DarekDevil DarekDevil diskuze u knih

☰ menu

Právo šaría pro nemuslimy Právo šaría pro nemuslimy William Bryan French

Je třeba tako vědět, že prorok Mohammed dle dostupných vědekých důkazů nikdy neexistoval a je to umělý konstrukt chalífy Abd al-Malika ibn Marwana (stejně jako Islám), který potřeboval držet lidi v poslušnost na dobytých územích.

Přehledne zde:
kratší verze videa

https://www.youtube.com/watch?v=Zd9lIuUjPs0


delší verze

https://www.youtube.com/watch?v=FemIJS6x5q4

19.12.2015 5 z 5


Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Evidentně mají čtenáři jiný názor než vy. Mluvte jenom za sebe. Hodnocení 91% od čtenářů je vysoce nadprůměrné

17.09.2015 5 z 5


Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Nechápu .... soudě podle komentářů (recenzí), tak některým čtenářům se kniha nelíbila, proto, že nemají rádi USA a proto knize dali špatné hodnocení. Hmmm .... to je totéž jako kdybych Dostojevského románům dal špatné hodnocení proto, že v Rusku měli Stalina, Beriju a další zrůdy. .... když hodnotím knihu z kategorie beletrie tak bych měl hodnotit jenom knihu a "netahat" do toho svoje politické postoje nebo antipatie vůči zemím.

20.07.2015 5 z 5


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Alan v závěru dostal peníze od američanů ..... měl jenom diety a pak když končil se úředník na ambasádě divil, že si nikdy nestěžoval že nedostává plat. A tak to napravili a vyplatili mu peníze.

23.01.2015


Cesta Cesta Cormac McCarthy

Viděl jsem nejprve film, ten se mi moc líbil. Kniha - o ničem, pořád dokola to samé. Ráno vstali, tlačili vozík, pak lehli pod deku a tak pořád dokola. V podstatě nic se tam neděje. Dialogy taky o ničem a navíc ten kdo to předkládal by zasloužil nafackovat ... překládat z originálu "OK" jako "Tak jo" .... to je teda hodně špatný výkon překladatele ..... správně je - dobře, dobrý, fajn ..... to se dá překladateli i prostřídávat, aby to nebyla taková trapárna dávat do každého dialogu "tak jo" ...... dialogy mezi synem a otcem jsou naprosto nepřirozené, oba mluví v holých větách jako dva roboti nebo dva lidé, kteří jsou si cizí ....

17.08.2014 2 z 5