violet1313 violet1313 komentáře u knih

☰ menu

Bez srdce Bez srdce Marissa Meyer

Meyerová je opět v akci a těší se, až bude moc opět lámat srdce,...nebo je dokonce krást.

Recenze: http://www.databazeknih.cz/recenze-knihy/rise-divu-bez-alenky-7949

09.05.2017 5 z 5


Pátá vlna Pátá vlna Rick Yancey

Z knihy jsem byla zprvu nadšená, ale když jsem si vše trochu urovnala v hlavě, uvědomila jsem si, že to až takový zázrak nebyl. Netvrdím, že není dobře napsaná, ale něco mi prostě nesedlo. I tak na mě zanechala opravdu hluboký dojem. Líbilo se mi i množství postav, které se zde střídalo. Narozdíl od filmu, který byl naprosto strašný, nebyla kniha uspěchaná a doporučila bych ji všem, kteří se ohlíží po dystopiích a knihách s koncem světa.

02.05.2017 4 z 5


Winter Winter Marissa Meyer

Představuji vám jednu z nejlepších sérií, jakou jsem kdy dostala do rukou.

Už od první chvilky posledního dílu jsem si kousala nehty na rukou ve strachu, jak to sakra skončí. Nemohla jsem dýchat a trnula hrůzou. Všechny hlavní postavy jsem si tolik zamilovala, že pokaždé, když se jim dělo něco zlého, jsem div nebrečela.
Doporučuji naprosto všem.
Amen

23.04.2017 5 z 5


Cinder Cinder Marissa Meyer

Každý miluje pohádky a převyprávěná pohádka jako scifi/ fantasy YA kniha? Ano, prosím!

Našla jsem pár drobností, které mne štvali, ale přesto knihu doporučuju , co mi síly stačí... a další díly jsou ještě lepší!

21.04.2017 4 z 5


Pod nekonečnou oblohou Pod nekonečnou oblohou Veronica Rossi

Víc prosím. Jediné, co mi naknize vadí je rozsah. Moc krátká.
Od začátku se něco děje a mě se ten děj opravdu líbil. Svět, který autorka buduje je skvělý a originální. To jak funguje jejich "magie" je perfektně vymyšlené.
Jen jsem ze začátku byla hodně zmtená, ale nakonec jsem se do všeho dostala. Doporučuji ♥

18.04.2017 4 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Kde začít? Kniha se čte opravdu, opravdu dobře. První hvězdíčka. Námět je vážně dobrý. Druhá. A zbytek? Nic moc.
Hlavní hrdinka je příšerná. Kdybych ji potkala v reálném životě, tak by ono setkání asi nepřežila. Chtěla jsem ji uškrtit.
Chovala se jak malá holka, naprosto neuvážně. A milostný trojúhelník byl taky dost směšný, prtože všichni věděli, jak to dopadne.
Musím ale přiznat, že se to dalo číst. Rychle. Byla to oddechovka, kterou asi ocení každý, komu nevadí stupidní hlavní postava. Nemůžu říct, že ji nedoporučuji, doporučuji. Jen prostě počítejte s tím, že to nebude veledílo.

18.04.2017 2 z 5


Nocte Nocte Courtney Cole

Tohle nečekáte. Je to jedna z těch knih, kterou čtete, protože se čte dobře. Není to nic světoborného, ale je to fajn a potom najednou boom. Naprosto netušíte, jak se to stalo a všechno je úplně jinak.

Na poslední stránky jsem zírala jako kdyby byly latinsky. Opravdu jsem to nečekala. A hrozně mě to dostalo. Četla jsem ji na hodině fyziky a najednou jsem začala brečet.

Doporučuji všem, kteří mají rádi dobré rozuzlení.

18.04.2017 4 z 5


Dám ti slunce Dám ti slunce Jandy Nelson

Jedna z nejoblíbenějších knih mojí nejlepší kamarádky. A já naprosto chápu proč. Je nádherná. A bolí. A budete plakat. A bude se vám to líbit.

Kniha je skvělá, to jak je vyprávěná v různých časových rovinách z dvou pohledů. Vidíte věci z druhé strany.

Zabývá se dospíváním, hledáním sama sebe a tím, jak těžké to umí být. Naprosto mě to dostalo. Způsob, jakým Noah vidí svět, bylo to kouzelné. Krásné. Chtěla bych ho vidět jeho očima.

Pojetí celého toho sesterství a bratrství se mi také líbil. To jak to umí být těžké. Protože umí.
Protě čtěte. Čtěte a čtěte. Doporučuji na sto procent.

18.04.2017 5 z 5


Všechny malé zázraky Všechny malé zázraky Jennifer Niven

UPOZORNĚNÍ, OBSAHUJE SPOILER

Co k tomuto dílu říct. Dobré slovo je sakra.
Je to prostě jen další YA, který se zaobírá složitým tématem sebevražd, sebepoškozování a smrti lidí, které milujeme, ale stojí za přečtení.

