Chci tvou smrt

Chci tvou smrt https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434616/bmid_chci-tvou-smrt-msP-434616.jpg 4 39 14

Nový, již desátý román ze série Superintendent Roy Grace zasahuje Pokud ji nemůže mít on, pak nikdo… Virtuální romance se změní v děsivou posedlost Když se Red Westwoodová seznámí prostřednictvím internetové seznamky s pohledným, okouzlujícím a bohatým pětatřicátníkem Brycem Laurentem, okamžitě se do něj zamiluje. Jak se ale jejich láska rozvíjí, začne vyplouvat na povrch pravda o Bryceově minulosti a temná stránka jeho osobnosti. Vše, co o sobě Red navyprávěl, se ukazuje být snůškou lží a její poblázněnost jeho osobu se začne měnit v hrůzu. Za rok ho, pod policejní ochranou, vystěhuje ze svého bytu a vymaže ze svého života. Její noční můra tím však rozhodně nekončí, ale teprve začíná. Bryce je svou Red totiž posedlý a má v úmyslu zničit vše, co má ráda, i každého, koho kdy znala a milovala – a nakonec také ji. Brightonský detektiv-superintendent Roy Grace ho musí zastavit dřív, než bude pozdě…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Want You Dead , 2014


více info...

Přidat komentář

Martina1805
29.01.2024 5 z 5

Super napínavé čtení přečteno jedním dechem

konicekbily
26.09.2022 4 z 5

Autor je scénárista a filmový producent. Tuto řadu se chystá natočit jako seriál. Je to vidět na krátkých kapitolách a častém "střihů", aby dosáhl při promítání napětí. Není to tedy standardní detektivka, ale budoucí filmový thriller. Přesto se to dá číst, zvykl jsem si tak na celou sérii.


PeM
08.09.2021 2 z 5

Peter James napsal lepší knihy. Toto mě nebavilo.

Aghatte
28.05.2021 3 z 5

Během prvních 2 stran se dozvíme kdo je pachatel a proč.
Zbývajících 400 stran se ho detektiv snaží dopadnout.
Nezaznamenala jsem, že by ho někdo jen vyslechl.... I když možná jsem to zrovna přeskočila.
Příklad za všechny, co mi vyloženě vadí.
"Dával mi nájemné vždy na tři měsíce dopředu, házel to do schránky".
O dvě řádky dál se detektiv ptá: "A jak Vám platil nájem?"...

Za svůj dlouhý život jsem neslyšela tolikrát slovo "čubka", jako z pera tohoto autora. Je prostě na každé stránce alespoň jednou. Dokonce i zamilovaný čerstvý otec Roy tak nazve svou překrásnou a skvělou manželku. Zřejmě to je nějaké univerzální označení ženy jako takové. Ale tedy nic pěkného to není.

Loučím se s p. Jamesem, a už je zapomenut.

moudivlacek
22.05.2021 4 z 5

Další díl detektiva Roye a jeho týmu. Tentokrát to vůbec nevypadá na oběť vraždy, přesto Roy má tušení, že něco není správně. Hrdinka Red se rozhodla ukončit vztah s dříve milým, nyní násilnickým Bruce. Bruce se ale změní v stalkera, a to velice nebezpečného. Bruce má mnoho tváří a dovedností, což bohužel záhy zjistí i policie. A přesto že Roy s týmem znají jméno a tvář jejich protivníka, není vůbec snadné jej chytit. Roy je nucen dokonce obětovat svou svatební cestu s Cleo. Ta jej chápe a ví, že by to nebyl on, stát opodál. Navrací se nám zde jako budoucí šéf Roye někdo, koho by tým nejraději poslal do .... A také Royova bývalá žena Sandy v Německu se dozví, že se Roy žení, a rozhodne se zasáhnout. Konec je pro mne otevřený pro začátek dalšího dílu, aspoň tak na mne působí. Stalking je odporný a zde je před ním varování. Dávejme si pozor, koho si připustíme k sobě.

zdendula31
02.02.2021 5 z 5

Knihy Petera Jamese prostě žeru.Bezvadně napsané,vždy přečtu jedním dechem.

Maus
06.01.2021 5 z 5

Hrozně se mi tato knížka líbila. Celou dobu jsem čekala, jak tohle skončí. Musím si koupit předchozí díly.

ahomonicky
01.12.2020 2 z 5

Petera Jamese mám rád, ale zde mi to přišlo příliš roztahané. První půlka knihy je vlastně neustále se opakující. Knížka nebyla špatná, ale že by to byl nějaký skvost to bohužel ne. Rozhodně autor napsal již mnohem lepší

intelektuálka
31.10.2020 4 z 5

Moje první kniha od autora - byla mi doporučena ....

