A co bude se mnou? / Zákon džungle

A co bude se mnou? / Zákon džungle https://www.databazeknih.cz/img/books/97_/97732/bmid_a-co-bude-se-mnou-zakon-dzungle-Dli-97732.jpeg 4 24 3

Dva detektivní příběhy, jejichž hrdinové prošli válečnou zkušeností, oba jsou v tíživé finanční situaci a chtějí se vymanit ze svého prostředí. Ani jeden z hrdinů nemá námitky proti tomu přijít k penězům za nezákonný podnik, ale mají určité morální hranice, které nedokážou překročit a to je jim osudné. V obou příbězích hrdinové doplácejí na ženskou krásu, vychytralost a zradu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Beta-Dobrovský , Ševčík (Plzeň)
Originální název:

So What Happens To Me / The Wary Transgressor , 1974


více info...

Přidat komentář

Bookwrom
12.10.2022 5 z 5

Částečně bych souhlasil s hodnocením DzordanoChruno pro první příběh, přesto bych mu dal 3 až 4 hvězdičky. Mých 5 hvězdiček jednoznačně náleží druhému příběhu - Zákon džungle, kde je hlavní hrdina zatažen do přímo kolotoče událostí plných zvratů. On se z něj pokouší vystoupit, ale každý pokus znamená zapadnout ještě hloub do cesty vedoucí k vraždě.

DzordanoChruno
29.09.2020 1 z 5

Jedna z autorových slabších kníh. Hlavní hrdinovia sú nesympatickí vypatlanci, s ktorými sa budete ťažko identifikovať, nieto im držať palce. Zápletka naivná, dej neuveriteľný, záver trápny. Radšej si od JHCh prečítajte niečo iné.


ijcro
10.10.2019 4 z 5

(SPOILER) Musím tedy konstatovat, že Crane jako hlavní hrdina je pěknej amorální parchant s poněkud vylízaným mozkem a zploštělým pohledem na svět, který by pro své sexuální povyražení honil jen vyvinuté larvičky a má nekonečnou potřebu peněz, kvůli níž v minulosti i vraždil. Když mu jeho kámoš Byrne, pilot letadla, nabídne kšeft v podobě únosu letadla a jeho prodeje povstalcům do Mexika, chytne se toho a plán za tři miliony dolarů dopiluje do nejmenších podrobností. Nebýt dvou nepříjemných okolností, tak by mu možná všechno i vyšlo. Jednou z nich je Byrneho infarkt, bohužel zrovna v nevhodném okamžiku, když pilotuje to unášené letadlo. A druhou okolností je sexuální vztah s vyprahlou manželkou majitele letadla, která jako blbka, toužící nejen po sexuálním vzrušení, do toho letadla před odletem vlezla. No, a to je rámec příběhu. Ale dobrý!

Autorovy další knížky

James Hadley Chase (p)
anglická, 1906 - 1985
1975  86%Chytit tygra za ocas
1975  82%Pracka v láhvi
1977  90%Třikrát ve slepé uličce
1994  78%Piksla červů
1997  83%Dvojitý pohřeb

Kniha A co bude se mnou? / Zákon džungle je v

Přečtených36x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce39x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x