Posedlost diskuze

Posedlost https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11775/bmid_posedlost-Roz-11775.jpg 4 122 20

Posedlost je psychologický triller o úspěšné a přitažlivé podnikatelce Alex, která po tragické smrti svého syna postupně podléhá pocitům hrůzy a neovladatelného děsu. V jejím zoufalství jí nepomůže ani medium, které uprostřed seance, náhle něčím vystrašené, odmítne odpovídat. Zničená Alex posedlá synovým křikem "Pomoz mi, mami!" jen pomalu odkrývá závoj tajemství a uvědomuje si, jak málo svého krásného, ale podivínského syna znala. Přitažlivost díla umocňuje skutečnost, že se autor vždy drží přísné logiky a vychází z poznatků psychologie, psychiatrie a vědecky ověřených faktů. Není proto divu, že práva na zfilmování tohoto románu byla už prodána.... celý text

Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: , Gemini (ČR)
Originální název:

Possession , 1988


více info...

Diskuze o knize (7)

Přidat komentář

Mars333
18.05.2020

To je případ tohoto autora Petera Jamese, má asi 3 knihy s jiným názvem, každého vydání. Když si to člověk nepřečte o čem kniha je, tak dost riskuje že si řekne, tuhle knihu ještě nemám a koupí si jí, proto si myslím že by se s tím mohlo něco udělat (nějak zobrazit oba dva názvy z vydání) aby člověk věděl co kupuje, mě se stalo že jsem měl knihu Vražedné cédéčko a pak jsem byl obdarován knihou Smrt ze záznamu, jde o stejnou knihu jen vydání a název se liší. Šlo my spíše o to že jestli autor čtenáře zaujal a projížděli seznam jeho děl a přečetli si o čem knihy jsou, (já to tak dělám, když mám autora co je moje srdeční záležitost a chci jeho všechny díla) tak na to mohl někdo natrefit. Za tón se nemusíte omlouvat, už jsem si zvykl že si lidi myslí, ale málokdo ví. Jste tak trochu puntičkářka, ale schvaluji a souhlasím s tím co děláte, každé vylepšení se počítá, jen tak dál.

Lenka.Vílka
17.05.2020

No, pokud mají vydání různé názvy, stává se to častěji. Prostě člověk hodnotí knihu, kterou četl. A ostatní neřeší. Hlavně pokud to není hodně čtený autor.
A dokonce jsem se tady setkala s názorem, že jsem nejspíš vadná, když dělám následující:
Vždy když čtu nějakou knihu, tak se kouknu na vydání a zkontroluji, zda je u toho všechno ok, ohledně údajů, zda nejde dát větší obálka... A potom napíšu komentář a hodnotím. V rámci své "zdejší existence" to ale neberu jako vadu charakteru :D jenom to už beru automaticky. Možná proto jsem zvolila špatný tón a za ten pardon, ale často tady vidím komentáře typu: "Hele, u knihy máte xyz špatně, opravte si to." nebo "Už jsem nešel další díl, je trapný, že tady ještě není vloženej." Jako kdyby obojí nemohl udělat pisatel...trochu to vždy zamrzí (?)...protože většina zde vloženého jde za uživateli ne za někým, kdo si každé ráno otevře magický seznam, kde se mu zjeví, co sem přidat. Ano, proto je tady zároveň dost chyb, ale dost lidí se tady potom cítí doma. A to je fajn. To všude není...


Mars333
17.05.2020

Ok, tak se přiznám, nevěděl jsem jak to mám udělat a jestli vůbec jde, protože obě knihy mají celkem dost hodnocení a nevěřím že jsi toho někdo nevšim, tak asi proto jsem to dal do diskuze. Ale, Díky.

Lenka.Vílka
17.05.2020

Mars333: no, ono je jedno, zda se mylíte nebo ne, je lepší napsat a mýlit se než napsat vůbec, za první variantu vás nikdo nesežere. (Název i rok vydání ke stejný, anotace taky.) Oni to zkontrolují a buď sloučí nebo ne :)

Mars333
17.05.2020

Knihu v moci zla jsem nečetl, neviděl ani ji nevlastním tak jsem si nebyl 100% jistý jestli se nemýlím, ale díky za tip, udělám to.

Lenka.Vílka
17.05.2020

Mars333: kde je problém? Tak to samé co sem napište do hlášení ke knize a von to nějakej moderátor udělá. A jelikož tento váš výkřik chápu jako písknutí, vážně to nenahlásím. Udělejte si to sám. Tohle není "jejich" databáze. Je to i "vaše" databáze, které jste součástí.

Mars333
17.05.2020

Nechápu, proč kniha V Moci Zla je oddělená od této knihy, když podle příběhu jde o tutéž knihu, jen o jiné vydání.