Arnold Mindell citáty

americká, 1940

Citáty (5)

City sú potlačované tak často a tak silne, že sú nútené prejaviť sa telesnými symptómami a tým spôsobiť veľkú bolesť. City sa stávajú útočnými, keď sú príliš dlho potlačené, a môžu sa potom prejaviť v tak dramatických ochoreniach, ako je napríklad rakovina. (Telo a sny)


Chronické ochorenie je často celoživotný problém, časť individuačného procesu jedinca. Neverím, že indivíduum aktuálne vytvára chorobu, ale že jeho duša mu vyjadruje dôležitú správu, cez ochorenie. (Telo a sny)


Jedna z příčin toho, že je pro nás tak důležité znát své nesmrtelné a mystické Já, tkví v tom, že je potřebujeme integrovat, abychom co možná nejvíce rozšířili svůj život. Když to uděláme, svět získá své kouzlo. Bez spojení s nesmrtelným Já bychom cítili, tak jak se nám často stává, že život nestojí za to, aby byl žit. (Kóma - Klíč k probuzení)


Také Jung se v jednom ze svých posledních snů setkal s věčnou částí sama sebe. Potkal meditujícího jogína a najednou pochopil, že naše skutečnost je jogínův sen. Neexistuje tudíž jediná absolutní skutečnost. Skutečnost je spíše směs zážitků věčnosti, nesmrtelného já a našeho každodenního života. (Kóma - Klíč k probuzení)


Zapomněli jsme na podstatu své povahy, neboť jsme byli nuceni být tím, čím nejsme. Tato myšlenka o zapomenutí podstaty vlastní povahy se objevuje ve východních i západních filozofických spisech a v prorocké poezii. Všechny náboženské zdroje hledají způsob, jak znovu probudit toto zapomenuté sebepoznání. (Kóma - Klíč k probuzení)