Nadpozemská

Nadpozemská https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/129940/bmid_nadpozemska-129940.jpg 4 764 142

Nadpozemská série

1. díl >

Zjistit, že jste částečně anděl, není zrovna běžná rutina ani procházka růžovým sadem, zvlášť když víte, že máte naplnit na Zemi poslání, že máte úkol, který byl svěřen jedině a právě vám, ale nikdo vám neřekne, jaký ten úkol přesně je. Nicméně Clara, hlavní hrdinka trilogie Nadpozemská, se s tím statečně pere. Dokonce se snaží zjistit, kdo je ten pohledný kluk, kterého vídá ve svých snech a který zjevně nějak patří k jejímu poslání. Má ho zachránit? Je tohle smyslem jejího života? Nadpozemská je příběhem nejen o andělích, ale zejména o lásce, přátelství, osudu a volbách, které někdy musíme učinit, aniž bychom chtěli.... celý text

Žánr:
Fantasy , Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Unearthly , 2011


více info...

Airelle
Airelle
10.08.2023 4 z 5

(SPOILER) Dlouho jsem teď četla samé náročnější knihy, tak zas jednu odlehčenější. Nadpozemská je typická fantasy YA, takže doslova odpočinkové čtení.

Téma andělů mi přijde stále nevyčerpané, mám moc ráda seriál Lovci stínů, i když knižně mi bohužel moc nesedí styl psaní.

Kniha Nadpozemská je psaná naprosto jednoduchým stylem a opravdu dobře se čte. Jenom nakouknete a máte za sebou sto stran. Zalíbila se mi myšlenka vidění a poslání andělů, no Clara na to má jiný názor. Ta už chce mít poslání hotové a žít si v klidu svůj život puberťačky. Místo toho se musí stěhovat za svým posláním skoro přes celé Státy a přijít na kloub tomu, kdy k němu dojde a jestli vůbec zvládne zachránit toho neznámého kluka ze svých vidění. Stěhováním to ale jen začíná.

Claře jsem moc fandila, jo, někomu možná vadí, že občas brečí, že je všeználek, ale přiznejme si, že v sedmnácti mnozí nebyli jiní. Navíc v pubertě je jasný, že občas bojuje člověk sám se sebou, ona k tomu má ještě andělský potíže. Daleko víc mi vadí, když se v 17 chovají jako kdyby jim bylo 30 (no řekněme si na rovinu, že v seriálech už od dob Upířích deníků hrajou teenagery spíš herci 25+, což nám ovlivňuje vnímání jejich chování, v 17 jsou to pořád děti a maj nárok na to, aby si občas zafňukali). Takže když čtu YA, nehodnotím chování postav, když se mi zrovna nezamlouvá :D

Jinak já jsem velký fanoušek milostných trojúhelníků, kdy si nedokážu vybrat, kdo z těch dvou kluků je ten pravý (haha, vtipný je, že se mi to stalo i v životě, a tam se mi to zrovna tedy dvakrát nelíbilo). Hodně mi to připomnělo sérii Černý čarodějka, kdy jsem si lámala hlavu nad tím, který s mužských hrdinů by byl mému srdci nejblíž, a dopadlo to tak, že si tím lámu hlavu dodnes, protože ještě nevyšel čtvrtý díl.

Artep071
Artep071
08.02.2023 3 z 5

Velmi jednoduchý příběh .. nějak divně se mi čte a v podstatě celý měsíc se trápím s touto knihou ... je to dobré ale nějak to vázne ..


Wajny
Wajny
20.11.2022 3 z 5

Knih s andělskou tématikou není mnoho (Svůdné zlo, Nástroje smrti, Andělé, Hush ...) a myslím, že tohle téma ještě nebylo vyčerpáno. Bohužel tato kniha se řadí mezi slabší průměr.

Nadpozemská má pomalejší tempo, občas jsem se trochu nudila, protože mi přišlo, že se nic pořádného neděje! Příběh je jednodušší, nic se neřeší do hloubky a občas je to hodně povrchní. Andělé a jejich svět ke hezky nastíněn, ale bohužel máme o něm minimum informací.

