáže navazovaly na předchozí knihu Mozaika lží, kterou jsem nečetla, takže jsem se v ději hůř orientovala, i když na zápletku a její vyřešení to vliv nemělo. Přesto mi to vadilo. Posledních sto stránek ale vše napravilo a závěr byl velice čtivý. Ale už jsem od autorky četla lepší knihy.

Janaves
24.04.2023 5 z 5

Napínavé od začátku do konce. Andrea jako maršál má za úkol hlídat soudkyni. Zároveň se snaží vyšetřit neobjasněnou vraždu dcery soudkyně,která se stala před čtyřiceti lety. Líbil se mi a bavil mě Andrey kolega Bible, jeho manželka a šéfová.

BlaV.
29.03.2023 5 z 5

právě čtu a stejně jako u předchozích knih autorky se nemohu od knihy odtrhnout

Mišutamyš
12.03.2023 4 z 5

Knížka mě nezklamala. Jakmile jsem se začetla, už jsem se jen těžko odtrhávala. Trochu víc mě bavila část z minulosti, ale celkově to byl opět skvěle propracovaný příběh.

Štítky knihy

thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Karin Slaughter
americká, 1971
2007  91%Triptych
2009  90%Genesis
2019  61%Čisté zlato
2003  89%Smrtící polibek
2003  88%Mrazivý strach

Kniha Zapomenutá dívka je v

Přečtených61x
Doporučených5x
Knihotéce88x
Chystám se číst46x
Chci si koupit23x
dalších seznamech2x