Point Blanc

Point Blanc https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284164/bmid_point-blanc-UxE-284164.jpg 4 149 10

Alex Rider série

< 2. díl >

Supertajný tínedžerský agent Alex Rider prichádza do exkluzívnej akadémie Point Blanc, v ktorej sa usilujú prevychovať vzdorovitých synov boháčov. Má zistiť, prečo ich otcovia začali náhle umierať. Stane sa žiakom školy a v tej chvíli sa rozpúta napínavý príbeh – Alex stojí sám proti mocným a jeho jedinou zbraňou je odvaha a dômyselné technické "hračky". Podarí sa mu varovať svet pred nebezpečenstvom skôr, ako bude neskoro?... celý text

Přidat komentář

TeaPeter
14.01.2022 4 z 5

Dobrá young-bondovka. Škoda, že tu hříčku s field agentem nejde do češtiny přeložit lépe. V originále je určitě moc pěkná. Snad jen to neotřelé sestřelení vrtulníku bylo trochu přes čáru.

any333
24.08.2018 5 z 5

Jelikož má série docela dost dílů na to, aby se při příbězích některé prvky musely v rámci dodržení postupu u vyřešení mise zopakovat, byla jsem zvědavá, kolik toho objevím tady. A řekla bych, že jsem toho asi kromě výběru speciálních pomůcek moc nenašla. Každopádně myslím, že jsem se seznámila s novou sérii, u které budu moct vypnout i přes akční obsah, protože u něčeho prostě vím, jak to pravděpodobně určitě bude pokračovat.
Alex tady na krátký okamžik získal novou sestru a já tak trochu čekala, že se to mezi nimi vyvine v něco víc, když už si k sobě tak našli cestu. Snad se objeví i v nějakém z příštích dílů.
Největší překvapení přišlo rozhodně u toho, když se odkrylo, co jsou doopravdy klony zač. A i když jsme díky těm okamžikům, kdy byl Alex v limbu, věděli, co se s ním stalo, bylo alespoň pro mě příjemné sledovat tu jeho paranoiu.
Konec mě osobně naštval, protože jsou dvě možnosti a jedna z nich mě značně znepokojuje. Ale zase, mohlo by to díky té horší možnosti pokračovat? Třeba se dozvím víc v dalším díle.


MikeDV3
02.10.2017 4 z 5

Knížka se mi velice líbila. Sice mi již některé pasáže připadají přitažené za vlasy, ale myslím že všem náctiletým se to určitě bude líbit. Alex Rider je velmi povedená série.

hana4834
10.02.2017 4 z 5

zajimavá kniha a ne jen pro tynejdry...

Baroslava
31.07.2015 4 z 5

Kniha mě bavila ale nesmí se člověk dívat na realitu spoustu rozhodnutí co Alex uskutečnil je v životě neproveditelná. Kniha dobrá na odreagování - nesmí se u ní příliš přemýšlet :-)

AjťačkaTýnka
29.08.2013 2 z 5

Oproti prvnímu dílu nic moc. Vadily mi naprosto nepředstavitelné události a ještě více nepředstavitelná řešení.

MagdalenaHalow
25.08.2013 5 z 5

Hlavní zápletka je v podstatě stejná jako u série CHERUB - nezletilý agent pracující pro MI5/6. Ale příběh je jinak úplně jiný. Hodně akční, možná i víc než u CHERUB. A ten konec! Vážně bych vraždila! :D

Phoenix16.cz
04.08.2013 4 z 5

Tento díl mi připadal asi nejvíc přitažený za vlasy ze všech. Kniha je vyprávěna stylem jako všechny ostatní, ale zápletka je na můj vkus už za hranicemi reality (ty ostatní jsou plus mínus na hraně). Šílený vědec, který chce zneužít klonování je celkem ohrané, ale sjíždět horu místo na snowboardu na žehlícím prkně? No nevím...

Eneo
02.08.2012 4 z 5

Trošku mi to připomíná bondovky - přečtu si jeden díl ze série a přesně vím, jaké budou ty další.

Esmaell
20.04.2012

Zajímavé počtení ... tady se už schylovalo k líbačce a ono nic - v jeho věku by se toho dalo čekat více :D Jinak vážně fajn počtení, doporučuju ;)