To není láska psychopata - to je nenávist a pronásledování až za hrob ....

A ta hrůza, že je dle skutečného případu....asi si chvíli dám pohov ....

Chápu, že autor měl při sobě ty věrné psí duše - bylo to odreagování od zla ....

sioux
26.10.2020 4 z 5

Kvalitní thriller, ale autor už napsal lepší. Tady se mi zdálo, že je policie dost naivní a hlavní padouch příliš chytrý. Ale dočetl jsem to, což se mi v poslední době u většiny thrillerů nedaří, takže dobrá práce. Howgh!

Rodaw
21.10.2020 4 z 5

CHCI TVOU SMRT
Hodnocení Knihánkova: 4,25 ⭐
Skvělý thriller, který mě bavil od prvního písmenka :-). Hned na začátku jsme se setkali s velmi sympatickou postavou (a nebo aspoň mně byl:)) - lékařem Karlem Murphym.. a pak už to jelo, velmi rychle jako čtenáři pochopíte, o co tady půjde... Uff! ... Téma stalkingu miluju. Nejvíc mě děsí takový stalking, kdy oběť neví, že po ní někdo jde, to mě děsí nejvíc. Tady tomu tak sice nebylo, ale to nevadí, i tak byl příběh velmi děsivý a znepokojivý! Stalking výborně uchopen a zpracován, z některých scén běhal mráz po zádech:). Red a Bryce se seznámí na seznamce a je to zprvu dokonalý vztah, ale později se láska změní v posedlost... hranice mezi láskou a nenávistí je tak tenká, brrr, tato kniha je toho dalším důkazem... Mimochodem Bryce byl prototyp "dokonalého muže": pohledný, charismatický, inteligentní, bohatý, pozorný, laskavý, okouzlující... tak to bývá, ti nejhorší psychopati většinou nejdou poznat a ba naopak - člověk se do nich i lehce zamiluje... Knížka mě pohltila, kapitoly jsou velmi krátké a děj odsýpá - k tomu všemu je v podstatě nonstop napínavý, takže čtenáře to žene dál... Pro mě toto bylo první setkání s detektivem Royem. Takže jsem byla "vhozena" do jeho života, do současného a aktuálního stavu... knihou šla linka, která souvisela s jeho minulostí a vlastně ta linka nebyla dořešena - to mi trošku vadilo, ale chápu, že jde o sérii, takže je to v podstatě můj problém (:D), že nemám přečtené předchozí díly a hold pokud budu chtít vědět, jak se to bude vyvíjet dál, musím si počkat na další díl /ale i tak Chci tvou smrt doporučuji číst klidně i jako stand-alone, vůbec to nevadilo, jen ta jedna malilinkatá linka nebude uzavřena - ale to je fakt spíš jen tak na okraj, na ten "hlavní" příběh nemá vliv/. Na jednu stranu kniha mohla být ještě trošku víc psycho, takže ji sama pro sebe vnímám spíše jako odpočinkový thriller, ale ano, bylo to super a rozhodně můžu s klidným svědomím /a velmi ráda:)/ Chci tvou smrt doporučit. A ten konec - hmm! Dokázala bych si představit verzi konce, která by mě dostala víc, ale.. jo, dobrý konec :D ... PS: pan autor je neuvěřitelný sympaťák a miluje pejsky! V poděkování na konci knížky děkuje svým 3 pejskům a vzpomíná i na svého lidského kamaráda, který odešel do nebe - což bylo moc smutné :( ... Doporučuju, za mě super knížka! :)
Více brzy mém YouTube :-)

Vlaďkaa4
18.10.2020 4 z 5

Na začátku mi trochu štvalo opakování toho, ze mezi Red a Brycem byla jedinečná láska...., ale pak do dostalo spad. A konec je takový jaký si neohrožený egoista zaslouží.

Pípasek
28.09.2020 5 z 5

Nervy drásající, nic pro citlivé povahy. Detaily z patologie jsou opravdu drsné.

mysterygirl
23.09.2020 4 z 5

Moje po dlouhe dobe druha kniha od autora.
Ma to vsechno, co to ma mit- napeti, nuti vas to cist dal a dal..
Akorat se mi pletly jmena tech detetektivu.. Jinak suprovy pocteni

Autorovy další knížky

Peter James
britská, 1948
1993  83%Příšeří
1994  83%Proroctví
1996  85%Srdíčko
1993  75%Posedlost
2020  79%Chci tvou smrt

Kniha Chci tvou smrt je v

Právě čtených3x
Přečtených43x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce80x
Chystám se číst44x
Chci si koupit17x