RosaRoses RosaRoses komentáře u knih

☰ menu

Eragon Eragon Christopher Paolini

Eragon je normální průměrná knížka. Docela mě bavila, ale nemyslím si že si zaslouží tolik pozornosti. Např. takový Skleněný trůn od Sarah J. Maas je napsaný o hodně líp a bestseller z něj není (prozatím). Taky mi vadily příliš dlouhé popisy a neustále opakování názvů měst. Možná je série tolik oblíbená kvůli svým dalším dílům, které si svůj titul bestselleru obhájí, ale já si nemyslím že si je přečtu.

10.09.2017 3 z 5


Všechno, úplně všechno Všechno, úplně všechno Nicola Yoon

Jsem ráda že se někdo rozhodl tuto knihu zfilmovat, nejen proto, že kdyby teď do kin nešel film, asi bych si knížku nikdy nepřečetla, ale i proto že tenhle příběh si zaslouží být vyprávěn z co nejvíce možných míst a měli by ho mít možnost poznat i ti, kteří neradi čtou (lenoši! ) a i ti kteří číst nemohou.
Nemohla jsem si ale přestat pomoct narážet, na společné věci v této knize a knize Hvězdy nám nepřály, ale nemyslím si, že by se po sobě knihy vzájemně opičily.
Nechci psát to "vřele doporučuju!" ale jak to jinak všechno ukončit?

13.08.2017 5 z 5


Francouzská jízda Francouzská jízda Ivana Peroutková

Nemám slov!
Tahle kniha mi vůbec nesedla, nevím jestli je to tím že je to roadtrip, nebo stylem jakým je to napsáno, ale vůbec se mi to nečetlo dobře. Hodně jsem se v tom zklamala a vzhledem k tomu, že autorka by měla být na humbooku, je mi to o to víc líto.
Ta jedna hvězdička je za obálku a snahu, protože kdybych hodnotila příběh...

10.08.2017 1 z 5


Šťastně až navěky Šťastně až navěky Kiera Cass

Selekce mě bavila a hodnotila jsem ji docela kladně, ale nemůžu se považovat za jejího velkého fanouška, který hltal každou stránku a napjatě vyčkával na další díly. Proto se teď sama sebe ptám proč jsem proboha četla tuhle novelu.
Jediné co se mi na ní líbilo, bylo vyprávění Celesty, Amberly a těch pět stran na konci "Co dělají teď?". Ty ostatní příběhy byly sice milé a čtivé, ale přesto velmi slabé. Takže pokud máte Selekci rádi tak tenhle komentář ignorujte protože vám se bude kniha určitě líbit, ale pokud ji zase tolik nemilujete vemte si ze mě ponaučení a tuhle knihu nečťete.

09.08.2017 2 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Je mi docela trapně že jsem si knížku přečetla až teď a že k ní píšu komentář a každý to o mně ví.
Věřím že by jsem si ji víc užila, kdyby jsem předtím neviděla film (klidně mě ukamenujte), který by mi kamarádka před tím, než jsme se na něj začali dívat, nevyspoilerovala. I tak jsem si čtení ale vychutnávala a dalo mi určitě víc, než polovina knížek co jsem zatím přečetla dohromady. A z těch všech poučení, rád a citátů co vysí u Augusta v domě, jsem si nejvíc vzala k srdci asi to o přátelství, takové to o tom, že bychom se měli o sebe zajímat když žijeme a ne až potom a vzbudilo to ve mně chuť zavolat nějaké mé kamarádce a na něčem se domluvit, klidně jenom jít třeba na zmrzlinu.

06.08.2017 4 z 5


Koruna Koruna Kiera Cass

Eadlyn byla už v tomhle díle příjemnější, ale přesto nechápu jak do ní mohli být účastníci Selekce zamilovaní. Nebudu vypisovat co všechno na ní bylo dobré a co zlé, co se zlepšilo a co ne, ale kdybych to sečetla tak by mi vyšlo, že i kdybych jednou přešla na druhý břeh, svůj život bych s ní stejně sdílet nechtěla. Upřímně, mně bude trochu nepříjemná asi už navždycky, ale ostatní postavy ji nějak vyvážily a udělaly z knížky pěkný příběh, bohužel ale už bez sympatické hlavní hrdinky.

