cornetka cornetka diskuze u knih

☰ menu

Já už budu hodná Já už budu hodná Clara Weiss

Hlavní hrdinka Juli se přestěhuje do Mnichova, aby našla dům, ze kterého pochází její matka. Nastěhuje se do malé bytu k mladé herečce Grétě. Nejdříve zemře stará sousedka, poté Juliina kamarádka - obě jsou nalezeny na půdě domu, kde Juli bydlí. Poté se ztratí Juliin přítel Hans, který přijel Juli navštívit. Celý příběh protíná v různých místech dívka jménem Charlotte. Juli se zdá, že Gréta je čím dál tím víc nebezpečná, ale opak je pravdou. Rychlý zvrat na konci knihy nám ukazuje, ze Juli je vlastně psychicky nemocná Charlotte, která má problémy s pamětí a která má na svědomí smrt několika lidí. Během převozu Charlotte do léčebny se strhne bouře a na auto spadnou trubky. Charlotte bez zranění opustí auto a s doklady policistky se vydává na cestu do Berlína, kde ji na základě těchto dokladů považují opět za někoho jiného.
Kniha se mi dobře četla, měla spád, ale rychlý konec mi k celému příběhu moc neseděl.

12.09.2019 4 z 5


Vzorný syn Vzorný syn Čong Judžong

Judžin se jeví jako normální kluk, který se léčí údajně s epilepsií. Alespoň tak je o tom přesvědčen. Jedné noci je zavražděna mladá dívka, poté Judžinova matka. Judžin trpí na výpadky paměti. Postupně se mu ale vybavuje průběh celé noci a vzpomíná si, ze obě ženy zabil on. A nezůstalo jen u těchto žen. Judžin má psychopatické sklony, které jsou tlumeny pomocí léků. Nakonec se přizná adoptivnímu bratrovi, která se rozhodne odvést ho na policii, aby se ke všemu přiznal. Jejich cesta se mu ovšem stane osudnou.
Bylo zajímavé číst myšlenkové pochody a “obhajoba” Judžina, který podle jeho názoru za nic nemohl. Na můj vkus ovšem až moc podrobné.

07.09.2019 3 z 5


Hrdina Hrdina Samantha Young

Odpočinkové čtení podobne “Odstinum” s trochu akce a happy endem na konci.

07.08.2019 4 z 5