Jan Svoboda

česká, 1957

Diskuze (4)

Přidat příspěvek

Mousou
07.02.2017

Dovolím se připojit ke kladným ohlasům na pana doktora Svobodu. Měl jsem možnost pracovat několik let pod jeho supervizí v rámci sociální služby. Pan doktor je nejenom výborný spisovatel a lektor, ale dle mého názoru i supervizor a obohacující člověk, který své myšlenky předává dál, s pro mě vhodným skloubením moudrosti a soucitu.... Děkuji pane doktore.

Martin Florián
www.mousou.cz

KetrinZel
24.01.2016

Dobrý den, účastnila jsem se 6 hodinové přednášky toto autora a byla jsem nadšená. Takových lidí víc. Hlavně si přeji aby ovlivnil co nejvíce mladých pedagogů. Na jeho knihy se moc těším.


Pakuna
11.09.2013

Doktor Svoboda je úžasný člověk, znám ho jako vyučujícího. Každé setkání s ním je přínosem.

míka
13.02.2012

V únoru 2012 jsem byla na semináři pro uč MŠ.Téma semináře slibovalo "Práci s pohádkovým příběhem".Říkala jsem si: "No nic světoborného,nic co bych už asi neznala,dobro x zlo ..apod." -já frajerka.
Dodnes si přehrávám v hlavě výklad pana doktora,(který nám umožnil nahlédnout do nás samotných),psychologické rozbory našich úvah,kreseb,odpovědí na naše dotazy....apod.Přiblížil nám,jak umět nahlížet na vyprávěnou nebo čtenou pohádku z psychologického pohledu,jak velmi důležitou roli hraje v životě dítěte klasický pohádkový příběh,jak nutné je setkávat se s ním i pro dnešní "počítačové děti"-ZEJMÉNA PRO NĚ!.
Hluboce smekám před tímto,na první pohled,nenápadným,skromným pánem,který mluví,tak jak mu "zobák narost" - na nic si nehraje.Byl to velký zážitek!!!!Zápisky ze semináře střežím jak oko v hlavě a pokusím se dle těchto zásad působit na děti své (ač již dospělé),v MŠ,na svá vnoučata...apod.
Máte-li někdo další možnost setkat se PhDr J. Svobodou neváhejte!Ráda si přečtu jeho vydané knihy.