O nebi a zemi

O nebi a zemi https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/162300/bmid_o-nebi-a-zemi-fQW-162300.jpg 4 11 4

Papež František o rodině, víře a úloze církve ve 21. století Papež František se ještě jako Kardinál Jorge Mario Bergoglio pravidelně scházel se svým přítelem rabínem Abrahamem Skorkou, aby spolu debatovali o otázkách víry, o Bohu i ďáblu, vině a odpuštění, politice, globalizaci, vědě a konfliktech současného světa. Nakonec se rozhodli, že svoje rozpravy zpracují do podoby knihy. Dialog obou přátel a zároveň představitelů svých náboženských obcí vyniká hloubkou a přesností, ale současně odpovídá srozumitelnou a svěží formou na otázky, které si každý den kladou věřící i lidé, kteří se k žádnému náboženství nehlásí. V této čtivé, aktuální, myšlenkami nabité knize, první knize papeže Františka na českém trhu, nalezneme názory hlavy katolické církve na svět kolem nás, širokou škálu témat, někdy i kontroverzních, jiskřící dialog dvou velkých osobností současnosti.... celý text

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Paseka
Originální název:

Sobre el cielo y la tierra , 2013


více info...

Přidat komentář

managalante
25.06.2023 5 z 5

Poklidný a velmi pokorný dialog dvou moudrých pánů. A k tomu nás také především vybízejí - k dialogu. Pojďme někdy opravdu celým svým duchem naslouchat tomu, co se snaží druzí říct a pojďme také umět zvládat oponovat a hledat si v tom všem tu naši osobní cestu.

Netopyr07
06.04.2022 4 z 5

Krásné "mezináboženské" rozhovory! Jak jsme si podobní, věřící i nevěřící, Židé i křesťané... Jen si musím nastudovat dějiny Argentiny, protože jak pánové zabrousili na historii a politiku, nechytala jsem se :-)


honyczek
11.08.2015 3 z 5

Kniha rozhovorů o spoustě zajímavých témat. Přijde mi, že některá témata jsou probrána příliš povrchně. Jiná zase obsahují konstatování, jak kdo vnímá danou problematiku, ale nevychází z toho žádný závěr. Některá témata jsou však dobrá a dochází i k zajímavému závěru.

Rozhodně se dá říct, že tato kniha hodně vyjadřuje z osobnosti a myšlení současného papeže Františka. Knihu bych tedy doporučil spíše pro čtenáře, kteří mají zájem poznávat osobnost Petrova nástupce, než těm, kdo se o uvedených tématech chtějí dozvědět něco zajímavého. I když něco málo tam najde snad každý.

Janek
14.07.2013 4 z 5

Text je velmi dobře přeložený, myslím, že srozumitelný pro lidi různých vyznání, různého založení. Četba pro mě byla velmi podnětná. Doporučuji všem, kdo chtějí pochopit potenciál náboženství také jinak než jen z (pokřiveného a neúplného) mediálního obrazu.