Postavy jsem si oblíbila, především Theodora a tak nějak jsem prostě až do konce doufala, že se na to nevykašle. Že to nevzdá. A asi jsem nepochopila, proč to udělal. Ale jak bych mohla?

Brečela jsem, hodně a knihu jsem si strašně užila. A asi bych jí nacpala do ruky každému, kdo si něím takovým prochází. Aby viděl, že tu jsou možnosti. Nebyl to naprostí skvost, ale bylo to hodně.

Opravdu knížku doporučuji. Ty tři hvězdy jsem dala možná proto, že jsem doufala ve víc. Ale i tohle stačilo na to, abych se ke knize hodlala vrátit.

18.04.2017 3 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Kdo nebrečel, lže. Nebo má kliku. Já brečela. Možná už kvůli představě toho,že sama umírám. A musím sledovat lidi okolo, kteří se na to dívají.
Hrozně mě tohle děsí, ne smrt, ale to před tím. A kdyby to mělo trvat měsíce? Bože.
Možná proto mě ta kniha vlastně hodně oslovila. Nebyl to skvost. Nebylo to něco neuvěřitelného, ale bylo to něco.
Vážně jsem si to užila (jak jen si umírání hlavních hrdinů užívat jde)

Nebylo to tak dobré jako knihy jako Je to i můj život nebo Ještě než umřu, ale rozhodně mi to něco dalo.
Líbily se mi rozhovory hlavních hrdinů, protože ačkoliv nepatřily do hlav nezletilých, ty děcka umírala. Možná proto jsem to všechno nějak přijala, tak jak je. Kniha je víc než průměr a dooručuju ji. Protože ať už je děj jakkoliv přeslazený, prostě zasáhne.

18.04.2017 3 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

UPOZORNĚNÍ, OBSAHUJE SPOILER

První Greenovka jakou jsem kdy četla a hned ta nejlepší. Bohužel? Naštěstí?

Knížka se mi líbila, ačkoliv všechny postavy byly protivné. Především právě Aljaška. Jenže nejspíš proto, že je jako já.
Nepříjemná, sebestředná a arogantní s dobrým smyslem pro humor.
Nevadilo mi, že mi leze na nervy. Měla, bylo to dobře. Tím víc mě dostala druhá část knihy...a Když už jsem sem dala to upozornění, pročby ne. Tu část knihy, kdy Aljaška umře. Možná proto, že jsem se tím víc užírala.
Najednou jsem ji chtěla zpátky. Začínala ji vidět víc z pohledu skutečné bytosti a ne jen jako objekt lásky Milese. Zdála se trochu lidštější.

Kniha mě vážně dostala. Brečela jsem, smála se a vlastně si ji užila víc než jsem čekala. A je to sice dávno ( mávám na své třinástileté já), ale byla jsem spokojená.

18.04.2017 2 z 5


Papírová města Papírová města John Green

Dvě hvězdy jsem dala za postavy. A za to, co z nich sem tam vypadlo. Protože občas, to někde v hloubi mojí mysli dávalo smysl. Ale jen občas.
Sám o sobě myšlenka holky, která uteče a bláznivě zamilovaný kluk ji jde hledat není špatná. Ale nezdála se mi dotažená do konce. Nebyla jsem tak nadšená.
Margo mi příliš připomínala chabou verzi Aljašky z Hledá se Aljaška.
Rozhodně to bylo fajn oddychové čtení, ale nic k čemu bych se chtěla vracet.

18.04.2017 2 z 5


Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Hvězdička...ptáte se za co? Za snahu. Za knihy, které napsal před tím a alespoň za něco stály.
Příliš mnoho Kateřin je příliš moc i na mě. Snažila jsem se tu knihu neodhodit. Zkusila jsem ji číst v originále, jestli kouzlo nenajdu tam. Nenašla...žádné není.

Je to přesně jedna z těch knih, která dělá ostudu celému YA. Autor předělal postavy ze svých jiných knih do podstatně nudnější verze a dal jim "příběh". Páni. Tleskám.

Dočíst tuhle hrůzu mě stálo tolik sil, že si říkám, zda to mělo cenu. Nejspíš ne.

Možná je to tím, že jsem předtím četla jiné knihy a věděla, že psát umí...tí spíš jsem na tohle koukala jak na zjevení. Co se dá říct, někdy už autor píše jen protože musí...

