Dekameron diskuze

Dekameron https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/194680/bmid_dekameron-CW8-194680.jpg 4 1546 196

Deset mladých Florenťanů, tři dámy a sedm pánů, se rozhodlo před morovou ranou utéct z města a schovat se na menším venkovském sídle. Večery si krátili vyprávěním humorných, poučných, ale i erotických příběhů. Jedno z nejslavnějších děl italské renesance bylo inspirováno skutečnou morovou epidemií, která tehdy Florencii postihla. Do dnešních dnů je výtečným zdrojem informací o tehdejším životě v Itálii, o radostech a strastech renesančního člověka a samozřejmě také o lásce, která může mít mnoho nečekaných podob. Dekameron byl na konci šestnáctého století zařazen pro nemravnost na Index librorum prohibitorum, neboli na seznam knih pro katolické věřící zakázaných a dokonce byl několik desetiletí zakazován jako obscénní dílo i ve Spojených státech. Kniha je to velmi čtivá – a to navzdory staletím, která nás dělí od jejího prvního vydání.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Omega
Originální název:

Decamerone , 1353


více info...

Diskuze o knize (4)

Přidat komentář

Redhotchilli
01.04.2020

Přijde mi, že lidé, co se zde ke knize vyjadřují, si jaksi spletli žánr, neboť toto opravdu není žádné anime, nýbrž Dekameron.
Do budoucna bych zde zavedl takzvaný "filtr blbostí", když to tak musím říci, jelikož nové čtenáře tyto "recenze" tak akorát odradí.

9857
31.03.2020

Kniha Jak vycvičit káně mě naučila pečovat o mého dravce a rád si v ní počtu.


Koka
19.08.2017 4 z 5

pepa4081 - když kritizujete jazykovou úrověň vámi čteného vydání, tak doporučuji také do komentáře upřesnit, o jaké z těch mnoha vydání jde, aby se ho čtenáři mohli vyvarovat.

mjmoonwalker
02.02.2012

Prosím?! Potřebuji poradit: Nevíte náhodou KDO si lehl do postele místo nevěrné manželky v osmém příbehu sedmého dne? ... nemůžu to dohleadt a potřbeuji to co nejrychleji, piště do zpráv kdyžtak, moc díky ;-)