Recepty ze zámeckých kuchyní aneb pochoutky ze šlechtických sídel konce 19. století / Rezepte aus Schlossküchen oder...
Josef Nejdl , Zdeněk Procházka
Dvojjazyčná publikace přináší historické recepty ze zámeckých kuchyní západních Čech na přelomu 19. a 20. století, objevené mezi archivními dokumenty. Návody si zapisovaly majitelky zámků v Halži na Tachovsku (Johanna Landwehrová z Wehrheimu) a v Kanicích na Domažlicku (Anna Pergerová roz. Fiztová), na nedalekém zámečku ve Lštění (Josefina Starcková) se vařilo podle "Malé české kuchařky" vydané v Domažlicích v roce 1871. Vedle samotných předpisů doplněných fotografiemi kniha obsahuje stručné osudy osob a sídel, s nimiž dochované receptáře souvisejí.... celý text
5 | 1 | |
4 | 0 | |
3 | 0 | |
2 | 0 | |
1 | 1 | |
odpad | 0 |
Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení ve statistice nahoře, se všemi hodnotícími níže.
Štítky knihy
kuchařky přelom 19. a 20. století aristokracie, šlechta dvojjazyčná vydání západní Čechy pochoutky kulturní historie