lazarus lazarus diskuze

☰ menu

U které knihy jste se smáli nahlas?

Vzpomínám, že u Nočního klubu. Se ženou, vlakem na dovču a musela mě krotit, že prý si sedne jinam. Že vypadám jak blázen. No, bavil jsem se velice

08.03.2023


Péče o knihy, opravy poškozených knih

Tak to znám. Pravidelně třeba u Bety a jejich Kingovek. Nová knížka, nechám ji na stole a za den, dva jsou zvlněné stránky a často i prohnuté desky. Šlak by mě trefil. Většinou se to zase samo srovná.
Tipuju to na změnu klimatu. Vlhkost a tak. Doma vlhko samozřejmě nemám, ale asi stačí jiné prostředí než jejich sklad. V knihovně se to časem srovná skoro vždycky

08.03.2023


Vzhled stránek DK

Myslím, že to všichni. Je to nelogické a je to naprosto zbytečné. Pokud nemá anotace ke knížce fakt hodně řádků tak je blbost po pátém řádku muset klikat. Nevidím smysl ani logiku. A už vůbec ne u detailů pod tím. Základní informace o knížce jsou na webu o knížkách schválně hůř dostupné a nejsou vidět jako první text na stránce? Smysl???

24.08.2021


Aktuální slevy na knihy

Puls S.King
Megaknihy - momentálně 201kč

17.07.2021


Vzhled stránek DK

Lenka.Vílka - tak popravdě, já ty reklamy nevidím, takže teď budu asi za škrta co je má vypnuté, ale bohužel třeba zrovna na telefonu se bez blokování reklam nedá na většinu stránek vůbec podívat.

04.06.2021


Vzhled stránek DK

Lenka.Vílka - naprostý souhlas s hnusným vzhledem. Nemělo by být žádné rozklikávání, protože anotace ke knížce by měla být vidět rovnou celá. To klikání nemá žádný smysl. Alespoň ne normálnímu člověku pochopitelný. Je to opruz na pc, je to opruz na telefonu. Proč to tam je? Pokud hledám knížku tak ji hledám skrz - obsah, autora, rok, překladatele, vydání a vůbec. Ale ne, vidím jen polovinu informace. Je to jako na živě a podobných klickfest webech. Proč to musím následně rozklikávat znovu. Význam???

04.06.2021


Vzhled stránek DK

R.E.M. - červené zvýraznění značí odkaz. Proto jazyk knihy není červený

04.06.2021


Potřebuji poradit....

Výborná knížka je
https://www.databazeknih.cz/knihy/nikola-tesla-23747
Mám ji doma a je jedna z nejlepších ci jsem o něm četl

10.05.2021


Vzhled stránek DK

Aha, no, mě to v opeře a v chrome funguje normálně na telefonu. Divné

08.05.2021


Vzhled stránek DK

Co to znamená, že ti nejde webová verze?
To se přece přepíná v prohlížeči a normálně to funguje. Nebo jsem nepochopil otázku

08.05.2021


Vzhled stránek DK

Tak ten červený banner je drsný. Nehezký, neladí se zbytkem webu, ty bílé ikonky v něm vypadají nehezky, levý rožek zaoblený, pravý není. Hm, hm, to je nějaký pracovní prototyp doufám. A ano, ta šedá co tady lidi píšou je ještě míň šedá než dřív a je vidět pěkně na p... víte na co. Do těch barev bych radši moc nevrtal a nechal je jak byly ještě včera. Toto je fakt fujtajblík
Navíc, teď je konkrétně na mobilu hodně blbě vidět počítadlo u ikon v tom hnusu červeném. Prostě a jednoduše - komplet špatně zvolená kombinace barev. Trochu to začíná připomínat majkrosoftí mišmaš

07.05.2021


Nutný souhlas s reklamou

Lenka.Vílka
Protože se cítím malinkatým bibliofilem tak to většinou končí koupí vázané verze, protože když se mě knížka opravdu líbí tak ji prostě chci mít.
Nehorší situace je když sháním například od pana Pacnera Bitvu o stanice a ta kniha prostě není. Hodnocená výborně, první díl je pořád k sehnání, ale tento druhý prostě není ani v antikvariátech ani jinde. A když už se objeví tak je cena totálně přestřelená, podobně jako Kulhánkovic knihy.
Ale dost keců, vidím, že jsem hodně odbočil od tématu.
Mimochodem, to leporelo docela chápu. Ony jsou nějaké v elektro-verzi?

30.04.2021


Nutný souhlas s reklamou

Mimochodem, docela mě tady vadí, že při kliknutí na koupi knížky vyskočí palmknihy, nebo luxor. Osobně nakupuju u Dobrovského a book-took. Ceny a doprava úplně jinde. Nehledě k tomu že ty dva jmenované danou knížku často ani nejsou schopni dodat.
Jako jediný užitečný odkaz na tom tlačítku bych tudíž viděl heureku. Logicky.
Ale tady jde zase asi o sponzory, nebo něco podobného. Bohužel na úkor užitečnosti

30.04.2021


Nutný souhlas s reklamou

Nebylo by špatné mít třeba možnost koupit ten hrneček co se tady několikrát objevil s logem databazeknih za cenu v níž bude započteno i to vypnutí reklam. Ten bych si pořídil.
Osobně používám uBlockOrigin, protože dneska se na valnou většinu stránek díky množství reklam nedá prakticky podívat. A to nemluvím o telefonu. Tam pro změnu používám Operu. Chrome je tam totiž naprosto k ničemu. Díky tragické neoptimalizaci reklam pro malé displeje.
Když u někoho na pc vidím ta neskutečná kvanta reklam tak nechápu jak se někdo dokáže tahovým marastem brodit než se prokouše k samotnému obsahu stránek.

29.04.2021


Aktuální slevy na knihy

Učedník Alvin od Carda za 69,-
levneknihy
Dneska mě přišel z bazaru za 120,- a zrovna jsem narazil na tuto akci. Ohromné :D

01.04.2021


Vyhledávání

Super, díky moc pane

18.10.2020


Vyhledávání

Na telefonu to jde. Ale včera to na pc opravdu nešlo. Dost jsem se u toho navztekal. Číslo bych pochopil, ale ta dvě slova ne. Každopádně vypadá, že je to OK

18.10.2020


Vyhledávání

Zdravím, nevím jestli jde o chybu v matrixu, nebo je něco špatně nastavené u konkrétní knížky, ale nejde přes vyhledávací pole najít knížku https://www.databazeknih.cz/knihy/1177-pr-kr-zhrouceni-civilizace-a-invaze-morskych-narodu-332469. Respektive po zadání "1177" se nic nenajde a při zadání "zhroucení civilizace" taky ne. Není to zvláštní? Jiná čísla jsem zkoušel a dohledávají se bez problémů.

17.10.2020


Fantasy pro muže

Ano, ano. Bloch mě taky mrzí. Povídkovou sbírku mám a to je bohužel všechno.

06.07.2020


Fantasy pro muže

Tak tak. Já už doplnil chybějící knížky od oblíbenců, protože ta akce bude asi brzo off. Teď už jen zbývá čekat na dopravce :D

13.05.2020