Hlavní hrdinka Clara je takový ten typ "všechno znám, všechno vím", takže vás neustále štve! Plus když přidáte její sebestřednost, nejistotu a to že každou chvíli brečí.... Uff už dlouho jsem takovouto hlavní hrdinku nezažila!

Christian je... vlastně pořádně nevím, protože se o něm skoro nic nedozvíme - jen že je nedosažitelný jako Bůh, Tucker je zase ten milý kluk odvedle.

Začíná se zde rýsovat obří milostný trojúhelník, který působí hodně pubertálně (fajn je jim 17, co čekat...) a tuctově. "Skvělé" je, že si nepamatuji, jak takhle série končí, takže jsem donucena ji dočíst.

Myslím, že z knihy by šel udělat o hodně lepší příběh, kdyby autorka vynechala jeden nákup šatů a zaměřila se více na myšlenky a pocity postav.

Pro mě tato série už moc není, ale myslím, že pro čtenářky 12-16 let je ideální!

Jája92
Jája92
29.04.2021 5 z 5

Líbilo se mi pojetí celé knihy. Claru jsem si oblíbila ihned od začátku. Zasmála jsem se u slovních přestřelek mezi Clarou a Tuckerem a zajímalo mě, jak Clara vyřeší své poslání. Překvapil mě závěrečný zvrat u Christiana.

Ketfl
Ketfl
01.04.2021 4 z 5

Andělská tématika mě baví, nicméně je potřeba počítat s tím, že tato série je napsána opravdu pro mladší cílovou skupinu. Myslím, že dívkám mezi 14-17 se to musí opravdu líbit. Já vím, že když jsem tento díl četla poprvé před pár lety, tak jsem z toho taky byla unešená. Teď už přeci jen vidím víc much, každopádně i tak to bylo pěkné. Příběh je taková klasika o dospívajících, nechybí klasický milostný trojúhelník, ale příběh je pěkně doplněn o andělskou tématiku a záležitost s posláním a vizemi. To se mi poměrně líbilo. Určitě se pustím i do dalšího dílu.

lenka9688
lenka9688
04.02.2021

Pro Fizulka71: Váš komentář mi vrtal hlavou, protože překlady nakladatelství CooBoo bývají kvalitní. U nás v knihovně se jimi vydané příběhy hojně čtou a nevzpomínám si, že by si někdo stěžoval nebo že bych si něčeho všimla při katalogizaci.
Co jsem zjistila: Vámi uvedené chyby se v oficiálním překladu knihy Nadpozemská nevyskytují. (Jean-Jacques Rousseau je skloňován správně.) Chyby, které zmiňujete, by se mohly vyskytovat v neautorizovaném (pirátském) překladu, jenž skutečně mohl být proveden pomocí překladače Google.

Fizulka71
Fizulka71
06.12.2020 3 z 5

Mno, jak to jen... Námět podle mě velmi dobrý, občas jsem ale měla pocit, že to psala dívka ve věku hlavní hrdinky. Nebo spíš překládala. Tolik gramatických chyb, špatného skloňování a vynechaných slov nedokáže napáchat ani moje dyslextické dítě. "Uvádí nás do přednášky o Jeanu-Jacquesovi Rousseaum...", jako by to vrazili do Google překladače. Editor to podle mě ani neviděl. Škoda, knize to ubírá dost bodů.

LadyAlena
LadyAlena
03.04.2020 5 z 5

Moc se mi příběh Clary líbil, toto andělské téma mám moc ráda

Maruš.D
Maruš.D
18.02.2020 3 z 5

Knihy jsem poprvé četla asi v 17 letech a ohodnotila 5*. Teď po pár letech jsem se k nim vrátila a bohužel musím skočit na tři. Najednou nevidím jen děj, který mě stále velmi zajímá a baví, nicméně zde je takový až moc nereálný na toto téma. Ale i styl psaní je velmi jednoduchý. Vše je popisováno jedním slovem max pár kratičkými větami. Je to jak kdyby postavy nedokázaly složit více slov do jedné věty.
Děj, který jsem dřív obdivovala, mne teď zklamal. Četla jsem rozhodně lepší knihy s Anděli. Nějak jsem si přála aby neskončila s Tuckerem, když se tam stále omílal “osud”.. ale ok. Ke knihám už se nevrátím, ale věřím, že věkové skupině 15-20 se to může zamlouvat.

