Palác zrady přehled

Palác zrady https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/312873/bmid_palac-zrady-zg8-312873.jpg 5 144 144

Držitel Edgar Award za špionážní román Rudá volavka Jason Matthews přichází s dalším napínavým příběhem ruské tajné agentky Dominiky Jegorovové a Natea Nashe ze CIA. Dominika se vrací do Moskvy a je nucena chránit muže, kterými pohrdá – Putinovy oligarchy, podvodníky, gaunery. Nikdo však netuší, že Dominika pracuje pro Washington. Uzavře dohodu se svým psychotickým šéfem, přežije útok íránského komanda, unikne kontrarozvědce, osvobodí uvězněného agenta a dostane ho z Ruska. Situaci ji trochu komplikuje i fakt, že je stále zamilovaná do Natea Nashe a jejich touhy jsou stejně nebezpečné jako spáchat špionáž v Moskvě. Když ji pak krtek v ruské kontrarozvědce objeví na tajném seznamu zdrojů, jako by nad ní vynesl rozsudek smrti…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Palace of Treason , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Palác zrady. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (49)

Claudius
14.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Psát komentář ke knize, které dáte 3 hvězdičky, je vždycky nejobtížnější. Je jednoduché knihu vychválit nebo zcela ztrhat, ale co psát o knize, která vás ani nenadchla, ani neurazila.
Příběh nebyl špatný, místy byl i docela napínavý, zejména ve chvílích, kdy se Dominika dostala do nejvyšších kruhů. Mělo to nicméně jisté rušivé elementy. Trochu jsem podezíral autora, že si tím realizuje nějaké své fantazie. Dominika se podezřele často ocitá spoře oděná, neboť ji buď roztrhají šaty, nebo se kvůli misi musí svléknout. Současně Nathanielovi padá k nohám každá krásná dívka v okolí. Tyto podivnosti působily dost podivně a příběh rušily.
Závěrem zmíním totéž, co v komentáři u prvního dílu, neboť tím zřejmě trpí celá série - autor je bývalý agent a v knize je přítomna snaha o realističnost, kterou ale sráží již výše nastíněná béčkovitá dokonalost postav. Je to, jako kdybyste se snažili Jamese Bonda podat realisticky - vyjde vám z toho dokonalý agent ubitý byrokracií a nebude to bavit vůbec nikoho.

čef
22.03.2024 5 z 5

Rád dávám plný počet a to se mi zde splnilo. Jsou zde ovšem také jistě nějaké ty nezajímavosti, jako třeba ty šarády o jídlech, ale jinak skvělé. Autor opět jako v prvním dílu přesvědčuje o své znalosti špionážních technologií, hrátek a intrik, včetně těch terminálních. Také znalost ruských přísloví a terminologie. Příběh je samozřejmě plný napětí se závěrem gradujícím do nekonečna. Očekávám s radostí poslední díl této skvělé trilogie.


konicekbily
30.10.2023 4 z 5

Nepřemožitelná dvojitá agentka vyřeší spoustu problémů, je to Superžena - dokáže nemožné! Hezky napsaný román: nelze odhalit, kde je možná skutečnost a kde začíná fikce!

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (18. týden)

02.05.2021


Knižní novinky

09.01.2017


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Palác zrady v seznamech

v Přečtených188x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených18x
v Knihotéce147x
v Chystám se číst127x
v Chci si koupit33x
v dalších seznamech3x