01.08.2017 3 z 5


Poslední z bohů Poslední z bohů Rick Riordan

Tak abych celou tuto sérii nějak shrnula:
Zloděj blesku mě nadchl, byla to moje první knížka od pana Riordana a výskyt mýtických bytostí v ní byl pro mě po delší době čtení YA velká změna, a když jsem zjistila že normálně vyhlížející prodavačka je starověká nestvůra, byla jsem povětšinou dost zaskočená a spousta dalších takovýchto věcí mně doopravdy bavila a z normální knihy udělaly knížku která mi uvízla v paměti.
Díl 2. a 3. byly taky dobré ale už ne tolik, protože díky tomu 1. jsem se naučila být podezíravá vůči lidem které na svých výpravách Percy potkal a kvůli tomu jsem si většinu z nich odhalila dřív, než se odhalily sami.
Ani nevím proč ale Bitva o labyrint mi připadala z dosavadních čtyř dílů nejslabší a její čtení mě nebavilo a když jsem ji dočetla, byla jsem ráda že ji mám za sebou.
A konečně poslední díl této kouzelné, překvapivé, akční a zábavné série...
Poslední z bohů! jsem ráda za tento díl, protože mi jeho čtení zlepšovalo náladu a Rick jím krásně uzavřel celou sérii Percy Jackson, která byla tedy jedním slovem řečeno SKVĚLÁ!

28.06.2017 5 z 5


Krvavé ostří Krvavé ostří Sarah J. Maas

Od knihy jsem toho samozřejmě čekala hodně. Sarah je totiž jedna z mých nejoblíbenějších autorek, a tato série patří mezi moje nejoblíbenější. V knize je strašně moc věcí které jsem se chtěla dozvědět o Celaenině minulosti a ty "věci" jsou napsány tak dobře že jsem ji musela hodnotit pěti hvězdami.
Jen je mi trochu líto toho, že někteří si knihu kupovali jen proto aby si odůvodnili Celaenino chování ve Skleněném trůnu. A strašně líto Sama.

10.05.2017 5 z 5


Nejkrásnější - Příběh Levany Nejkrásnější - Příběh Levany Marissa Meyer

Doufala jsem že Nejkrásnější mi Levanu předvede v jiném světle než v Měsíčních kronikách, že se vysvětlí její kruté chování podobně jako u Zloby. Bohužel jen ukazuje že Levana byla krutá, pomstychtivá a zlá už od 15 let.
Kniha je ale určitě napsána moc čtivě a pro mě jako fanynku Měsíčních kronik odhalila více z Cindeřina dětství což bylo přinejmenším hodně zajímavé a mně to asi stačí : ).

21.04.2017 3 z 5


Winter Winter Marissa Meyer

Celá tahle série mě bavila, byla v ní láska, akce, vtip (Thorne), trochu té krve a přátelství.
Winter představovala příjemné propojení všech předešlých dílů, přesto tenhle díl byl asi nejslabší z celé série. Nevadilo mi distopické vedení měsíce, ale vadilo mi že se strašně podobalo hangry games. Celé to do sebe ale nějakým způsobem zapadlo a vytvořilo to knížku hodnou 5*.

19.03.2017 5 z 5


Cinder Cinder Marissa Meyer

Tato kniha mě doopravdy bavila (což není u tohoto žánru tak běžné)! I když kdo Cinder ve skutečnosti je, je jasné už od první zmínky o ní, vůbec mi to nevadilo!
Jenom se sama sebe ptám jak je možné že jsem si začala říkat to že mi ta kniha připomíná Popelku až zhruba od 30. strany? Doporučuju!

01.01.2017 5 z 5


Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Nejdříve se mi ani komentář psát nechtělo, protože všichni už dávno ví že tahle série je prostě skvělá! ale mě to prostě nedá a musím to zopakovat :Nejlepší série za posledních několik let! Trochu (pravopisných) chyb tam sice bylo, ale to je jedno.
Jestli někdo o téhle knížce pochybuje a musí si číst naše komentáře tak je ostuda. Ať už si na zadku a čteš!

