Česká kuchařka
Juliana A. Fialová
"Tradiční česká kuchařka Juliany A. Fialové je velmi dobře srovnatelná s dílem Marie Janků-Sandtnerová, na jejíž odkaz Fialové bezpochyby navázala. Je fascinující, že dodnes dokáže čtenáře ohromit důsledností, úsporností a přehledností, s jakou sebrala a uspořádala stovky receptů, které k naší kuchyni neodmyslitelně patří. Doprovodila je řadou tipů a postupů, které jinak současní či začínající kuchaři málokde najdou. Její recepty jsou snadné, praktické a přehledně uspořádané. S tím, jak se tradiční česká kuchyně zase dostává na výsluní a je znovu objevována, jak profesionálními, tak domácími kuchaři, je nové vydání této knížky v dokonalém souladu. Malé velká encyklopedie Juliany Fialové tak může na jedné straně zaujmout čestné místo mezi klasikami národní kuchyně a na druhé straně se stát i nezbytnou praktickou příručkou pro každého, kdo rád objevuje jídla dalece přesahující běžný sortiment a plně korespondující se současnými moderními trendy." Jitka Rákosníková, šéfredaktorka časopisu F.O.O.D.... celý text
5 | 13 | |
4 | 2 | |
3 | 2 | |
2 | 0 | |
1 | 0 | |
odpad | 0 |
Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení ve statistice nahoře, se všemi hodnotícími níže.
Štítky knihy
Autorovy další knížky
1969 | Česká kuchařka |
1980 | Mezinárodní kuchařka |
1969 | Rychlé pokrmy |
1962 | Vaříme po práci rychle a dobře |
1980 | Kuchyně labužníka |