Císařský oheň diskuze

Císařský oheň https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/234863/bmid_cisarsky-ohen-v2e-234863.jpg 4 246 73

Cesta sněžných ptáků série

< 2. díl

Uplynulo dlouhých devět let a hrdinové knihy Cesta sněžných ptáků se opět setkávají. Píše se rok 1081 a ctižádost byzantského císaře je bezmezná. Hodlá získat „ohnivou směs“ Východu, zázračný vybuchující prášek, který údajně mají na druhém konci světa v Číně. A tak se Vallon s přáteli vydává po Hedvábné stezce... Robert Lyndon dokázal to, co se podaří málokdy: pokračování historické ságy je opět strhující. Hlavní postavy prošly proměnou a přibyly k nim další; především záhadný mladík Lucas, který má své osobní důvody, proč se k Vallonovi připojit. Atmosféra děje vtáhne čtenáře do tehdejšího světa, vylíčeného s úžasnou barvitostí.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Imperial Fire , 2014


více info...

Diskuze o knize (3)

Přidat komentář

Nočnípták
09.11.2020 5 z 5

Mne konec moc nepřekvapil. Od začátku mně bylo jasné, že všichni hlavní hrdinové cestu dokončit nemohou. Pak by to opravdu bylo jako James Bond, jak píše níže Zdenda20. Ovšem nečekala jsem, že to bude Wayland. Za celou dobu mne to vůbec nenapadlo. Byl to šok. Myslela jsem na úplně jiné postavy. Právě pro tu nepředvídatelnost se autor stává mým oblíbeným.

Zdenda20
10.09.2015 4 z 5

Vzhledem k očekávání po přečtení prvního dílu a tím také srovnávání, tak podle mého názoru první díl byl o málo lepší. Autor píše velmi poutavě. Chápu čtenářku Ivanu, že jí bylo líto Waylanda, ale jinak by to bylo jako James Bond. Ten všechno přežije.
Určitě doporučuji knihu všem milovníkům historických románů.


Ivana11
01.09.2015 5 z 5

Výborná kniha, stejně jako první díl Cesta sněžných ptáků. Moc se mi líbilo skvělé vyprávění, ani chviličlu jsem se nenudila, žádné místo, kde bych při čtení myslela na něco jiného. Autor poutavě vylíčil dobu v dávné historii, o které se zase tak často nepíše. Nechce se až věřit, jak byli lidé k sobě nedůvěřiví, krutí a falešní, a jak už tehdy bylo vše za peníze a za zlato. Byla jsem na konci zklamaná, že mi autor nechal umřít mého nejoblíbenějšího hrdinu Waylanda.