RecycledCarrey RecycledCarrey komentáře u knih

☰ menu

Kázání ohně Kázání ohně Francesca Haig

Kniha v sobě měla opět jakousi originalitu, i když dystopické knihy jsou už většinou na jedno brdo. Ale chytla mě, bavila mě a těším se na další díly. Ale mám jedno ale a to se vztahuje na překladatele knih nakladatelství Yoli. Nevím kdy jsem od nich naposledy četla knihu, ve které by nebyla ani jedna chyba, i když tady konkrétně to nebylo zas tak hrozný, ale stejně to kazí kvalitu knihy. Bohužel.

18.05.2016 4 z 5


Eleanor a Park Eleanor a Park Rainbow Rowell

The Smiths, Saturday night live, MASH... jsou to takové maličkosti, ale autorka mě tím přesvědčila o tom, že se snaží vykrádat "The perks of being a wallflower." Nikdy jsem se do "Duhy" Rowell nehnala a musím říct, že se mi to opravdu nelíbilo. Já nevím, prostě ne.. o čem že to bylo?

30.03.2016 2 z 5


Zrcadlení Zrcadlení A.G. Howard (p)

Můj komentář bude zřejmě tak trochu plytký, ale nemám víc co říct, než že tuto knihu a ostatní knihy série bezmezně miluju, nemůžu se jich nabažit a nezvládnu konec tohoto příběhu. Naprosto mě zaplavila city, a co je pro člověka jako já víc než bizarnost a morbidnost?

29.02.2016 5 z 5


Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Tato kniha je tak neuvěřitelně nabitá událostmi, akcí, tajemstvími, atd., že prostě nemáte šanci se u ní ani na chvíli nudit. Opět mě čekala dech beroucí překvapení, srdceryvné události, ale hlavně jsem se do knihy začetla tak, že jsem ji nebyla schopna odložit. Třetího dílu se nemohu dočkat. A Celeano? Chaola nemůžeš nechat jít!

19.02.2016 5 z 5


Divotání Divotání A.G. Howard (p)

Perfektní. Ještě perfektnější než první díl, od kterého jsem očekávala spíš takovou pohádku pro děti, ale pro děti to zrovna není. Morfeus vyhrál mé srdce - miluju arogantní hrdiny, u kterých se ale vždy ukáže, že vše nakonec dělají hlavně pro lásku. Úžasná knížka, na třetí díl se vrhnu hned, jak mi přijde :)

16.02.2016 5 z 5


Tvrdej chleba Tvrdej chleba Charles Bukowski

vidím slyším jsem vidím slyším jsem byl jsem byl jsem
stále jsem touhle chvílí
touhle motýlí chvílí s pohledem zabořeným do kulatého
ústí prázdné lahve

nebo stručněji: "kokotský svět, kde kokoti vymýšlí kokotiny"

13.02.2016 4 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

John Green - pro mě osobně synonymum pro "ubrečenou romantiku." Bohužel se zdá, že i když se mu povětšinou vyhýbám, tak mě tahle ubrečená romantika stejně baví. Rozhodně to není autor, kterého bych zařadila mezi své oblíbené, ale myslím si, že po těch všech detektivkách, dystopiích apod. není špatné sem tam utéct k něčemu, co ve člověku vyvolá hlubší city, i když je to někdy až přehnané. Láska, ztráty a všechno tohle o čem Green píše je prostě život, proto ho nechci odsuzovat, ale jak už jsem řekla špičkovým autorem určitě není. Takže díky za trochu toho pobrečení, ale zase se vrátím ke knihám pro mě typickým.

23.01.2016 4 z 5


Mechanický anděl Mechanický anděl Cassandra Clare (p)

Když jsem si knihu koupila, neočekávala jsem, že by mohla být zdaleka tak dobrá jako Nástroje smrti. Nakonec mě ale příjemně překvapila, postavy jsem si už stihla zamilovat a i když pro mě příběh Jace a Clary pořád bude na prvním místě, myslím, že tuhle sérii si oblíbím zrovna tak. Ovšem jsou i věci, co se mi nezamlouvají a to začínající milostný trojúhelník, a předpokládám, že opět jako v předešlé sérii, se dají hlavní hrdinové dohromady až tak v poslední knize. Ale i napříč tomu se nemohu dočkat dalšího dílu a dám 5 hvězdiček.
Bohužel si už nepamatuji, co v Nástrojích smrti odkazovalo na tuto sérii, takže kdyby mi to byl někdo ochotný napsat do zprávy, byla bych strašně vděčná! :)

15.12.2015 5 z 5


Rudá královna Rudá královna Victoria Aveyard

Perfektní kniha. Celou dobu mi připadala jako všechny ostatní dystopie, samozřejmě se mi líbila, ale nebylo tam nic, co bych nečetla i někde jinde. Ale na konci knihy přišel zvrat, který bych ani náhodou nečekala, opravdu jsem byla překvapena - na jednu stranu příjemně, protože zvraty oblibuji, na druhou stranu kniha vyústila v konec, který vám takovým malým způsobem zlomí srdce. Kniha 5 hvězdiček, ale překladatelce do češtiny možná tak pětku, protože chyb bylo vážně dost a nejvíce na konci knihy, což mně osobně vaří krev v žilách a kazí zážitek. Autorce knihy můžu jen blahopřát, že hned její první kniha ukázala, že od ní můžeme ještě dost očekávat, takže já se těším jak na další díly série, tak na případné další knihy autorky.

