Pedruska01 Online Pedruska01 diskuze u knih

☰ menu

Štěstí v lásce Štěstí v lásce Kasie West

Těšila jsem se na další knihu této autorky, protože se díky předchozím knihám zařadila mezi oblíbené. A nezklamala. Četlo se to úplně samo. Ten styl i krátké kapitoly mi neskonale vyhovovali. Je to hrozně milé a oddechové čtení především pro mladší slečny, ale i ty starší jistě nepohrdnou. Pokaždé je v příběhu zasazen "problém"/téma, které je samo o sobě velké a důležité.
Maddie jsem měla v celku ráda, jen jsem však postupně sledovala, jak "vyhazuje" peníze a díky tomu se i její chování mění, a to se mi na ní nelíbilo. Své dosavadní priority zahodila kvůli... malichernostem? V té knize to bylo, což je i hlavním vážným tématem, jak to autorka v každé knize má. Peníze. Jsou všechno, znamenají moc, ale je to i prokletí a kazí lidský charakter. A byť ta holka nebyla zkažená, svou naivitou a důvěřivostí narazila a akorát tím utrpěla. Dost lidí kolem Maddie jen toužilo po měně, byli falešní a prohnaní. I její brácha mě zamrzel. Holt, realita. Smutná a brutální.
Seth, druhý hlavní hrdina se mi líbil, pohodář a vtipálek za každé situace. Milá a hodná postavička. Měla jsem ho ráda a fandila mu. To obvinění na konci teoreticky sedělo, ale nemohla jsem tomu věřit. To na Setha prostě... nesedělo. Ne.
Byla jsem moc ráda, že se to dalo ke konci do pořádku, mnohé se vysvětlilo a objevil se u mnohých i rozum. Příběh se mi líbil, byl milý a uvěřitelný. Nenašla jsem problematickou část či hluché, nudné místo. Je tu dost názorů, že tentokrát se autorka moc "nepochlapila" a příběh je oproti předchozím slabý. Nemohu úplně souhlasit, byť doopravdy není právě úplně nejsilnější - byly jiné knihy od autorky, které mě hodně vzaly za srdce, ale i tak jsem spokojená. Čtenářský zážitek to byl, nad kterým se tématicky člověk pozastaví - musí. Osobně jsem se neubránila myšlenkám, co s takovou obrovskou výhrou, a tahle kniha nikomu nedovolí opak. :D
Hodnotím nejspíš 4,5* a mohu doporučit dál a těším se na další počin, který už je skoro za dveřmi. :)

31.08.2019 5 z 5


První První Kiera Cass

Dle mého asi nejlepší díl téhle série, což se u mě projevilo také podle hodnocení. Četlo se to samozřejmě dobře - leč opět jsem musela zírat na elektronickou podobu. Bylo to svižné a akčně sepsané, nebyla hluchá ani nudná místa, což se povedlo.
Asi stejnak pořád lituju, že autorka nedala nějak výraznější prostor Aspenovi, abychom ho mohli zakusit jinak a hlouběji. Přesto America si vybrala dobře. Maxon byl pak asi i bezkonkurenční - tak kdo by ho nechtěl? :D Hrozně mě bavily ty jejich ošemetné, nedokončené a citlivé rozpravy. Taky jsem se dočkala s přímou konfrontací: Maxon-Aspen, i když mohlo to být kapku drsnější. :D Následná scéna po tomto odhalení, byla taky výtečná. To, jak se Maxon proměnil v kus nenávistného ledu, to co Americe řekl.
Čí smrt jsem hodně litovala byl Meriin otec a královna. Rozhodně obě nečekané. A nakonec si ještě neodpustím pár slov k Aspenovi. Oblíbila jsem si ho, a chápu, že když viděl, že o něj Mer už nejeví zájem, stáhl se. Přesto, ta jeho "náhlá" zamilovanost do Lucy mě šokovala, a taky bylo mi ho tak nějak líto.
Zakončení, tedy útok na palác, bylo velké, asi se tak muselo stát, aby to mělo grády, což se zdařilo. Následný popis katastrofy a stálá nejistota, zda ti, co chcete ještě v knize potkat, žijí. Autorka mě osobně natáhla trochu jak kšandy. Každopádně, scéna, ke které směřovala každá z těch tří knih, tam prostě nesměla chybět a měla jsem za ní radost. :)
Obecně série se mi hodně líbila, samozřejmě mohla být ještě "víc", ale to už je o fantazii každého jednotlivce. Přesto jsem ráda, že jsem si konečně ten "boom" přečetla a taky neváhám doporučit. :)

05.06.2016 5 z 5


Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Na to, že tohle dílo bylo-je, tak opěvované a má takovou skvělou pověst, to nebyla "taková hitparáda". Místy jsem opravdu nechápala takový povyk. Ale abych nehanila, musím uznat, že to nebylo zlé, líbilo se mi to a rozhodně se pustím do dalších dílů. :)
Postavy v knize mi nijak zvlášť nevadili, možná jsem si je i oblíbila. Příběh byl dobře promyšlený, ale překvapovalo mě, že autorka vlítávala z jedné akce do druhé. Někdy to bylo až moc. Člověk se začal někdy ptát sám sebe, jak jsme se tam dostali? :D
Musím přiznat, že to bylo příjemné čtení, sice dlouhé popisy, které občas nudily, ale opravdu fajnové počtení. V některých částech jsem knihu ani nemohla odložit, jakej to byl akčnák. :D
Simona mi bylo líto a doufám, že pro něj bude nějaký větší a důležitější prostor v dalších dílech, se šťastným koncem. Při závěrečné scéně jsem už fakticky myslela, že je s Lukem ámen. A taky jsem měla takovýho malýho šajna, že budou sourozenci, což, když se to potvrdilo mě tak šokovalo, že jsem se trefila!!! Neumím si představit pokračování, když jsou evidentně zaláskovaný! :) Taky, obávaný Valentýn, co provede? Oo:-/ Bude bojovat za svoje děti? Za svou bývalou ženu? Bude se jim mstít? No, strašidelně moc otázek mám! :D
Nemusím asi nijak doporučovat, jelikož Nástroje smrti se staly jedním z mnoha fenoménů dnešní doby. :)

21.04.2016 4 z 5