21.12.2016 5 z 5


Soumrak království Soumrak království Morgan Rhodes (p)

Ze začátku jsem si říkala: Jo, jo, jo tohle přesně jsem potřebovala, tohle je ta správná fantasy, to bude ono.
Jenomže v průběhu čtení jsem zjistila že já to prostě nedokážu, nedokážu mít ráda všechny hlavní hrdiny, protože když jsou každý z jiného království a ta království se navzájem nenávidí, je těžké toho hrdinu pochopit. On třeba někdo řekne nějaké moudro nad moudra, ale v následující kapitole to "moudro" někdo úplně shodí a přemýšlí, jak onoho člověka, který je v jeho očích tak nehorázně pitomí, zabít.
Ta kniha je ale celkově vážně dobrá, jen tohle je ta jedna věc kvůli které kniha ztrácí tu 1 hvězdičku.

13.12.2016 4 z 5


Modré hlubiny Modré hlubiny Jennifer Donnelly

Na knížce se mi hrozně líbila propracovanost toho mořského světa, ale tím to končí.
První 3 kapitoly neděláte nic jiného než listujete dozadu na rejstřík pojmů, abyste si našli co znamená jaké slovo, ten byl sice dobře propracovaný, ale to listování nanejvýš otravné. Pro mě se knížka rozjela až tehdy když se v ní objevila Ling, která se mi líbila od začátku až dokonce. A když řekla Serafině a Nejle: Vy jste teda nemožné. Aniž by to věděla popsala je celkem výstižně.
Autorka by určitě neudělala špatně, kdyby knížku vyprávěla víc z pohledu i ostatních dívek a ne jenom Serafiny.
Je mi líto že tuhle knížku hodnotím tak zle, ale kdyby ne tak bych lhala. Pokračování budu číst když tak jenom proto, protože podle obálek to vypadá, že se dostaví i na ostatní dívky, a ne jen na Serafinu.

06.11.2016 2 z 5


Zrada temného elfa Zrada temného elfa Michaela Burdová

Byla to moc čtivá knížka. Hlavní hrdinku jsem si oblíbila, líbilo se mi jak jednala a její pohled na věc. Co ale musím vytknout je Terien, mě kapitoly s ní prostě nebavili. To nemění nic na tom že tuhle knížku doporučuju. Míša Burdová prostě umí psát fantasy.

10.10.2016 5 z 5


Dcera Dcera Kiera Cass

Knížka se mi líbila, ale bylo mi smutno že příběh Ameriky končí. Přece když máte děti stárnete, a se stářím se blíží smrt, která byla v tomto díle naznačovaná. Kdyby nebyl tento díl (který byl vážně super) Ameriku bych si pamatovala jako mladou ženu mladého prince. To vadilo asi jenom mě, a ani mě to nevadilo natolik že bych si tento díl neoblíbila.

10.10.2016 3 z 5


Elita Elita Kiera Cass

Knížka byla fajn. Fajn proto že to nebylo nic u čeho by se vám tajil dech, nebo běhal mráz po zádech. Zkrátka druhý díl YA romantiky, pěkně napsaný s dobrým námětem a tou nejkrásnější obálkou.

10.10.2016 4 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Taková YA romantika. Co o knize říct, má určitě tu nejkrásnější obálku na světě. Kniha mě bavila ale není to nic nad čím by jste seděli s otevřenou pusou, ta se vám otevře jenom tehdy když bědujete nad nerozhodností hlavní hrdinky.

10.10.2016 4 z 5


Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Předchozí díl mě nadchl a moje nadšení se v tomhle díle jenom stupňovalo ještě víc, a to hlavně díky Chaolovy. VŘELE DOPORUČUJU

09.10.2016 5 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Nechápu jak někoho nemohla bavit tato série už od prvního dílů! Mě to dostalo, ale lituju že jsem si knížku půjčila z knihovny a nemám ji doma.
Vážně skvělá kniha doporučuju.

09.10.2016 5 z 5