Rüdiger Safranski

německá, 1945

Populární knihy

Nové komentáře u autorových knih

Nietzsche: Biografie jeho myšlení Nietzsche: Biografie jeho myšlení

Knihu jsem přečetl, je výborná, bezchybná. Autorův vhled a empatie nabízí neuvěřitelné spektrum názorů a výkladů na dílo F.N. Vysoce doporučuji.
kalishane


Nietzsche: Biografie jeho myšlení Nietzsche: Biografie jeho myšlení

Než se pustíte do Zarathustry, který je pro nováčka prakticky neproniknutelný, doporučuji začít tímto skvělým životopisem od Safranského.
Tyler


Goethe: Umělecké dílo života Goethe: Umělecké dílo života

Opravdu podnětná kniha, která nás provede životem i dílem velkého muže. Její podtitul vystihuje podstatu: Umělecké dílo života. Safranski vypráví příběh Goethova života a doplňuje jej rozbory díla. Přibližuje Goethovy názory na svět, umění, náboženství, na lásku i politiku. Kniha obsahuje mnoho citátů z díla, ale především z Básně i pravdy a bohaté básníkovy korespondence. Autor je poučený vypravěč, který zná, co bylo o Goethovy napsáno, ale hodnotí jej prizmatem dneška. Proto působí osobnost velkého básníka a milovníka života tak současně a aktuálně. A ještě osobní poznámka: Čtenáři to prostě nedá a musí začít číst právě ta díla, o nichž se v knize pojednává. V tom je Safranského spis asi nejdůležitější: přivede čtenáře ke Goethovu dílu.... celý text
sika444