natalie2171 natalie2171 diskuze u knih

☰ menu

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Nemluvím tu o definitivní verzi knihy, která jde hned do tisku. Samozřejmě, že celý ten proces trvá několik měsíců. Mluvím tady o tom, že během těch dnů je možné napsat příběh alespoň "hrubě". Nevěřím, že by napsala knihu za pět dní a hned by ji dala nakladatelství. To je blbost. Ale věřím tomu, že Sarah dokáže knihu napsat během krátké doby, když si příběhy připravuje roky dopředu. Někteří autoři knihu píšou průběžně, píšou bez náročných příprav. A někteří si zase příběh propracují, vymyslí celý svět, jeho historii, každou postavu, zápletky, které se projevují o knihy dopředu a jde tam vidět spojitost (Skleněný trůn a Empire of Storms). Takže věřím tomu, že pokud si Sarah vše promyslí dopředu, není to pro ni tak těžké

01.05.2017 5 z 5


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

No... ta menší výpomoc je možná, ale 6. Knihu Skleněného trůnu (chaolova novela) napsala prý za 5 dní. Takže bych se potom nedivila rychlosti jejío psaní. Když si člověk ten svět opravdu promyslí, tak je pořád o něčem psát. Navíc Skleněný trůn už je několik let starý a Sarah už promýšlí další dvě série, jak uvedla a jak jde vidět podle jejího pinterestu. Proto je možné, že si s výtvorem světa a příběhu dává opravdu záležet a trvá pár let, než knížka projde nakladatelstvím.

26.04.2017 5 z 5


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Tahle série budou pouze třídílná, jak sama autorka uvedla, ale knížek z tohoto světa bude více.
To pouze tahle trilogie bude o Feyre a Rhysovi :)
"ACOTAR is a trilogy with the third book, A Court of Wings and Ruin out May 2, 2017. There will also be three more novels and two novellas set in the ACOTAR world, and a coloring book."
Takže se máme na co těšit!

16.04.2017 5 z 5


Králova klec Králova klec Victoria Aveyard

Už se nemůžu dočkat. Jsem ráda, že autorka sérii rozšířila do čtyř dílů. Otázkou je jen, zda nadcházející díly budou stejně skvělé jako ty dosavadní? Už aby byl květen.

27.03.2017 2 z 5


První První Kiera Cass

Jak už tu mnoho lidí psalo, z celé série toho mohlo být vymáčknuto o hodně víc. "Tahle série je takovej film s Lidsay Lohan - víte, že je to strašně hloupý a že vám to nejspíš pár IQ bodů umaže, ale je tak krásný na chvíli vypnout mozek a nechat se tím unášet", jak psala mixelle :). A to je fakt, Je to tak ponižující, že se mi líbí knížky, kterou jsou tak jednoduše napsané, ale je to tak. Opravdu, chtěla bych si celou sérii přečíst znovu, ale od jiného autora, který celý příběh vezme trochu jinak.
3. díl byl jednoduše nejlepší. Nejlepší, ale také kousek za 1. dílem. Konec byl tak neočekávaně očekávaný, že jsem byla zklamaná. Tolik jsem si zvykla na umírající hlavní hrdiny, že jsem se smířila s tím, že SPOILER!!! .............................. Maxon umře.. :D Jo, je to tak. :D

18.09.2015 5 z 5


Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

Podle mě nejlepší díl ze všech. U tohodle bylo všechno, napětí, smutek, radost, láska i rozuzlení. Všechno jak se říká dobře dopadlo, Gwendolyn a Gideon spolu budou žít šťastně až na věky. A to doslova. Už jsem si myslela, že mě v tomto příběhu nemůže nic překvapil, ale zmýlila jsem se ohledně Gwendolininých rodičů. :O

27.12.2014 5 z 5


Hádův chrám Hádův chrám Rick Riordan

Hodně jsem četla anglické recenze na tuto knihu a docela jsem musela souhlasit v jednom. Je to docela jen Percabeth kniha. Událost na Argu II. vlastně ani tak moc neměla děj, jen něco malého, aby se přece neváleli na palubě a nedopluli v klídku do Hádova chrámu. Boba jsem si hned oblíbila, ale nějak mě unikla pointa, kde se s ním Percy už viděl. Jakmile Percy umíral opět bolestivou smrtí, docela mě to nepřekvapiloa věděla jsem, že si nějakou tu cestu najdou. Bylo mi líto Boba..... a to jeho: "Tell the sun and stars hello for me." A po přečtení jsem se dozvěděla jednu zásadní věc. Otec Zoe Večernice byl Atlas a Bob jako Iapetus byl atlasův otec. Bob je dědeček Zoe. "I can see the stars again, my lady." ta spojitost je opravdu dokonalá. Nutí mi to vyčarovat na tváři i slzy i úsměv.

27.12.2014 5 z 5