MissiPippi MissiPippi diskuze

☰ menu

Technické potíže?

Mně se zas knihy uložené před přečtením do výzvy pak po přečtení nezapočítají do výzvy a stále jsou černobílé.

08.07.2018


Knihy zmíněné ve filmech

Hoshi: Ach takhle, děkuji mockrát :)

06.04.2017


Knihy zmíněné ve filmech

Hezký den Vám přeji,

nedávno jsem byla v kině na čtenářském příběhu z mého dětství, to jest Kráska a zvíře. Ve filmu byli zmiňované 2 knihy. Romeo a Julie a? Nemohu si za boha vzpomenout, v googlení se mi úspěšně nevede a tak prosím Vás o radu.

Malá nápověda: Knihu čte zvíře venku na zahradě a Belle se po zmínce pousmála, že je to jako kniha Romeo a Julie, kterou zvíře odsuzovalo.

Téma rovnou využívejte pro rozebírání knih zmíněných ve filmu, zda-li vůbec zapadají do příběhu apod ... Je to na Vás :)

30.03.2017


Nová kniha od Oblíbeného autora

Takovou funkci rozhodně také moc ráda uvítám :)

03.02.2017


Vzhled stránek DK

Za mě osobně musím říci, že současné řazení štítků mi vyhovuje podstatně více než předtím do sloupců :) Děkuji

20.12.2016


Komentáře vs. Diskuze

Děkuji, když tak to tak projíždím, tak vidím docela velký nedostatek, že uživatelé nemohou reagovat na daný příspěvky. To přehlednosti a využívanosti rozhodně nepřidá :) Ale což, s nadbytečnou záložkou jsem už dávno smířená a s databazeknih.cz jsem i přesto spokojená.

20.10.2016


Komentáře vs. Diskuze

Sinea: Jsem ráda, že se bavíš. Jenže já tu neoroduji za diskuzi u knih ani po ní nijak netesknu.

Osobně si bohatě vystačím s komentáři. Jen vím, že co jsem nahlídla do diskuze, tak tam nic nebylo. Případně, když jsem jednou či dvakrát přispěla, měsíce nebyla odezva až to pozbylo aktuálnosti. Toť moje zkušenosti.

A jak jsem psala ani pořádně nevím, co by tam mělo být psáno? Když budu chtít rozebírat děj, tak jak je viděno v předchozích příspěvcích, tak to stále bude na obtíž, i když to bude v diskuzi...

Zemanovu knihu s hojnou diskuzí se mi najít bohužel nepodařilo.

20.10.2016


Komentáře vs. Diskuze

Naprosto souhlasím s pobijecemmuch. Se spoilery problém nemám, ačkoliv se člověk dočte někdy podstatné části děje, na požitku z dobře napsaného příběhu mi to neubírá. Osobně také nevím, jak jinak popsat, co mě na knize uchvátilo a co naopak rozhořčilo bez naznačení konkrétního případu. Když se tomu budu vyhýbat vznikne mi z toho dost pravděpodobně komentář typu "Kniha se mi dobře četla. Něco se mi líbilo a něco ne.", kterého zrovna taky nejsem fanda. A co se týče diskuzí, hodně zřídka ji vidím využívanou... Co si budem povídat, hodně uživatelů asi bude tápat v tom, jaký je rozdíl komentáře ke knize a příspěvku do diskuze a jelikož komentáře jsou první otevřená záložka u knihy, vše se tak hromadí tam.

20.10.2016


Povinná četba

Já hlavně nechápu, kde berete tu sebejistotu, že jsou to nudná díla, když jste je nečetli?

To, že někdo nepřečetl Staré pověsti české, tím bych se nechlubila. Za prvé je to česká kultura a historie a za druhé rozhodně nejsou psány nudně :) A nejsou to jen pověsti, takových knih se v povinné četbě najde dost.. Ovšem netvrdím, že všechny jsou zábavné! Třeba z takové Babičky mám také osypky.

Jako u všeho, nemůže se vše házet do jednoho pytle. Někdo nemusí románky z červené knihovny, přesto se minimálně jednou za život pro něho najde román, který i přes neoblíbenost žanru se dotyčnému vryje do paměti a to samé platí s povinnou četbou, případně jinými žánry. Chce to dát tomu jen šanci.

U mě osobně mezi mé nejoblíbenější knihy patří historický román, u kterého jsem o pár let zjistila, že patří k maturitní četbě. Jak překvapivé to pro mě bylo, že tak zábavná kniha patří mezi povinné. Od té doby dávám šanci knihám, co doporučovali i naše učitelé.

24.07.2015


Úprava edicí

http://www.databazeknih.cz/edice/kniznice-sociologicke-aktuality-2104/strana-1

http://www.databazeknih.cz/edice/kniznice-sociologicke-aktuality-795/strana-1

Duplicita, prosím o sloučení

04.12.2014


Hodnocení komentářů

Uvítala bych změnu v profilu u udělených palců, aby se dal zobrazit i seznam placů, které jsem rozdala já sama. Pro mě by to byla skvělá pomůcka pro hledání uživatelů, s kterými sdílím nejeden stejný názor a následně se mohla u nich inspirovat při výběru knih.

