Houby v přírodě a v kuchyni
Miroslav Smotlacha , Josef Novák
Příručka seznamuje zevrubným způsobem houbaře-začátečníky se všemi houbami, které u nás rostou a které je možno bez obav sbírat. Po úvodních slovech, která hovoří všeobecně o houbách, a po stručném popisu jednotlivých typických znaků hub seznamuje přesný popis (vzhled, výskyt, možnost záměny) a barevný obrázek houbaře s každou houbou. U každé je také uveden vhodný předpis na kuchyňskou úpravu. Obdobným způsobem upozorňuje příručka na nejčastější jedovaté houby. V další části knížky je několik předpisů na konzervování hub a na jídla z hub. Závěr tvoří rady, jak se chovat při otravě houbami.... celý text
5 | 3 | |
4 | 4 | |
3 | 1 | |
2 | 0 | |
1 | 0 | |
odpad | 0 |
Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení ve statistice nahoře, se všemi hodnotícími níže.