Přátelé a protivníci

Přátelé a protivníci https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492629/bmid_pratele-a-protivnici-6Fs-492629.jpg 4 13 5

Amazing Spider-Man (2018) série

< 2. díl >

Všichni kolem Petra Parkera hrozí, že uvrhnou jeho život do pořádného chaosu! Příklad číslo jedna: Boomerang. Čekáte, až se Fred Myers, coby Petrův nový spolubydlící, konečně proflákne? Je to tu! Když přijdou Boomerang a Spider-Man do baru, tak to není začátek žádného vtipu, protože tu jde o Bar beze jména, co je plný padouchů, kteří netouží po ničem víc, než po Spideyho smrti! A pak, když se v New Yorku objeví Cech zlodějů, aby ukradl, co se dá, musí se Spidey spojit se svou bývalou protivnicí a vládkyní podsvětí, Black Cat! Obsahuje sešity Amazing Spider-Man (2018) č. 6-10 od Nicka Spencera, Humberta Ramose, Stevea Liebera, Michele Bandiniové, Victora Olazaby, Edgarda Delgada, Rachelle Rosenbergové a Ericka Arciniegy.... celý text

Přidat komentář

Voliarty
22.01.2023 3 z 5

Je to celkom ok.

Druhý diel sa skladá z dvoch príbehov. Prvý je celkom fajn, Spencer sa trochu viac venuje postave Boomeranga. I keď je Frederick Myers kretén, tak Spencer ho robí trochu sympatickejším. Som zvedavý, čo s ním ešte v budúcich číslach postvára.

V druhom príbehu sa vracia naša obľúbená Black Cat. A spolu so Spider-Manom sa zapletú s Cechom zlodejov. Tento príbeh ma bavil viac. Asi vďaka tomu, že mi prišiel vtipnejší, Spidey tu má svoje klasické hlášky. Trochu mi vadí koniec tohto príbehu, ktorý mi prišiel urýchlený, i keď to vyriešenie situácie bolo vtipné. Za ten pocit urýchlenosti môže asi aj jeden faktor, o ktorom som sa viac rozpísal v odstavci nižšie. A vyriešili sa problémy medzi Spider-Manom a Black Cat, o ktorých bohužiaľ veľa nevieme, lebo sa odohrali v komiksoch, ktoré u nás nevyšli. Nevadí. Dvojka Spider a Cat ma baví.

Celkom fajn mi prišla linka s Marry Jane a ,,Vzhlížencami". Pri záverečnom zošite som si spomenul na komiks Šťastné narodeniny (vyšlo v roku 2010 u Crwe), ktorý končil zošitom, v ktorom teta May rozpráva o tom, ako vstrebáva zistenie, že Peter je Spider-Man a Spidey medzitým bojuje s nejakým zetkovým zloduchom. A ten boj je tam len, aby tam bola nejaká akcia, primárne sa dej sústredil na May. A mám pocit, že tak to mal spraviť aj Spencer. Venovať sa primárne Marry Jane a nie rozdeľovať pozornosť medzi ňu a uzavretie linky s Cechom zlodejov. Toto delenie je jedným z faktorov, prečo mi linka s Cechom prišla urýchlená.

Ako celkom je to ale ok. Taká zbierka výplnkových príbehov.

_Tess_
03.10.2022 3 z 5

Druhý díl Spidermana mi přijde o něco slabší než jeho předchozí díl. Děj je fajn a rozhodně vás u komiksu drží, ale není tak poutavý jako právě v prvním díle. Zápletka se zloději superhrdinských zbraní mi přišla fajn, ale nijak víc mě nenadchla. Objevila se tu Black cat, za což jsem ráda, jelikož má dohromady se Spider-manem skvělou chemii a jejich pasáž mě velmi bavila.
Hodně mě chytla část s Jane v podpůrné skupině pro lidi, co jsou v nějakém bližším vztahu se superhrdiny. Je to část, která hraje na vážnou notu a za mě to tak hezky vyvažuje ty hlavně humorné prvky zbytku komiksu. Navíc řeší důležité věci a starosti, které mohou mít právě lidé, co jsou velmi úzce napojeni na superhrdiny.

