Věčná Ambra diskuze

Věčná Ambra https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36395/bmid_vecna-ambra-qJL-36395.jpg 4 633 124

V Erice vydání 1. Slavný příběh půvabné venkovské dívky, která z nejnižší sociální vrstvy závratně vystoupí na společenském žebříčku až mezi anglickou dvorní smetánku a stane se favoritkou samotného krále Karla II. V široce komponované románové fresce ze sedmnáctého století rozvinula autorka podivuhodně barvitý, strhující děj. Do velké politiky, závažných společenských konfliktů a osudových událostí, jakými jsou válka s Holandskem, požár Londýna a morová epidemie, vstupují nesčetná dramata osobní, lidská. Autorčin pohled je přitom víc než na otevřenou scénu upřen do zákulisí, kam běžný smrtelník nevidí. Jsme svědky rafinovaných intrik, zneužívání lásky, podlostí a nemilosrdného boje o moc a slávu. Nemalou úlohu v tom hrají ženy - jsou prostředkem i cílem, vládnou a jsou ovládány. Klíčové postavení v přepestrém, bohatě vrstveném dění zaujímá krásna Ambra - symbol věčného ženství. Edice: Modrá řada... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Erika
Originální název:

Forever Amber , 1944


více info...

Diskuze o knize (3)

Přidat komentář

Martin35
07.01.2020

E. Witerez, chybějící text je:
(str. 654 a 655) "Váš služebník, madame." Políbil ji kvapně a ustrašeně na špičku nosu, uklonil se a zamířil ke dveřím. Jako kdyby mu bylo náhle napadlo, zastavil se a ohlédl se přes rameno. "Mimochodem řečeno, madame, jak si myslíte, že ho máme pojmenovat?"

(str. 656) ...které v životě promeškala, a poněvadž se necítila starší než oni, nechtěla uvěřit, že ji uplynulá léta opravdu změnila. Oni však ten rozdíl pozorovali, i když ona nikoli, a unikali jí, kdykoliv jen mohli, aby si vyhledali nějakou hezkou patnáctiletou nebo sedmnáctiletou dívku.

miska4082
26.03.2017 5 z 5

Nemáte někdo 3.díl této knihy? Mám jen první a druhý,třetí jsem půjčila známé,ale ta mi ji nevrátila.Děkuji předem.


Alix
17.08.2012 4 z 5

Mili13: Věčná Ambra byla zfilmována v USA už roku 1947.