Agrese a agresivita v předškolním a mladším školním věku

Agrese a agresivita v předškolním a mladším školním věku https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/191652/bmid_agrese-a-agresivita-v-predskolnim-a-hMa-191652.jpg 4 16 4

Projevy agrese, nezvládané emoce vyjadřující spíše negativní postoje, mohou být samozřejmě důsledkem mnoha jiných příčin a nejspíše bývají důsledkem jejich kombinace. Cílem knihy je předat čtenáři podstatné a výzkumy získané informace o současných dětech, a to v souvislosti s řešením situací, které běžně nastávají. Obecně jsou stížnosti na zvyšující se agresivitu. Ano, ta opravdu existuje. Vždy však jako důsledek, není příčinou sama o sobě. Kniha pomáhá čtenáři pochopit, co je příčinou agresivity u dětí, a navrhuje možné postupy řešení. Také upozorňuje na zásadní výchovné chyby, kterých se dopouštějí současní rodiče – hlavně pod tlakem výchovných mýtů, které konzumní společnost propaguje. Veškerá teoretická pojednání jsou doplněna kazuistikami a jejich řešením. Kniha je určena především vyučujícím v MŠ a v prvních dvou třídách školy ZŠ. Kniha osloví také rodiče a vychovatele dětí věkové skupiny předškolních dětí a dětí těsně po zahájení školní docházky.... celý text

Přidat komentář

Noisette73
26.09.2022 5 z 5

Skvělá kniha, sice ne moc obsáhlá, ale napsána srozumitelně, krásně se z ní dělají výpisy, má vždy na konci kapitoly shrnutí, dobře se čte a je přístupná jak odborníkům, tak i laikům, mě na Vysoké pomohla hodně. A určitě se jí budu řídit jak v práci, tak ve výchově dětí vlastních.

Viky007
08.11.2018 4 z 5

První polovina knihy byla nic moc a popravdě jsem si říkala, jestli s ní ztrácet čas. Pak mě to však chytlo. Hodně se mi líbily kazuistiky, které knihu vhodně doplňovaly. Nejsem si však jistá, jestli obsah odpovídá názvu. O daném problému jsem se toho zas tak moc nedozvěděla, autor se tomuto tématu věnuje dost široce. Každopádně pro ucelení je to dobré, pokud člověk čerpá z více zdrojů.


jolii
01.06.2016 5 z 5

Pracuji ve školce a ke knize se často vracím. Pro mě velmi dobrá a užitečná.

bivkova
01.11.2014 4 z 5

Kniha je zajímává a čtivá, obsahuje zajímavou kazuistiku. Jen jsem od ní čekala, že bude více řešit problematiku agresivity. Věnuje se spíše příčinám jejího vzniku, což je samozřejmě také velmi důležité. Možná nějaké rozšířené vydání?

Štítky knihy

agresivita

Autorovy další knížky

Jan Svoboda
česká, 1957
2000  90%Meditace chůzí
2005  77%Modelkou v padesáti a dalších 36 příběhů z psychologické poradny
2014  83%Agrese a agresivita v předškolním a mladším školním věku
2015  96%Krizové situace výchovy a výuky
2012  87%Poradenský dialog

Kniha Agrese a agresivita v předškolním a mladším školním věku je v

Právě čtených1x
Přečtených26x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce9x
Chystám se číst18x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x