My verzus vy diskuze

My verzus vy https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387201/bmid_my-verzus-vy-lP0-387201.jpg 5 1340 1340

Medvědín / Medveďovce série

< 2. díl >

Niekedy je ohromne jednoduché vyvolať v ľuďoch vzájomnú nenávisť, až sa zdá nepochopiteľné, že robia aj niečo iné. Medveďovcami otriasla tragická udalosť a od tých čias tu má každý maslo na hlave. Lebo niekedy aj čestní ľudia robia hrozné veci v dobrej viere, že si iba chránia svojich najmilších. V nasledujúcich mesiacoch sa najlepšie kamarátky Maya a Ana pokúšajú uniknúť z reality, čo ich obklopuje. Lenže nič sa nedarí, ako dúfali. Rivalita medzi Medveďovcami a susednou Zubrovkou sa mení na šialený boj o peniaze, moc a prežitie. Vrcholí na hokejovom zápase medzi miestnymi tímami. Zároveň vypláva na povrch najväčšie tajomstvo jedného mladého hráča a spoločnosť je opäť donútená zaujať stanovisko. Neskôr budú všetci hovoriť, že práve v tom roku do Medveďoviec prišlo násilie, ale to je lož. Násilie tam už jestvovalo. Kniha Fredrika Backamana My verzus vy, voľné pokračovanie Medveďoviec, ponúka pôsobivý opis pohnutých ľudských osudov a vzťahov v malom meste hlboko v lesoch. Je to príbeh o lojálnosti, priateľstve a láske, ktorá je vždy rozhodujúca.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Vi mot er , 2017


více info...

Diskuze o knize (3)

Přidat komentář

Durancie
05.04.2021 5 z 5

Letos by měl vyjít třetí díl ze série Medvědín.

essidaven
05.09.2019 4 z 5

Přesně toto mě na konci knihy zasáhlo nejvíce. Sice to není přímo řečeno, ale je to naprosto jasné. V prvním díle jsem myslela, že se jedná o Zachariase, díky té podivné zmínce o myšlenkách na sebevraždu. A jelikož se Benji stal mou oblíbenou postavou, tak mi tento konec hodně vadil. Myslím, že to ani nebylo nijak zvlášť nutné v rámci příběhu.


Missy666
09.05.2019 5 z 5

Na konci Medvědína se píše:
"Kluci si prohlížejí medvěda pod svýma nohama. Když byli malí, báli se ho a občas se ho bojí i teď. Amat, Zacharias, Bobo a Benjamin: dvěma z nich bylo zrovna šestnáct, dvěma z nich bude brzy osmnáct. Za deset let budou ze dvou profíci. Jeden bude táta. Jeden bude mrtvý."

Na konci téhle knihy je tedy úplně jasné, co se stane s Benjim..

A to je to jediné, co můžu vytknout oběma dílům, které jsem přečetla jedním dechem.