Prázdnice: Hon na Morrigan Crowovou diskuze

Prázdnice: Hon na Morrigan Crowovou https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519182/bmid_prazdnice-hon-na-morrigan-crowovou-64aaecf0ca0df.jpg 5 51 15

Nikdyuš / Ničnever série

< 3. díl

Třetí magické dobrodružství ze světa Nikdyuš. Morrigan a její přátelé přežili první rok jako hrdí studenti elitní Divinské společnosti, pomohli zničit Přízračný trh a prokázali věrnost jednotce 919. Nyní Morrigan čeká nová výzva: ovládnout tajemná Podlá umění a zkrotit moc, jež ji může pohltit. Jenže Nikdyuš zachvátila děsivá nemoc, která mění nakažené divočichy v kruté nečichy. Jak obětí Prázdnice přibývá, šíří se panika. Morrigan dojde, že musí najít lék, i když to ji – a všechny v Nikdyuši – vystaví většímu nebezpečí, než si kdy dokázala představit.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Hollowpox: The Hunt for Morrigan Crow , 2020


více info...

Diskuze o knize (15)

Přidat komentář

Marthas
31.08.2023 4 z 5

To 25veronika3: Taky se pro něj chystám. Kdybych nebyla zrovna nemocná, tak bych tam naběhla hned.. Takhle budu muset ještě krapet počkat :(

25veronika3
29.08.2023 5 z 5

Konecneeeeeeee!!! Je doma


SiskaE
08.08.2023 5 z 5

Už jen 20 dní!

Marthas
05.06.2023 4 z 5

Hej lidi, že by konečně dobrá zpráva, i když zvláštní je, že se to ještě nedostalo sem, kde bych to čekala začerstva. Na instáčí jsem narazila na infošku, že " Třetí díl s názvem Prázdnice, poslední překladový díl od Vladimíra Medka, bude vydán letos v říjnu." Má to být dva měsíce stará informace a já se divím, že nikdo odpovědný za marketing, to sem ještě neprocpal.

Marthas
29.01.2023 4 z 5

to vercatko20: Já myslím, že jim to může ještě trvat dost dlouho, vzhledem k tomu, že původní překladatel pan V. Medek zemřel, jak jsem psala v diskusi u druhého dílu.. Pokud by chtěli použít část překladu, který udělalal, pokud tedy vůbec něco stihl. Nevím, jak to má vydavatelství právně ošetřené.
A pokud to bude překládat nový překladatel celé od začátku, bude potřeba připočíst minimálně ještě půl roku na překlad. Myslím, že pořádný překlad, za kratší dobu než je rok, není a nikdy nebude dost dobrý. Navíc pak korektoři, sazba, tiskárna. Teď je otázka, zda už je dost papíru a jak bude v tiskárně místo. Plašit začnu až za rok a půl. ;-D

Marthas
02.08.2022 4 z 5

Tak jsem předevčírem sebrala odvahu a opět se zeptala vydavatelství Albatros. Odpověděli mi obratem, protože již dnes mám info v kompu:
Cituji: "Dobrý den, třetí díl série Nikdyuš určitě vydat plánujeme, díky komplikacím si ale již netroufáme specifikovat datum vydání. Je tedy potřeba vyčkat a sledovat naše sítě, kde se informace dozajista objeví."
Sice nevím, o jaké komplikace se jedná, ale musejí být pořádné, když už čekáme tolik let.

Marthas
23.06.2022 4 z 5

To Baileys: Pokud by to byla pravda. A tato naprosto nekompetentní odpověď by přišla od Albatrosu. Řekla bych, že by Albatros měl velký problém ... Jak vidno níže v diskusi u druhého dílu v jiném z mých komentů, mě Albatros přes FB odepsal loni v červenci, že vydání plánují na jaře letošního roku a že na překladu už se pracuje. To samé napsal jinému uživateli, s nímž jsme v kontatku a ještě letos v dubnu zase jiné uživatelce odpověděl, že ho plánuje vydat letos v létě. Znamenalo by to, že jedna ruka neví, co dělá spousta jiných rukou... Tato sdělení si naprosto protiřečí.
Jinak bych řekla, že uživatelka Lenka.V má pravdu...

Lenka.Vílka
23.06.2022

Baileys: vzhledem k tomu, co jste uvedla příklad odpovědi, tj CooBoo, reakce Marthas byla naprosto adekvátní, když nevěděla, že to je příklad, že jste nepsala jenom do Cooboo, ale do Albatros Media, což se všichni dozvěděla až později...včetně Marthas samotné.
Navíc by mě zajímalo jaký expert napíše větu: "...Nikdyuš se zatím nenachází v edičním plánu nakladatelství CooBoo, které sérii v češtině vydává...". Asi nějaký odborník z Dobrovského....když vydává Albatros Media a tam určitě mají přehled o svých značkách Albatros a Cooboo...

Baileys
23.06.2022

To Marthas: psala jsem do Albatrosu a do Knihy Dobrovsky. Odpoved byla temer totozna. Tak jsem se o ni podelila.
Jelikoz jsi ale evidentne odbornik ty, priste uz to necham byt. At nikoho neplasim, kdyz se neumim poradne divat.

Marthas
21.06.2022 4 z 5

To Baileys : A ptala ses kde? Protože a to hlavně CooBoo Nikdyuš/Ničnever NEVYDÁVÁ a nikdy nikde nevydávalo, tím pádem ho nemůže mít v edičáku !!! Jak vidíš z údajů na DK, když se podíváš pořádně. Vydává ho u nás Albatros jako takový. Máš to i na obálce.
Takže neplaš, jo. CooBoo je navíc, pokud vím, spíše značka či odnož hlavního vydavatelství a zaměřuje se na žánr YA čili pro mládež. A primární cílovkou této série jsou spíše děti, třeba na knize máš věkové zařazení 9 let.

Baileys
20.06.2022

Dnesni odpoved na dotaz k tretimu dilu.
“ Bohužel třetí díl série Nikdyuš se zatím nenachází v edičním plánu nakladatelství CooBoo, které sérii v češtině vydává. Je mi tedy líto, ale aktuálně tedy nemáme k dispozici informaci o vydání.”

Marthas
20.02.2022 4 z 5

To DasKaninchen a další : Kladu si stejnou otázku, protože stále nevyšel ediční plán pro Albatros, jako takový, tak se to hned jen tak nedozvíme. Mimochodem doporučuju sledovat disikusi u Divomoru
Kde jsem na to už odpovídala, nevím, ale zda se nemohlo něco změnit. Přeci jen prodejnost asi nestoupá, navíc ty podezřelý slevy v jejich e-shopu mi taky nepřidávají naději. Ty infoše, co mám jsou loňský a to nebyl prý papír atd.

25veronika3
09.02.2022 5 z 5

Nevíte někdo, kdy vyjde v češtině? To už jsou snad tři roky

DasKaninchen
01.01.2022

Bude prosím i vydání v češtině?

25veronika3
28.11.2021 5 z 5

Já už myslela, že se nikdy nedočkáme!