Pallando Pallando diskuze

☰ menu

Kniha s číslem v názvu

Dvě veže

15.10.2016


Terry Pratchett

Říkala jsem si, že si na jeho památku zase přečtu některou knihu ze Zeměplochy. Zjistila jsem, že si nedokážu vybrat, mám je ráda všechny. A tak si je všechny přečtu...

12.03.2015


Michael Palmer

Mrkla jsem se na pár titulů a vypadá to zajímavě, takže díky za tip:-)

21.02.2015


Jakou knihu právě čtete?

Koruna z mečů (sedmý díl Kola času)

15.02.2015


Co všechno používáte jako záložku?

Mám magnetickou záložku, ale nejčastěji (tedy pokud kniha nemá vlastní záložku, což už se dnes moc nenosí) zakládám knížky použitou jízdenkou MHD.

13.02.2015


Českolipsko

Jo, a taky Tma od Ondřeje Neffa se tuším částečně odehrává v České Lípě.

11.02.2015


Českolipsko

Dávala jsem to přímo do diskuze ke Čtenářské výzvě 2015, ale přihodím to i sem:

V České Lípě by se mělo odehrávat třeba tohle: http://www.cbdb.cz/kniha-63453-sebevzniceni-sebevzniceni (ale jak jsem psala v té druhé diskuzi, podle anotace mě kniha vůbec neláká, ale třeba máš jiný vkus:-))

11.02.2015


Dokážete číst v rámuse

Mně se jednou stalo, že jsem se začetla do knihy a nevšimla si, že jsem vyjela ze zóny a musím si cvaknout lístek. A jako na potvoru přišel revizor a stálo mě to pětistovku:-)

15.06.2014


Které knihy jste četli (nej)víckrát?

Fantasy knih jsem četla hromady:-). Nemám pocit, že jsem místo 35. čtení Pána prstenů mohla přečíst jinou, neméně kvalitní knihu - žádná taková není:-)))

Trůnem z dračích kostí jsem se nějak nedokázala prokousat, nicméně mám ho na seznamu toho, o co se ještě pokusím. Momentálně nečtu tolik fantasy jako dřív, ale zrovna jsem přečetla Hru o trůny a psychicky se připravuju na další díl (skvělá kniha, nicméně autorovo zacházení s postavami - přesněji řečeno jejich likvidace jak na běžícím pásu - mě trochu deptá:-))

(jo, a na straně 256 se Gandalf nevyskytuje:-)

09.06.2014


Které knihy jste četli (nej)víckrát?

Hodně knih jsem četla několikrát, ale jednoznačně vede Pán prstenů, celého jsem ho přečetla odhadem tak 40x (ne, nepřeháním:-))

09.06.2014


Dokážete číst v rámuse

Záleží na druhu rámusu. Dřív mi nevadil prakticky žádný druh hluku, ale dneska už některé ano. Především televize nebo případně výrazně hlasitý hovor. Nevadí mi hudba nebo monotónní randál typu sekačky.

09.06.2014


Jak přicházíte ke knihám? Kupujete je, půjčujete v knihovně, nebo...?

Já osobně knihy kupuju i chodím do knihovny. Doma máme ve čtyřech lidech odhadem takových 3500 svazků. Všechny jsem je nečetla, část knih je po rodičích a z těch mám přečtené jen něco. V posledních letech kupuju knih výrazně méně (ale třeba nedávno jsem si domů přinesla 15 knih místo části honoráře a dalších 8 knih z antikvariátu - antikvariát a knihkupectví pokládám za nejnebezpečnější obchod), ovšem ani ne tak z důvodů finančních (i když samozřejmě zdaleka nemám na to, abych si koupila všechno, co bych chtěla), jako z důvodů nedostatku místa. Knihy máme úplně všude:-))
Do knihovny chodím pravidelně, přečtu tak 3-4 knihy za měsíc, občas víc (třeba teď jsem na nemocenské, tak čtu víc).
Knížek bych se nedokázala vzdát, je to taková naše rodinná úchylka, i otec má doma hromady knih (a část knih nám při stěhování nechal). Několikrát jsem se je pokoušela zkatalogizovat, ale nemám na to vytrvalost. Teď je postupně zadávám alespoň sem, ale taky to jde pomalu.

08.06.2014