18.04.2017 1 z 5


Jsem roztříštěná Jsem roztříštěná Tahereh Mafi

Jsem roztříštěná je skvost. Fantasy s ne tak ohraným námětem, která hladí po duši. Juliette je sice ze začátku přesně ta hrdinka, kteoru by jste zaškrtily, je ovšem vidět jak se učí. Snaží se nebýt jen hračkou a hloupoučkou holčičkou , což ohromně oceňuji. Je vzácnost najít hrdinku, která se opravdu mění před vašima očima a k lepšímu.
Způsob, jakým se Tahereh Mafi vyjadřuje, je poetický a příjemný. Líbí se mi npad s přeškrtnutými výroky. Všichni tohle děláme, takhle přemýšlíme a dostat to na papír je skvělý nápad.
Doporučuji!

18.04.2017 4 z 5


Zasvěcená Zasvěcená Cynthia Hand

Ačkoliv je kniha druhým dílem ( a víme, jak to s těmi druhými dály občas bývá) je stejně dobrá jako první. Ani na chvilku jsem nedoufala, že skončí a já se budu moci dostat ke konci série. Děj plynul a já byla unešená.
Ačkoliv se některá místa trošku táhla a občasné myšlenkové pochody postav jsem nechápala, rozhodně jsem byla víc než spokojená.

18.04.2017 4 z 5


Nadpozemská Nadpozemská Cynthia Hand

Jistě, je to romantická YA fantasy kniha, ve které se city teenagerů staví na první místo. Ale stojí to za to... Možná protože to tak vlastně funguje vždy.

Clara je milá protagonistka, která vlastně nedělá tolik chyb, ze kterých by jste si rvali vlasy a umí se o sebe postarat. Většinou. Pojmutí celého konceptu nephilim..jako polovičních či čtvrtečních andělů je skvělé a donutí vás taky chtít létat.

Knihu vřele doporučuji, jistě není to naprosto dokonalé dílo bez chybičky, ale rozhodně se mi dostalo pod kůži a nejednou mě dohnalo k slzám a o to vlastně jde ne?

18.04.2017 4 z 5


Chvíle před koncem Chvíle před koncem Lauren Oliver

Je to jen další YA ... To jsem si řekla před přečtením. Ale není.
Od té knihy jsem nečekala až tak moc, ačkoliv se zdála anotace zajímavá, jenže mě překvapila. Příjemně.
Spoustu vět, které bych si nejraději zarámovala, postavy, které sice občas lezly na nervy, ale to proto, že to autorka chtěla a příběh , u kterého se tajil dech.
Ačkoliv už je to dávno, co jsem knihu četla, stále na ni vzpomínám a teď se blíží film..
Kniha se krom fantasy děje zabývá šikanou a problémy ve školách...a tím, jak dokáží děti být zlé.

Můžu ji doporučit všem, kteří mají rádi fantasy v našem světě, YA, teenage romanci a zápletku, kterou nepotkáte každý den!

18.04.2017 4 z 5


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

První díl byl vlastně jen prolog....tahle kniha je neuvěřitelně skvělá! To jakým způsobem se hlavní postavy vyvinuly je dechberoucí, naprosto se nemohu dočkat dalšího dílu a všem knihu doporučuji! Co doproručuji?! Povinně bych ACOTAR každému strčila do ruky!

17.04.2017 5 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Vzhledem k tomu, že sleduji recenze a blogy čtenářů ze zahraničí, čekala jsem od této knihy hodně. Sarah J. Maasová je autorka, jejíž knihy vzbuzují veliký ohlas a já naprosto chápu proč, protože zatím jsem jich přečetla šest a ani jedna mne nezklamala.
Ačkoliv je tento díl pro většinu čtenářů jen hodně dlouhým prologem. je skvělý. Postavy jsou úžasně popsané a ich - formu, kterou většinou nevyhledávám, jsem rozhodně uvítala.
I tato kniha je zařazená do YA fantasy a tak se dá čekat, že romance bude na místě. A také byla. Rozhodně mi ale nepřišla rušivá.
Tato kniha je naprosto famózně napsaná a Maasová stvořila další úžasný svět!

17.04.2017 4 z 5


Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

A pak že druhá kniha nebývá tak dobrá!
Půlnoční koruna je ještě lepší než Skleněný trůn. Vzhledem k tomu, že už víme jak funguje celý svět této série, příběh je daleko rychlejší. Celou dobu jsem četla se zatajeným dějem a byla jsem naprosto nadšená. Nenašla jsem nic, co by mi nějakým způsobem vadilo, kniha by možná mohla být delší.
Postavy jsou nám stále lépe představovány a vidíme víc a víc. Jsem hrozně ráda, že dochází k jejich vývinu. Vidíme, jak se učí ze svých chyb a mění.
Pokud jste nebyli z prvního dílu nadšeni, rozhodně druhý alespoň zkuste. Není tak dlouhý, aby Vás stál příliš času a je daleko lepší!

17.04.2017 5 z 5