Celkově bych u tohoto dílu řekla spíše průměr, ale i tak se rozhodně pustím do dalších dílů.


Jajiinka
08.06.2022 5 z 5

Hodnocení 4,5⭐/5⭐

Komiks se drží kladných ústředních postav, ovšem záporáků přibylo. Předchozí díl mi přišel, že byl pojat více ztřeštěně a vtipně až nedospěle. Tady sice také Spidey vtipkoval ale už to nebylo tak časté, a hlavně zde nebylo na vtípky tolik prostoru.

Po předchozím skvělém díle jsem se na tento komiks moc těšila. A musím konstatovat, že mě rozhodně nezklamal. Série mě zaujala a budu jí nadále sledovat.

_________________celou recenzi najdete v záložce Recenze / DRUHÝ DÍL Z KOMIKSOVÉ SÉRIE AMAZING SPIDER-MAN S NÁZVEM PŘÁTELÉ A PROTIVNÍCI _______________

fvalek
05.06.2022 3 z 5

Tahle série se sice vrací ke kořenům, ale je to takový zvláštní návrat, který bych možná nepotřeboval, ale zase je asi dobré vrátit se ke Spider-Manovi jak ho známe, a ne když je to ředitel korporace, vynálezce a boháč. Dělá to trochu pořádek v universu, kde jednak vychází více sérií naráz nebo krátce po sobě (Amazing Spider-Man, Ultimate Spider-Man, Spider-Man komplety, SpideyPool apod.).

Nicméně děj je poněkud slabší a spíš se zabývá zábavou a malichernostmi než něčím důležitým, jako je třeba ten velký stonožkový záporák, kterého už bychom ve druhém díle mohli poznat trošku víc. Fred totiž je asi fajn postava a kvízy v hospodě pobavily, ale točit kolem něj celý díl nejde. Stejně jako nejde pořád jen využívat epizodních záporáčků, co hned zmizí, protože to je škoda a plýtvání. Nicméně zápletka se zloději byla zajímavá a dobře mísila vtip s vážným tématem, hlavně finální vyznění. Romance s Black Cat je něco, co mi jako čtenáři, co čte jen to, co tu vyšlo a ještě nekupuje komplety apod, trošku uniká, ale člověk se rychle chytí. Co se mi líbilo byla drobná zápletka o psychologické podpoře blízkých superhrdinů... Ono to v tomhle čísle moc parádu neudělá, ale je to zajímavý fenomén, kterého si běžné komiksy nevšímají, ale u DC to třeba vyvrcholilo až Krizí identity, takže to potenciál určitě má.

Na druhý díl je to pořád trošku vleklé a nerozjeté, ale pořád je to dobré čtení. Možná se mi předchozí série líbily víc, ale nechám se překvapit, co se z toho vyklube. Je čas přestat sbírat drobečky a započít nějakou velkou hlavní zápletku. :)

GoodGames
04.05.2022 4 z 5

Přátelé a protivníci je druhým dielom série a stále je to dobrá zábava. Príbeh ponúka viacero nápaditých zápletiek a to Spideyho spolubývajúceho, ktorý je však v skutočnosti superzločinec Boomerang a zoberie Petra Parkera do baru superzločincov, v ktorom sa odohráva kvíz o Spider-Manovi, ďalej sa na scéne objaví Spideyho ex a bude sa kradnúť ikonická výbava Avengerov a iných superhrdinov. Je to trochu guláš, ale funguje. K tomu si prirátajte viacero známych zloduchov, akčné scény, hlášky a je to uvoľnená komiksová zábava. Zatiaľ celkom fajn séria so Spider-Manom.

Kniha Přátelé a protivníci je v

Přečtených13x
Knihotéce7x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x