Techniky snění v bdělém stavu / Šamanismus v praxi

Techniky snění v bdělém stavu / Šamanismus v praxi https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/128671/techniky-sneni-128671.jpg 3 7 3

Tato kniha má jediný cíl: naučit vás vnímat a žít Sen, obrátit vás k síle Snění. Vypravíme se na cestu společně. Budeme zkoumat území, kde šamanismus kříží hranice fyziky, kde se sny mění ve zkušenost těla a kde se každodenní život setkává s nesmrtelností.

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Fontána (Dobra & Fontána)
Originální název:

Dreaming while awake


více info...

Přidat komentář

Kyri
18.02.2023 odpad!

Kniha mi přijde jako blábol. Autor se tak usilovně snaží racionálně vysvětlit to, o čem říká, že se to racionálně pojmout nedá, až je z toho nesmyslný guláš. Složité je to proto, že autor neví, co chce vlastně říct. Navíc mě děsí kontext s jeho psychoterapeutickou praxí. Zavádí si vlastní pojmy na pojmech už existujících psychologických teorií (v sotva středoškolském podání), přimatlá do toho budhismus s kvantovou fyzikou (!) a pak se v tom definitivně ztratí. .. Tak navrhne nějaké celkem povrchní a nicneříkající duchovní cvičení, které nemá nic společného se šamanismem, fyzikou ani budhismem. A uzavře to moudrem typu: "jestli si myslíte, že nejste závislí, tak se zamyslete znovu"

knihyKeMne
19.11.2020 4 z 5

Jedná se o techniku vlastně jedinou - 24hodinové bdělé snění. V knize se mísí australští domorodci, buddhismus a kvantová fyzika spolu se spoustou autorových mnohdy až úsměvně zbytečných nákresů. Teorie je to tak složitá (či snad jen složitě popsaná), že díky za všechny ty příklady ze svého života, které autor do knihy zařadil. Chvíli víte, co myslí, a pak se zas ztratíte. Nabízená praktická cvičení jsou vlastně meditace. V knize se dá najít spousta zajímavých podnětů, i žití v bdělosti je asi fajn, jen by se to možná dalo podat srozumitelněji.


Shindo
27.02.2018 3 z 5

Mindellove knihy sa mi spočiatku zdali ako neskutočný guláš navzájom nesúvisiacich nesúrodých vecí, no postupom času som zistil, že nejako predsa len dávajú zmysel.

Niektoré veci mi boli známe už z jeho predošlých kníh, vnímanie sveta "snov" ako skutočného mi zasa evokovalo jógu snu známu z tibetského buddhizmu.
Zaujala ma kapitola o závislostiach, kde autor tvrdil, že omnoho nebezpečnejšie je pre človeka nie to vedomé ale to, čo "nevidí", čo je akoby skrytou časťou jeho osobnosti, sekundárnym procesom (napr. pokojný, flegmatický človek sa ľahšie stane závislý na kofeíne a povzbudzovákoch); takisto aj riešenie konfliktov na úrovni zmyslovej práce.

Nie je to jednoduchá kniha, no podnietila ma k hlbšiemu a dôkladnejšiemu štúdiu snov, jogy snu a Castanedu, ktorého autor tiež často spomína.

Štítky knihy

sny

Autorovy další knížky

Arnold Mindell
americká, 1940
1994  78%Kóma: Klíč k probuzení
2007  63%Techniky snění v bdělém stavu / Šamanismus v praxi
1999  80%Šamanovo tělo
2007  80%Kvantová mysl a léčba
1993  80%Snové tělo

Kniha Techniky snění v bdělém stavu / Šamanismus v praxi je v

Právě čtených1x
Přečtených7x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce7x
Chystám se číst14x
Chci si koupit5x