Vrstva ticha diskuze

Vrstva ticha https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510091/bmid_vrstva-ticha-65da074696949.jpg 4 135 27

Mycelium série

< 6. díl >

Touha ovládnout psychotroniku přivedla Lucase k Aš~šádovi. Složil slib, stal se jeho učedníkem, a tím se naprosto vydal do jeho rukou. Emocím, které od začátku byly mezi nimi dvěma, už se nedá uniknout. Jenže Lucase zároveň přitahuje most v mlhách: össenská cesta larhdökawöarů, po které kráčí celý svůj život a která ho vede úplně jinam, než kde se nachází racionální a logický systém fomalhiwské psychotroniky. Tam už Aš~šádova moc nesahá. Tam je temnota, astrální bytosti a Lodě. V druhotných myceliálních strukturách Odrodilé se probouzí život, kterého se Církev tak děsí. Pro Lucase je to výzva. A zároveň tajemství. Tady je jeho minulost.... celý text

Diskuze o knize (5)

Přidat komentář

JaneBonny
17.12.2021 5 z 5

@jaja4: To je samozřejmě pravda. Stejně tak by lidé mohli vystát frontu na Mycelium v knihovně a nepořizovat si domů vůbec nic. Ovšem pokud by čtenářům ke spokojenosti stačily jen výpůjčky, e-knihy a audioknihy, nakladatelství by de facto mohla zcela zastavit výrobu papírových knih, ať už reedicí či zbrusu nových. A taková dnešní realita není.

jaja4
17.12.2021 5 z 5

@JaneBonny: Ale veď všetky diely Mycelia sa dajú stále kúpiť ako audioknihy (okrem 6, tá ešte nevyšla) aj ako e knihy.


JaneBonny
13.12.2021 5 z 5

@jaja4: První, druhý a třetí díl Mycelia jsou už pár let beznadějně vyprodané a v antikvariátu se v lepším případě dají sehnat za kulatou sumičku 616 Kč (v tom horším pak za 1776 Kč) za kus. Jen zde na DK se první díl chystá číst přes 450 lidí. Reedice minimálně prvních tří svazků se proto zdá logickým krokem – a přidané povídky jsou dle mého názoru pro čtenáře příjemným bonusem. Ty, jež jsou připojeny k prvnímu dílu, navíc sice již kdysi vyšly, ovšem ve sbírce Na pomezí Eternaalu z roku 2010 – která je v knihkupectvích také beznadějně vyprodána a ani v antikvariátech k mání už hezkou řádku let vůbec není. A o tom, jak málo jsou ty povídky známé i mezi etablovaným čtenářstvem, svědčí už jen mizivý počet přečtených/hodnocení. Jinými slovy: nebýt reedice, případní noví čtenáři se k povídkám nemají šanci dostat takřka vůbec; a i staří fanoušci se k nim takto dostanou mnohem snáz.

Co se týče čekání na závěr série – šestý díl vyšel v září 2021, sedmý a osmý díl jsou v plánu na únor a květen 2022. Vzhledem k tomu, kolik času zaberou korektury a kolika problémům nakladatelství teď během covidu čelí, bych nevnímala tří- až pětiměsíční rozestupy jako kdovíjaké příkoří.

Více případně zde: https://argo.cz/mycelium-je-dokoncene-ale-jeste-se-mate-na-co-tesit/

Lenka.Vílka
13.12.2021

Jaja4: a kdyby to alespoň byly nové povídky, že? Bohužel nejsou :(

jaja4
13.12.2021 5 z 5

Ospravedlňujem sa za ostrejší jazyk, ale nemôžem si pomôcť. Namiesto toho, aby konečne vydali 7. a 8. diel Mycelia, začalo Argo, ako správny obchodník, vydávať staršie diely v reedícii, s poviedkami ako bonusom. To je prach sprostá snaha zarobiť ešte pár korún navyše a bezprecedentné oddiaľovanie ukončenia série. Je to nefér voči tým, čo na to 8 rokov čakajú, ako na spasenie.