Laurie Forest

americká

Diskuze (12)

Přidat příspěvek

jitka_dankova
08.10.2023

Poslední díl ještě v nakladatelství překládat nemohou, protože se jeho anglické vydání stále posouvá, aktuálně má termín 5. listopadu 2024. Přitom už ho autorka dopsala někdy v lednu 2023... to čekání je šílené.

KaryAestas
07.10.2023

Budou se v nakladatelství hodně zlobit, když je začneme bombardovat žádostmi o poslední díl? :-D Jestli jim to bude trvat tak dlouho jako 4., tak to asi nevydržím :-(


jitka_dankova
27.02.2023

Paní Katarina Korcová (Asistentka nakladatelství KNIHY DOBROVSKÝ) mne dnes informovala, že čtvrtý díl série Kroniky Černé čarodějky vyjde až na podzim a přesné datum se zatím neví.

Na přelomu podzimu a zimy 2023 má v angličtině vyjít poslední díl série - přejmenovaný - The Dryad Storm. Už ho autorka dopsala.

SimonaM86
30.04.2022

Tato série mě uchvátila.
Tleskám a skláním pomyslný klobouk před autorkou, co za neuvěřitelny svět dokázala stvořit a promyslet do detailů. Je až k neuvěření, že ač se jedná o fantasy, tak se zde promítají témata, která jsou tak aktuální v našem světě.
Doporučuji!!
Série Vás zanese do světa fantasy, který Vas chytí a nepustí!

jitka_dankova
13.04.2022

Paní Katarina Korcová (Asistentka nakladatelství KNIHY DOBROVSKÝ) mne dnes informovala, že překlad knihy The Demon Tide od Laurie Forest vyjde na jaro 2023.

Tak snad jim můžeme věřit, že to fakt přeloží (po tom, co byly informace, že překlad neplánují...).

No a poslední kniha "The Battle for Erthia", která byla původně avizována na červen 2022, podle fanouškovské skupiny tento rok ještě určitě nevyjde, autorka ještě nemá dopsaný první draft. Takže si budeme muset na závěr ještě počkat.

jitka_dankova
30.03.2022

Termín vydání českého překladu čtvrtého dílu The Demon Tide ještě nebyl stanoven (psala jsem do nakladatelství před pár dny), mám prý sledovat jejich web a sekci "připravujeme". Ptala jsem se i na překlad dvou souvisejících novel, které jsou taky supr (Wandfasted a Light Mage, publikováno často spolu pod názvem The Rebel Mages), ale o těch ještě neuvažují a nemohou potvrdit, jestli budou taky přeloženy.
Zatím tedy nezbývá než číst čtyřku v angličtině (už vyšla teď v březnu, je to supr díl, četla jsem s překladačem v záloze, ale na pořádný český překlad se těším, ráda si to přečtu několikrát, stojí to za to) a čekat na tento červen 2022, kdy je avizováno vydání posledního dílu v angličtině The Battle for Erthia. A čekat, kdy nám to přeloží... no, když jim taky ještě napíšete, tak nic nezkazíte a aspoň budou vědět, že je o překlad zájem...

joana2
29.03.2022

K Černé čarodějce jsem přišla náhodou, na Vánoce už jsem si řekla o Květ železného stromu i Stínovou hůlku ......... Snažím se číst pomalu, aby mi to vyšlo, než se k nám dostanou další 2 díly ........ Kdy to bude ...... ????? ....... :-D :-D

jitka_dankova
01.03.2022

Dnes vyšel v angličtině čtvrtý díl The Demon Tide, je to síla. Není to poslední díl, ještě bude celý díl o velké bitvě... bojím se o své oblíbené postavy. No snad nebudeme muset moc dlouho na závěr série čekat.

Lucy447
04.01.2021

Nevíte kdy by mohl vyjít třetí díl od Laurie Forest? Moc se těším. Už je jich pět tak by něco projít mohlo ????

kvitko7875
20.10.2020

Po Černé čarodějce jsem si taky říkala, že to musí mít pokračování, pak přišel Květ železného stromu a už se nemůžu dočkat pokračování.

KaryAestas
30.08.2020

Celkově by mělo být 5 dílů. Netuším, jak to čekání přežiju :-(

burko3
13.11.2019

Super kniha a doufám má pokračování pač ten konec nic moc...