22.10.2014


Vzhled stránek DK

Já jsem s novým vzhledem naprosto spokojená, taktéž s uspořádáním stránky. Přijde mi momentálně estetičtější.

09.10.2014


Seznam akcí

Rozhodně je možnost to mít přehlednější, já sama zde zmiňované vlákno našla, ale když tam byli uvedeny možná ani ne 3 akce v průběhu půl roku, tak jsem to zas rychle zavřela. Nějaké datum a místo se v haldě textu ztratí a odkazy bez řádného nadpisu na návštěvnosti taky nepřidají.

Nemluvě o tom, že se sem přidávají hodně recenze z knihkupectví jako je neoluxor a bux, nemyslím si, že by se akce konané těmito společnostmi nezaevidovali, kdyby byla ta možnost. Plus je spousta blogerů, kteří pořádají různé kecací srazy apod a jelikož ty bojují o každého fandu, pochybuji, že by to nevyužili.

Je to o tom, že ne každý zdejší uživatel je diskutující. Já sama diskuzi navštívím jen párkrát do měsíce, někteří tuto sekci nenavštíví vůbec, není to prostě podle jejich chut. A od toho se samozřejmě odvíjí to, že v tématu o akcích automaticky přícházíme tak odhadem o polovinu uživatelů. Zatímco, kdyby kalendář akcí měl samostatnou sekci/ záložku jako jsou recenze, novinky apod, to snad ani nemusím říkat, jaký by to mělo vliv na návštěvnost, přehlednost atd...


Edit: Plus další možnost tohoto seznamu akcí by byla evidovat probíhající soutěže na ostatních webech (jak literární, tak o knihy). Nevím, o žádném webu, který by tuto možnost měl, rozhodně by byla vítaná a zvýšilo by to opět návštěvnost webu (od toho se dále vyvíjí více hodnocení knih, aktivnější diskuze a jiné). Jen nevím, jestli by to už nebylo v rozporu s něčím po právnické stránce. Omlouvám se, do práva moc nevidím.

09.10.2014


Seznam akcí

Myslím, že se časem dočkáte.

Navíc pan louluk tu psal, že by to chtělo seznam, kde by vkládali akce sami uživatelé. Tudíž reakce typu, kdo by se o to měl starat, že je to moc práce zadarmo, jsou bezpředmětné.

Pokud by se zavedlo vkládání samotnými uživateli, určitě to bude chtít , aby se uváděl i zdroj stránek, kde byla akce zmíněna či plánována.(Jako u recenzí).

Mě samotnou tento nápad již napadl, ale bude na tom hodně práce.

Plus případně zavedení filtrace podle druhu akce nebo podle kraje, bude další velké plus tohoto seznamu akcí/ kalendáře.

09.10.2014


Povinná četba

A i v povinné četbě jsou poklady. Konkrétně ty lovce mamutů mám taky velmi v oblibě, nejednou se u ní zasměji :D

23.09.2014


Povinná četba

http://www.cogfm.cz/kanonliteratury.pdf

To je odkaz k seznamu literatury na rok 2013/2014...

http://svetyliteratury.cz/?p=6435

A zde článek, kde doporučují z toho to nejlepší :)

28.07.2014


Safari obálky - tipy

To Naias: S bílým tygrem a Tygrovou ženou jsem naprosto spokojena, děkuji za tip:) To je přesně to, o co mi šlo :)

28.07.2014


Safari obálky - tipy

Zvířata mám ráda, obzvlášť ty šelmovité, a proto uvítám každý tip na knihu, co má z velké části obal zvířecího potisku. Upřednostňuji vzor levharta, leoparda, tygra... ale vzorem zebry, žirafy nebo i kravky, taktéž nepohrdnu:) Předem díky, za jakékoliv upozornění na knihu.

Příkladem:
http://www.databazeknih.cz/knihy/safari-klub-31482
http://www.databazeknih.cz/knihy/levhartice-177374

20.07.2014


Jak Vás napadlo se zaregistrovat na databázi knih??

Hlavně to, abych si zpřehledněla to, co jsem přečetla a co mám v knihovně :) Nemluvě o inspiraci na další čtení

08.07.2014


Stránky na stiahnutie obalu knihy, ak mám knihy bez prebalu?

prostě jen vložíš ISBN a najde to obálku knihy a eventuelně v jakém registrovaném knihkupectví nebo knihovně je daná kniha dostupná. Navíc jsou tam zapsány knihy i ty před rokem 2007 v 13místném ISBN. Pokud ale neznáš ISBN máš smůlu.

A zatím jsem za to nic neplatila :)

30.06.2014