Zorro89 Zorro89 komentáře u knih

☰ menu

Kremelská kandidátka Kremelská kandidátka Jason Matthews

Výborný špionážní příběh, třeba bude i zfilmován. Konec byl dost drsný, ale takhle to chodí.

24.06.2022 5 z 5


Palác zrady Palác zrady Jason Matthews

(SPOILER) Mně se to strašně líbilo. Nejdřív jsem viděl Rudou volavku, a při čtení Paláce jsem si představoval Najta a Dominiku jako Edgertona s Lawrence. A konec byl výborný, zrádce rozdrcen lodním šroubem a Zjuganova hlava rozstřelena "rtěnkou". Teším se na další pokračování i film. Jason Matthews borec !

28.03.2021 5 z 5


Klient Klient John Grisham

Možná se děj zbytečně táhnul, jinak super.

26.11.2020 5 z 5


Partner Partner John Grisham

Příběh byl skvělý ale konec trošku zamrzel, že se mu přítelkyně neozvala.

09.06.2020 5 z 5


Dům na samotě Dům na samotě Michaela Klevisová

Slušná kniha, nic drsného. Popis vztahů několika osob v rámci jedné vesnice a jejich propletenost s pár vraždami. Trošku vlažnější, jinak ok. 3 hvězdy.

20.03.2020 3 z 5


Zúčtování Zúčtování John Grisham

Pro mě asi nejsilnější příběh od Grishama. Příběh poutavý, některé pasáže poučné historicky Tajemství Lizi a Peta se oddalovalo, stejně jako konečný verdikt nad jejich majetkem. Z příběhu se dá pochopit, jak válka, možná nepřímo zmařila několik životů. Liza měla říct možná Petovi pravdu. Celkově velmi pesimistické, knížka podle mě není pro každého a není vyloženě odpočinková, ale je ze života.

26.02.2020 5 z 5


Špion za miliardu dolarů Špion za miliardu dolarů David Emanuel Hoffman

Skvělé vyprávění, obrovské odhodlání a statečnost. Trošku mi vadilo, že CIA dřív nezasáhla, a nepřevedli ho na svou stranu před odchycením KGB. CIA byla trošku nenasytná z hlediska dodávaných informací, přestože jich bylo kvanta, i za cenu jasného nebezpečí pro špiona.
Koho zajímá studená válka a špionáž je tato kniha povinnost. Člověk se dozví, jak to fungovalo nejen se špionáží v centru říše bolševického zla.

05.02.2020 5 z 5


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Sněhulák je moje první přečtená knížka od Jo Nesba, dávám 5 hvězdiček, skvělé

11.11.2019 5 z 5


Obchodník Obchodník John Grisham

Ze začátku mi to přišlo možná slabší, ale nakonec palec nahoru, super čtení.

20.07.2018 4 z 5


Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

Moje první knížka od Cartera...Ze začátku mi přišla pěkně krutá, ale dočetl jsem ji poměrně rychle. Určitě napínavý příběh který má spád a na každé stránce se něco děje. Kniha mimo jiné ukazuje to, čemuž i věřím, že velká část společnosti prahne po násilnostech ze zábavy a zvědavosti. G. Fisher předvedl vykonání pomsty takovým stylem, že z toho mrazí po zádech.

22.06.2016 4 z 5


Přiznání Přiznání John Grisham

Kdyby se to stalo ve skutečnosti, příliš bych se nedivil, celkem věrohodný příběh. Autor poukazuje na možné mezery americké jurisdikce, a kniha sama o sobě vyvolává otázky kolem trestu smrti a rasové předpojatosti. Keith Schroeder je opravdový hrdina příběhu hned vedle Robbieho Flaka. Jedna z lepších knížek od Grishama.

