Pár od susedov diskuze

Pár od susedov https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/314391/bmid_par-od-susedov-Wdh-314391.jpg 4 5001 5001

Zdá sa, že Anne a Marco Contiovci majú všetko – navonok harmonický vzťah, pekný dom a úžasnú dcérku Coru. Jednej noci, keď sú na večierku u susedov, však Cora záhadne zmizne. Podozrenie okamžite padne na rodičov. Detektív Rasbach vie, že vystresovaní manželia niečo skrývajú. A nielen oni. Každý v ich okolí má svoje tajomstvá a pátranie je tak čoraz zložitejšie. Za zastretými oknami sa postupne vyplavuje jedno desivé tajomstvo za druhým... Strhujúca dráma, plná neočakávaných zvratov, nezadržateľne speje k šokujúcemu odhaleniu.... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Fortuna Libri (SK)
Originální název:

The Couple Next Door , 2016


více info...

Diskuze o knize (6)

Přidat komentář

I.Zi...
10.11.2020 3 z 5

ViolettaCh. - tohle je ještě horší než Zmizelá..
Jinak nechápu, že má někdo knihu ve výzvě 2020 -téma 20, když autorka letos oslavila kulatiny, čímž kniha splňuje téma 1. Tyto rozpory jsem zjistila u více knih a ráda bych třeba čtenáře upozornila na chybu, ale neumím zjistit, kdo ji tam má. Jako ohledně některých témat se dá diskutovat, ale tady je to jasně dané.. i když to vlastně není moje starost a nějak na tom nezáleží, možná si to ten čtenář neuvědomil a rád by to měl správně.

ViolettaCh.
28.10.2020

Knihu mám v plánu ke čtení, ale uvažuji, že ji z plánu vyřadím. Jak z komentářů vyplývá, jedná se o "rodinné drama" s nesmyslným koncem. Nabývám totiž dojmu, že je to něco ve stylu knihy Zmizelá od Gillian Flynn, taktéž označované jako světový bestseller. Za mě naprostý propadák a ztráta času jejího čtenáře. Pokud někdo četl obě knihy, lze je srovnat? Je to něco na ten styl? Děkuji


JanaPav
25.05.2020 3 z 5

PŘÍSPĚVEK OBSAHUJE PROZRAZENÍ DĚJE!

Nedá mi to, abych se nevyjádřila ke knize, kterou jsem nedávno četla. Píšu raději sem, protože nejde ani tak o hodnocení knihy jako celku, jako spíš o vyjádření se k postavám, navíc jde o prozrazení děje a diskuze nebude tolik navštěvovaná jako komentáře.
A teď rovnou k věci - vlastně všechny postavy (snad až na Anninu matku) mi byly děsně nesympatické. Ten Marco se podle mě choval s prominutím jako úplný hňup. Chápu, že byl ve finanční tísni a stejně tak jsem schopná pochopit jisté pokušení na únos přistoupit, ale že to nakonec doopravdy udělal a své dítě klidně předal do rukou prakticky neznámému člověku (který, jak se pak ukázalo, neměl v úmyslu dítě hned tak vrátit), to mi přijde nepochopitelné a úplně jsem si při tom ťukala na čelo... A že byl k tomu ve skutečnosti nepřímo donucen záludným tchánem, který ve skutečnosti tahal za nitky, to ho ani tak neomlouvá, rozhodl se nakonec sám! A pak ještě zpackal kdeco... Ten se měl před Annou propadat hanbou a ne se ještě zacítit dotčeně, když mu řekla, že zatím neví, jestli mu odpustí. To mě jen utvrdilo v tom, že je to mimoň bez jakékoli sebereflexe. A nakonec mi přišlo naprosto neuvěřitelné, že se úplně vyhnul trestnímu stíhání, no nevím nevím, jestli by tohle v reálném světě vůbec bylo možné... A Anna, psychická troska, která je nějaké rozumné úvahy schopná spíš vyjímečně a která má to štěstí, že má milující bohaté rodiče, potažmo matku. Přišlo mi, že je spíš využívá, než že by k nim, nebo tedy alespoň k matce, chovala nějaké viditelné city. Vlastně žádná z postav si mě nijak nezískala, jen ten detektiv celkem ušel, i když byl taky spíš takový nemastný neslaný. A poslední kapkou byl ten divnej závěr... Autorka asi chtěla nakonec přece jen ještě šokovat, ale mohla si to možná klidně odpustit.

bertrand32
08.07.2018 4 z 5

Je to prvotina v žánru thrillerů od této autorky s dobře zvoleným tématem, s chytře nastavenou zápletkou, která se odkrývá postupně. Viníka jsem začal tušit až tak v posledních třiceti stranách. Musím říct, že mít otce, jako měla Anne, to musí být něco. Je cynický, bezcitný, myslí jenom na svoje prachy. On a Cynthia, to jsou největší mrchy v této knize. Marco taky nebyl svatej, ale byl k tomu dotlačen, moc na výběr neměl. Ale Anne měl pořád rád. Anne, ta v podstatě celou dobu bojuje nejen o Coru, ale hlavně sama se sebou. V této knize je hezky vidět, že pokud vedete velkou firmu, chcete neustále rozšiřovat její portfolio, jste závislí na zakázkách a pak vám dojdou peníze, jak vás to z nebe stáhne do pekla a obrátí se vám život naruby, tak jako Marcovi. A stojíte před volbou - buď přistoupit na únos vlastního dítěte nebo firma zkrachuje a budete bez peněz. Hrozné dilema. Konec byl docela drsný, ale spravedlivý, i když ani to Anne neomlouvá. Dobrý příběh, doporučuji.

postrach
20.05.2018 4 z 5

Udělat kvůli penězům,něco takového vlastnímu dítěti a rodině,je nepochopitelné a neomluvitelné.

Evík6660
07.12.2017 odpad!

Na tuhle knížku jsem se těšila ale velice mě zklamala, odkládam ji, nebaví mě, není čtivá...