Opravdová moc je služba diskuze

Opravdová moc je služba https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/192018/opravdova-moc-je-sluzba-192018.jpg 5 2 1

Antologie souhrnným způsobem představuje základní myšlenkové linie kard. J. M. Bergoglia. První tematický celek knihy je tvořen texty věnovanými katechezi, druhý tvoří homilie, zejména k vánoční a velikonoční době a texty třetího oddílu se dotýkají dialogu církve se současným světem.

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Paulínky
Originální název:

Verdadero poder es el servicio


více info...

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

a304
05.04.2023 5 z 5

(SPOILER) Definice dnešní společnosti: emoční otupělost, zoufalství, neodpovědnost, náraz hněvu, agresivity, beznaděje, rozpad i mezinárodních společenských struktur, které neplní své poslání, /např. OSN nemá prostředky, aby NATO přinutila plnit článek jedna Alianční smlouvy/ atd.
Papež František mě motivoval vzpomenout tuto knihu, druhá a třetí část knihy pojednává i o křesťanských velikonocích i dnešku .
Papež František dnes v TV Noe hovořil o symbolice kříži a Matce Marii a v této souvislosti vyslovil lítost nad matkami padlých vojáků na obou stranách bojů.
Tato slova však pozornost politiků minou.
Ti plánují nevzdat se do posledního muže? /UK po SSSR převzala největší evropskou armádu, mobilizováni mohou být od 15 let /, čím hůře tím lépe? V ČR se plánují dálnice, na přepravu materiálu pro -obnovu UK... Obchodní zájmy pro již vybrané? - na úkor prostého, zbídačeného lidu jako za dob Ježíše... ?Chamtivce, lačnících jen po zisku, vyhnal z chrámu...
Jak snadno se zadupe slovo boží, když jde o prachy, jak kdysi tak nyní?
Slova papeže Františka nesou poselství a my jej musíme šířit a donutit politiky, aby slyšeli! Zaplavovat jejich sítě, mobily , kanceláře , parlament poselstvím :
každý lidský život je vzácný, Bůh miluje každého, ale dříve i dnes je rozhodnutí na člověku, na každém politikovi: zachránit životy synů matek, dodnes mnohé nesou jméno po Marii. Je to na nás, zda slovo Ježíše bude žít a posilovat nás v každodenních činech.