05.12.2015 5 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Skvělá kniha na kterou jsem se dlouho těšila a na konec splnila a dokonce i předčila moje očekávání. V knize je mnoho skvělých postav - musím říct, že snad každá postava má něco do sebe, ať už je dobrá nebo zlá. A hlavně fandím Chaolovi :)

17.11.2015 5 z 5


Dívka, která se třpytila Dívka, která se třpytila Lauren Beukes

Knihu musím hodnotit velice kladně. I přesto, že mě od ní odrazovalo ne tak vysoké hodnocení, musím říci, že jsem četla o mnoho horší knihy, které měly "červené hodnocení."
Originální námět, zpracování také skvělé, i když jsem se ze začátku ztrácela, brzy jsem pochopila děj a postavy. Překvapila mě, líbila se mi, nechala jsem se ztrhnout a dávám 4 (a pomyslné půl) hvězdičky.

16.11.2015 4 z 5


Elita Elita Kiera Cass

Na mě prostě série nezapůsobila. Druhý díl jsem si přečetla jen proto, že jsem četla první a třetí přečtu, abych věděla jak to skončí, ale spíš ze zvědavosti, než ze zájmu. Na mě hlavní hrdinové - America a Maxon - prostě působí špatným dojmem, protože se na jednu stranu milují a na druhou chodí za jinými. Jestli jsem si někoho zamilovala je to Aspen a hrozně mu fandím. Doufám, že nejsem jediná, protože já vážně Maxona nemohu vystát.

25.10.2015 3 z 5


Životy, které jsme ztratili Životy, které jsme ztratili Megan Crewe

Opět 5 hvězdiček, kniha perfektní, napínavá a těším se na třetí díl, který si ale vzhledem k okolnostem budu pravděpodobně muset přečíst v angličtině. Připojuji nenávist k takovým nakladatelstvím jako je Egmont, která nevydávají knižní série do konce. Gava jsem si neskutečně zamilovala, jen se teď nějak prokousat anglickou knihou, abych zjistila, jak to s ním a Tobiasem dopadne.

23.10.2015 5 z 5


Odhalení Odhalení Lisa Jane Smith

Do knihy se mi ani moc nechtělo, protože L.J. Smith rozhodně není můj šálek kávy. Pak se mi ale kniha najednou začala líbit a začetla jsem se do ní. Strašně se mi líbila a pak najednou - bum - a konec mi to opět celé zkazil. V dalších knihách čekávám milostný trojúhelník, vystřídání partnerů a všechny ty věci pro L.J. Smith typické.

20.10.2015 4 z 5


Tak padne náš svět Tak padne náš svět Megan Crewe

Knihu jsem objevila v levných knihách a nevěděla jsem, co od ní očekávat. Nakonec mě úplně pohltila a nechci nic víc, než jen sáhnout po dalších dílech. Kae je skvělá hlavní hrdinka - prostě normální člověk, co si myslí, že nic nezvládá, ale zvládá to bravurně. Ostatní postavy se mi taky zalíbili a celková myšlenky knihy taktéž.

18.10.2015 5 z 5


Květy z půdy Květy z půdy Virginia Cleo Andrews

Opravdu skvělý příběh, i když tak žalostný a smutný, že jsem knihu prožila jako negativní záležitost. Ale nakonec si myslím, že když kniha ve vás zanechá tak silné pocity, ať už negativní nebo ne, dokazuje to, že autorka je opravdu skvělá a příběh propracovala, jak nejlépe mohla.

29.09.2015 5 z 5


Hra lží Hra lží Sara Shepard

Příjemná a oddechová kniha, přečtena za jeden den, k dalším dílům se také určitě vrátím, až budu chtít nenáročné čtení. 4 hvězdičky.

23.09.2015 4 z 5


Trojice Trojice Sarah Lotz

Kniha měla zajímavý začátek, který mě docela zaujal. Později mě bavily jen některé kapitoly a jiné pro mě zase byly utrpením, které se mi vůbec nechtělo číst, jako např. pasáže o "náboženských fanaticích." Ale nějak jsem se tedy knihou prokousala až ke konci, o kterém musím říct - a opravdu to řeknu takhle - že byl trapný. Nějak nechápu, proč jsem tu knihu celou přečetla, kvůli konci, který v podstatě nic nevysvětlil a dal ještě více otázek. Těšila jsem se na ni, ale teď myslím, že čas jsem mohla strávit nad kteroukoliv mnohem lepší knihou.

18.09.2015 2 z 5


Na útěku Na útěku Rachel Ward

Můžu říct snad jediné - takhle hroznou knihu už jsem dlouho nepřečetla. Námět byl dobrý, ale zpracování a konec byli k pláči, a to rozhodně ne proto, že by kniha byla dojemná, ale měla tak příšerný konec, že jsem se nad knihou musela ze zoufalství smát. Pro mě naprostá příšernost.

10.09.2015 1 z 5


Sběratel kůží Sběratel kůží Jeffery Deaver

Sběratel kůží byl sběratel kostí. Kniha absolutně stejná - Rhyme opět ví všechno, spolupracuje se stejnými lidmi, sarkasmus, nasranost, rychlá jízda Amélie. Kdybych knihu četla jako první od Deavera určitě by se mi líbila více, ale podobnost mezi těmito dvěma knihami je tak očividná, že jsem se u ní nudila. Pachatele jsem odhalila snad v první čtvrtině knihy a dál jsem se do čtení musela nutit. Očekávání občas bohužel ničí dojem z knihy, ale pokud se snažím předstírat, že jsem Sběratele kostí nečetla, tak dávám čtyři hvězdičky a od Deavera radši na nějakou dobu pryč.

06.09.2015 4 z 5