Majka1979
Majka1979
25.01.2020 5 z 5

Nádherný príbeh obyčajného/neobyčajného dievčaťa, s neobyčajným poslanim a odvahou všetko zvládnuť. Už teraz sa teším na 2.diel :) Pre mňa je to nádherný príbeh, fantasy obľubujem a táto anjelská fantasy začína veľmi pekne

Kacennnka
Kacennnka
03.11.2019 3 z 5

V zásadě je to alternativa Stmívání, tentokrát s anděli. Je to naivní a hodně romantický, nevyhnete se insta-love ani milostným trojúhelníkům. Ve výsledku fajn oddychova, ale cílová skupina je někde okolo 15 let, kdy mají teenageři ještě trochu iluze. V zásadě se to čte dobře, jenom je to často přehnaně melodramatické.

essene
essene
28.09.2019 3 z 5

Bylo to pěkné,čtivé

AniDi
AniDi
09.09.2019 3 z 5

První díl takový průměr. Autorka začala slibně ale pak to postrádalo spád. Hlavní hrdinka není sympatická a z romantické linie se dalo mnohem víc vytěžit. Je to takové nemastné, neslané. Jdu na druhý díl, snad to bude lepší.

knihomolka27
knihomolka27
29.07.2019 1 z 5

Tahle série mě vůbec nebavila, postavy mě ničím nepřesvědčily, abych je měla ráda(kromě Tuckera). Byla to pěkná nuda.

Niky91
Niky91
30.06.2019 4 z 5

Čtivé. Klasická young adult knížka.

denniys
denniys
22.12.2018 3 z 5

Andělskou tématiku mám ráda,proto mi tato kniha byla poměrně milá..je tedy dost pubertální a jako třicátnice nejsem cílová skupina,přesto jsem si oblíbila hlavní postavy (nejvíc Tuckera) i příběh,který je trošku tuctový,ale budiž..uvidíme,co přinesou další díly,ačkoliv to zavání pitváním se v milostném trojuhelníku šestnáctiletých "dětí"...

Petra38
Petra38
12.11.2018 4 z 5

jiz precteno podruhe, vubec to neni spatny, zase docitam serii. kniha na kterou se tesim, nez ji vezmu do ruky a vydrzim cist i nekolik hodin :)

jani.ruzicko
jani.ruzicko
02.10.2018 5 z 5

Knížka se mi moc líbila. Ten námět se fakt super a líbí se mi, že opět je toto téma pojaté maličko jinak, než už známe. Je to vážně osvěžující. =)

Vážně je otec Clary obyčejný člověk? Úplně se mi to nezdá, je až moc silná a čekám v tom ještě nějakou kulišárnu =) Rozhodně fandím Tuckerovi, je skvělej chlap, obávám se ale, že to pro něj nedopadne dobře =) Christian svou šanci promarnil - co záleží na tom, že ji kvůli vlasům nepoznal? Kdyby se o ní zajímal , tak by to mělo být protože sám chce a né, že je to jeho poslání =)

Čtivé, rozhodně mohu doporučit =)

Dášula2379
Dášula2379
26.09.2018

Pro mě odpočinkové čtení. Děj má spád, dobře se čte.

makynka911
makynka911
02.08.2018 5 z 5

Neotřelý nápad s vizemi, na své si přijdou i romantici, kniha byla čtivá a přesně tak oddechová, jak jsem si představovala :)

Štítky knihy

láska americká literatura andělé romantika

Autorovy další knížky

Cynthia Hand
americká, 1978
2012  85%Nadpozemská
2017  82%Má lady Jane
2015  81%Kdybychom se neviděli
2013  86%Zasvěcená
2013  87%Nespoutaná

Kniha Nadpozemská je v

Právě čtených8x
Přečtených1 186x
Čtenářské výzvě22x
Doporučených121x
Knihotéce323x
Chystám se číst441x
Chci si koupit99x
dalších seznamech13x