Vidění diskuze

Vidění https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/224226/bmid_videni-ZBl-224226.jpeg 5 336 45

Mycelium série

< 4. díl >

Když se jedna z össenských Lodí vynoří z R-A prostoru mrtvá, pro Össeany je to důvod ke smutečním obřadům – a pro Pozemšťany drama. Lidé, kteří v Lodi zůstali, mají být obětováni. Při össenské mši poteče krev; a těžko Össeany přesvědčit, aby to nedělali. Lucas Hildebrandt pokusy o záchranu ignoruje. Necítí se jako hrdina, který by měl jednat: je jen stínem svého dřívějšího já, zbavený vůle, závislý na össenských drogách, vyhořelý. Sám od sebe už nic nečeká. A přesto je to právě on, kdo dokáže postřehnout podstatné věci. Uvědomuje si projevy yantrünu – Vidění, Čtvrté složky Pětice. Tuší, že smrt Lodi je předzvěstí mnohem zásadnějších změn, a dokáže položit ty správné otázky. To, čemu se vyhýbá, jsou – odpovědi.... celý text

Diskuze o knize (3)

Přidat komentář

gonga
11.04.2017 5 z 5

To by bylo skvělé, myslím, že v kvalitním překladu má šanci prorazit v zahraničí, komunita čtenářů sci-fi je specifická a myslím, že je ochotna jít do méně známých jmen a zkusit něco nového. Což tedy je jinými slovy napsáno v citovaném článku.

kní
09.04.2017 5 z 5

Také si myslím, že Mycelium je jedinečný fenomén. Zdá se, že překlad do angličtiny se realizuje (realizoval):
http://www.iliteratura.cz/Clanek/37387/cesta-ze-zeme-nikoho-soucasna-ceska-fantastika-vprekladu


gonga
20.01.2016 5 z 5

Nevíte někdo, zda byla sága Mycelium přeložena do jiných jazyků? Protože, dle mého názoru, jestli má mít nějaká česká sci-fi šanci na úspěch v zahraničí, pak je to toto veledílo. Mycelium mě dostalo jako máloco a věřím, že má co říct i jinému než českému čtenáři.