Spi sladce diskuze

Spi sladce https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/237074/mid_spi-sladce-RCs-237074.jpg 4 713 184

Detektiv Tom Douglas série

< 3. díl >

Když vás ovládne posedlost… Když zoufalá Olivia Brookesová před dvěma lety na policii ohlásila, že se její manžel nevrátil s dětmi domů, strachovala se, že už je možná nikdy víc nespatří. Měla důvod obávat se nejhoršího, a ne bezdůvodně. Nebyla by to první tragédie, která Olivii potkala. Nyní vyšetřuje detektiv Tom Douglas její rodinu znovu. Tentokrát je to však Olivie, kdo se pohřešuje, a s ní i její tři děti. Všechny důkazy nasvědčují tomu, že ještě ráno byla doma. Její auto však stojí v garáži a peněženku má v kabelce – na stole v kuchyni. Kam tedy zmizela? Proč a jak? Nikdo nic netuší. Zdá se, že dokonce ani její manžel, který měl dosud vždycky všechno dokonale pod kontrolou. Policie chce vyhlásit celostátní pátrání, z jakéhosi důvodu však ze všech alb, mobilů i počítačů zmizely veškeré rodinné fotografie. A pak se najde krev… Že by Olivii dostihla minulost?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Sleep Tight , 2014


více info...

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

Arkagas
12.03.2020 5 z 5

Psychologický thriller, kde je hlavní hrdinkou Olivia, která má 3 děti. Z toho 2 se současným manželem a jedno s bývalým přítelem.

Bývalý přítel Danuš (Arab) ze dne na den mizí a Olivia se hroutí. 14 dní na to se stane jejím rodičům nehoda, kde oba umírají a Olivia padá až na samé dno.

V ten moment se ale jako zachránce objeví její současný manžel Robert, který jí postaví zase na nohy, koupí její byt, nechá jí v něm bydlet a tak Olivia má snad vše po čem touží.

Jednoho dne se ale Robert nevrátí s dětmi z večeře a tak se rozjíždí pátrání ohledně únosu. v Ten moment se Robert vrací domů a z Olivie udělá svým způsobem nesvéprávnou, která si nic nepamatuje a která ani neví že sbalila svým dětem věci na víkend.

Vše se začíná rozmotávat v momentě kdy Olivia zjistí že má po celém domě skryté kamery, že jí byl zamezený kontakt se všemi jejími kamarády i rodinou, že musí vyplňovat velmi obsáhlý denní rozvrh aby Robert přesně viděl co dělala.
Její kamarádka, za kterou se vydá potají jí sděluje že Robert je šmírák, který jí sledoval na každém kroku už ve škole a že dosáhl přesně toho co chtěl. Mít jí jen pro sebe.

Olivii začínají věci zapadat a zbývá jen vymyslet plán jak zmizet i s dětmi tak, aby jí tenhle strašný Stalker už nikdy nenašel... Velmi skvělá a originální kniha o příběhu stalkera, který své dílo dotáhl skoro až do samého konce.
Rachel Abbottová je výborná a její knihy jsou skvělé :) Moc doporučuji všem, kteří mají rádi psychothrillery :) 10/10