09.03.2016 4 z 5


Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Skoro mi u konce vlítly slzy do očí. Kniha se mi líbila, i když to není úplně můj žánr. Příběh mimo jiné zobrazuje určitým způsobem zkázu, jakou sami na sobě páchali Němci v období nacismu, zároveň zobrazuje jejich poválečný stud za ohlédnutím do jejich minulosti. Marie-Laure je symbol nezdolné životní síly, jako slepá je členka francouzského odboje s národním klenotem z pařížského muzea v ruce proti německému praporčíkovi.

19.11.2015 5 z 5


Platanová alej Platanová alej John Grisham

Platanová alej také podává čtenáři obraz o fungování amerického právního systému, kde jde o přesvědčení poroty advokáty, kteří musí mít v sobě dramatický talent a divadelního ducha. Naskýtá se i možnost ovlivňování členů poroty. Příběh se mi líbil, nato jak je kniha dlouhá má slušný spád, na konci dojde k překvapení, i když se možná dá trochu očekávat.

26.07.2015 5 z 5


Den pro Šakala Den pro Šakala Frederick Forsyth

Napínavé do poslední chvíle, bohužel jsem viděl první film a s více než ročním odstupem poté četl knihu, takže je třeba si rozmyslet, co člověk zvolí jako první, a to si vychutná.

11.07.2015 4 z 5


Kmotr Kmotr Mario Puzo

Nejdřív jsem viděl film a poté četl knihu. Kniha výborná, ale myslím si, že je lepší s ní předcházet film.

Svůj svět si budeme spravovat sami, protože to je náš svět, sonno cosa nostra - naše věc.
Don Corleone - uomo di respetto.

26.03.2015 5 z 5


Dva proti Říši Dva proti Říši Jiří Šulc

Napsáno velmi poutavě, bez balastních pasáží, naprosto srozumitelné, postav akorát, člověk se mezi nimi dobře vyzná. Problém je v současnosti ten, že se na činy spáchané Němci trochu zapomíná. Tato kniha oživuje atmosféru v době protektorátu, připomíná represe a masakry páchané na lidech na jedné straně, na druhé straně připomíná fascinující statečnost a odhodlání parašutistů a lidí, kteří jim v odbojové činnosti pomáhali.

Všechna čest lidem z odboje a všem, kteří jim pomáhali. Hanba všem Čechům, kteří pomáhali Němcům a lidi z odboje prozradili.

08.03.2015 5 z 5


Poslední kmotr Poslední kmotr Mario Puzo

Čekal jsem od The Last Don trochu víc, poslední třetina knihy nabere správný spád.

01.03.2015 3 z 5


Firma Firma John Grisham

Skvělá kniha, nenáročné čtení, napínavý příběh začínající právníka, který vyhraje nad zaměstnavateli mafiány a převeze i FBI.

16.12.2014 4 z 5


Divoká je řeka Divoká je řeka Louis Bromfield

Bromfieldův portrét jižanského prostředí a společnosti v New Orleans během období války Severu proti Jihu. Kontrast chování lidí z Jihu a ze Severu zobrazuje kniha v příběhu několika postav zasažených nešťastnou láskou během války. Kniha se mi líbila.

03.10.2014 4 z 5


Případ Pelikán Případ Pelikán John Grisham

Příběh z právnicko-politického prostředí se mi velmi líbil. Nejhorší je, že tomu tak mnohdy bývá, největší politické špičky jsou součástí špinavého obchodu a organizovaného zločinu, kterému nesmí stát nic v cestě. Peníze jsou přednější než zachování přírody. Chamtivci se s pár miliony nespokojí a chtějí více a více, jdou přes mrtvoly, devastují vegetaci. Darby Shawová perfektně prokličkovala a mystifikovala zabijáky, kteří jí šli po krku kvůli zprávě, která odhalila spojení ropného mafiána s politickými funkcionáři v bílém domě, za účelem prosazení stavby vrtů v Luisianě na místě mokřad a vzácných pelikánů. Společně s Grayem Granthamem rozluštili celou kauzu a vydali v deníku Post. Pěkné čtení. Příběh byl zfilmován, v hl. roli J. Roberts.

11.08.2014 5 z 5