David Copperfield I. diskuze

David Copperfield I. https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/254677/bmid_david-copperfield-254677.jpg 4 75 9

Najlepší román Charlesa Dikensa očarúva čitateľov už poldruha storočia. Zaujme skvelým zobrazením charakterov, sugestívnym opisom prostredia a atmosféry, schopnosťou opísať život z jeho komickej, no i tragickej stránky. Život mladého Davida je preplnený postavami, ktoré ho vždy poznačia – niektoré prinášajú stále hodnoty, lásku, oddanosť, iné spôsobujú ťažké sklamanie, smútok. Čitateľ sa však ani na chvíľočku nenudí. Raz sa bezmocne rozčúli, inokedy nadchne, drží palce, smeje sa, smúti...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Motýľ
Originální název:

David Copperfield , 1850


více info...

Diskuze o knize (2)

Přidat komentář

kamise
13.01.2014

Jistě, v této edici vyšel i David Copperfield II, viz zde

http://www.databazeknih.cz/dalsi-vydani/david-copperfield-ii-102638

Měl by snad být k sehnání v knihovnách nebo antikvariátu, případně na Aukru jsou nyní ke koupi oba díly (i když v jiné edici).

Přeji pěkný čtenářský zážitek - Dickens je úžasný spisovatel.

Mercatino
12.01.2014 4 z 5

SPOILERY!!!

Mám knihu David Copperfield 1.To znamená,že je i David Copperfield II? Nebo to opravdu skončí smrtí Barkise? Protože jestli to takto skončilo, pak se mi to zdá nějaké nedokončené. Hlavně příběhy postav. Co Steerforth, co dělal v Yarmouthu, proč Littimer hledal Steerfortha. Jak skončili Micawberovi a Tradlles, prostě mě to sere, že nevím. Kniha je úžasná na rozmanitost postav a krásné vykreslení jejich charakteru. Byť jestliže je tato kniha nedokončená pak i tak je to zapis do světového dědictví.