Ajurvéda I.

Ajurvéda I. https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/54467/ajurveda-i-54467.jpg 4 46 9

Kniha přináší srozumitelně a jednoduše popsané základy ájurvédské medicíny, která si získává popularitu na celém světě. Autor v ní spojil zkušenosti z praxe západního a ájurvédského lékaře a nabízí praktické tipy, jak si prodloužit život a dožít se slušného věku ve zdraví. Seznamuje s principy zdraví, se základy harmonické stravy, nejznámějšími bylinkami, dozvíte se o detoxikaci a omlazení organismu a naučíte se jednoduché meditační a dechové cviky. Přehledně napsaná kniha s mnoha příklady prokazuje, že pětitisíciletý medicínský systém se osvědčil a v současné době nabízí vyzkoušenou léčbu chronických nemocí i prevenci pro optimální zdraví. ... celý text

Přidat komentář

Martina1725
01.08.2022 5 z 5

Mě se kniha líbila moc. Četla jsem jich o Ajurvédě několik a tahle byla srozumitelná a je tam hodně tipů. Ale něco mi přišlo z cesty a rozhodně některé tipy zkoušet nebudu.

Kalear
07.06.2021 1 z 5

Těžko posuzovat informace o ájurvédě v knize člověka, který má lékařský titul, a přitom je schopný napsat, že vitamin B12 lze získávat z mořských řas. Nejsem si jistá, jaké místo má celerová a grepová šťáva v ájurvédské očistě, stejně tak mě fascinuje volné zaměňování žlutého půleného hrachu a mung dhálu. Jde o dvě úplně jiné luštěniny s dost odlišnou stravitelností. Když to pan Frej korunoval větou, že sanskrtské slovo ágni pochází z latinského ignis, dostala jsem chuť knihu odložit... Navíc je kniha popsaná ve stylu: "Toto dělejte, toto nedělejte," bez doplnění jakéhokoliv kontextu nebo souvislostí. A do toho na závěr tabulka zjevně okopírovaná z knihy Dr. Vasant Lada Učebnice ájurvédy...


katves
13.05.2021 3 z 5

Hezky napsaná kniha. Splnila moje očekávání o předání základních informací o ájurvédě. Čtivě napsáno.

zandlstan
08.01.2021 5 z 5

Dobře napsaná kniha shrnující základní principy. Pro začátečníky i pokročilé.

Vanduska
22.01.2017 5 z 5

Taky moje první kniha o ajurvédě a taky mám chuť zkusit pár věcí.
Jenom je to vaření všeho - i ovoce trochu něco jiného než kolem sebe momentálně slyším, jak jen raw má všechno, co mám mít. Asi člověk musí zkoušet, co mu sedne. :-)

Ashi
28.03.2016 4 z 5

Je to první kniha o ajurvédě kterou čtu. První polovina knihy shrnuje hlavní principy tj. strava a činnosti vhodné pro jednotlivé konstituce. Druhá polovina pak popisuje jednotlivé ajurvédské praktiky (masáže) a vhodné přípravky - to už na mě působí trošku komerčně.

ji7967
14.02.2016 5 z 5

Výborná. Doporučuji. A to jak lidem, kteří s ájurvédou začínají, tak i těm, kteří už s ní mají více zkušeností. Skvěle a poutavě napsáno, vysvětleno spousta "problémů"...i přesto, že se některé informace liší od informací z knih Pavla Hlošky, považuji knihu za základ a nutnost pro každého "ájurvédisty" ;)

ji7967
12.02.2016 5 z 5

Mám skoro dočteno...a musím říct, že je opravdu skvělá. Čte se výborně, osvětlí mnoho "problémů" a je to kniha, ke které je zábavné a poučné se stále vracet. Díky ní půjdu i do receptů od stejného autora.

TerkaB
13.03.2013 5 z 5

Kniha ke které se neustále vracím, z vlastní zkušenosti mohu jen doporučit.