Mechanický anděl

Mechanický anděl https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/239761/bmid_pekelne-stroje-mechanicky-andel-B9t-239761.jpg 4 1500 235

Pekelné stroje série

1. díl >

1. díl nové trilogie od autorky Nástrojů smrti. Poté, co osiřelé Tesse Grayové zemře teta, která se o ni starala, vyplouvá dívka v dubnu roku 1878 z New Yorku do Londýna za svým bratrem Nathanielem. V přístavu na ni však nečeká Nate, nýbrž prapodivná dvojice žen, jimž se přezdívá Temné sestry. Uvězní ji v jejich domě a připravují ji pro záhadného Magistra, který ji chce získat. Při nezdařeném útěku Tessa zraní jednu ze služebných, ze které se vyklube podivná mechanická bytost. Záchrana přijde z nečekané strany – v Temném domě se objeví Will Herondale, jeden z lovců stínů... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

Clockwork Angel , 2010


více info...

Přidat komentář

Brambora_Šeby
23.03.2024 4 z 5

Kniha byla moc hezky napsaná, ale hrozně dlouho se tam nic nedělo. Správný spád to dostalo až na posledních pár stránkách, avšak ten konec .... Bomba!

BiiZet
26.02.2024 5 z 5

Kniha se pro mě stala velmi milým překvapením. Jedná se o originální fantasy svět, velmi zajímavý a ne povrchní příběh, navíc velmi dobře napsaný.


Michelle13
21.02.2024 5 z 5

Miluji příběhy o upírech, démonech, čarodějích a hlavně o lovcích stínů, děj je super, celou dobu netušíte kdo je Magistr, takže když jsem se to pak dozvěděla tak jsem nevěřila vlastním očím a to jak se nakonec zachoval bratr Tessy ? Tak toho bych nakopala do zadku. Kdo nečetl tak určitě doporučuji.

Durancie
04.02.2024 5 z 5

Nová série od Cassandry Clare ze světa lovců stínů. Tentokrát se vracíme o století a něco zpátky, do viktoriánského Londýna.
Mladá Američanka Tessa Grayová přijíždí do Londýna za svým bratrem Natem. Po něm se ale slehla zem. Pomocí různých náhod a peripetií se Tessa dostává do londýnského institutu lovců stínů, seznamuje se s místní okouzlující nefilimskou mládeží, a také zjišťuje, že není jen tak obyčejný člověk. Tessa totiž patří mezi nadpřirozené bytosti. A jak se zdá, její schopnosti jsou důvodem Nateova zmizení. Navíc je jí v patách záhadný Magistr.
Kniha je prvním dílem trilogie Pekelné stroje a musím říct, že se mi velmi líbí. Svět lovců stínů je stejně skvělý, jak jsme zvyklí, a k tomu přibyly i dobové zajímavosti (chválím, že narážky na ženskou podřízenost jsou podány vkusně a nijak hystericky - narozdíl od Rebelek z Oxfordu). Cassandra zkrátka psát umí, její drobné náznaky se během děje rozvíjejí do ďábelského plánu. Odkazy na bibli a klasickou literaturu jsou na svém místě a Herondalové jsou šílení a osudoví v každém století.
Chválím a jdu na další díl.

Kate3003
05.10.2023 4 z 5

Série Pekelné stroje je další z knih o lovcích stínů. Příběh je zasazen do Viktoriánského Londýna a vypráví příběh Tessy, která je vtažena do světa stínů o kterém nic neví a zjišťuje, že je svět je úplně jiný než za jaký ho měla. Příběh mě naprosto pohltil i když mě občas rozčiloval Will, ale to už je asi úděl rodu Herondalů .

ReziEngli
08.09.2023 4 z 5

Jelikož jsem se rozhodla řádně prozkoumat celý svět Lovců stínů, brouzdala jsem na netu a narazila na doporučení číst chronologicky dle času. Takže jsem se pustila do Pekelných strojů. A musím říct že super! Jednička mě hodně bavila, příjemně se to četlo, skoro všechny postavy mi byly celkem sympatické. Jen mi strašně nesedl Will. A hlavně jeho protivná povaha. Ale jinak celý příběh super, skvěle promyšlené. Dávám záměrně 4 hvězdičky, tu poslední si schovávám pro další díly :) Nerada bych přechválila začátek a pak byla zklamaná.

Carol1122
20.05.2023 5 z 5

Cassandra Clare prostě umí psát :) Tohle byla jízda od začátku do konce, naprosto promyšlený děj plný zvratů, dobrodružství a napětí se špetkou historična, magie a fantasy. Výborné a já se vrhám na další!

MAU256
03.05.2023 4 z 5

Na knížku jsem narazila díky komentářům zdejších čtenářů, tak jsem ji zkusila. Knížka mě vtáhla do děje a než jsem se nadála, byl konec, takže honem sehnat a začíst se do dalšího dílu.

Hania932
18.03.2023 4 z 5

Od autorky jsem četla Nástroje smrti a ty se mi strasne líbily, takže další série od autorky byla u mě na seznamu. Musím říct, že je to o trochu slabší než jine knihy. Kniha je čtivá a zajímavá, líbí se svet lovců stínů a návaznost na NS. Posledních 150 stránek bylo nejlepší. Byla tam akce a drama, a to mě velmi bavilo. Také se mi líbí milostný trojúhelník, který v knize je.
Jednoduše je to další skvělá knížka a skvělý začátek nové série. Těším se na další díl!

Nikusha
07.03.2023 2 z 5

Zkoušela jsem Nástroje smrti, ale ty jsem ani nedočetla. Po nějaké době, mě zaujal tento titul a ani jsem vlastně nějak nezaregistrovala, že jde o stejného autora. Až posléze mi to došlo. Je tam cítit stejný rukopis a to je pro mně velký špatný. Prostě mě to nějak nebaví. Neříkám, že je to špatné, ale nic pro mně. S touto autorkou už to zkoušet nebudu.

Leník95
04.12.2022 5 z 5

Tuhle knihu bych asi sama nevybrala, ale dala jsem na doporučení čtenářů a zkusila ji. A musím říct...super! Kapitoly byly sice delší, ale nevadilo mi to. Příběh byl skvěle vymyšlený a nebylo tam nic složitého na vysvětlování, co by vám zkazilo požitek a museli se v příběhu vracet. Myslela jsem, že se vztah hlavních hrdinů na konci uzavře, ale autorka mě vyvedla z omylu a tak podpořila mou zvědavost. Takže musím přečíst další díly, abych věděla jak to celé dopadne. Romantická fantasy knížka, která vás skvěle vtáhne.

Nikkiproch
18.11.2022 5 z 5

Shadowhunters jsou moje srdcová záležitost, takže mně se to určitě moc líbilo a těším se, až se začtu do dalšího pokračování.

zuzule787
21.10.2022 3 z 5

Pustila jsem se do této knihy hned po přečtení série Nástroje smrti a tak jsem již věděla do jakého světa vstupuji a jakým stylem paní spisovatelka píše. Prostředí šedivého, studeného Londýna 19. století se mi moc líbí a tentokrát jsem spokojená i s postavami hlavních hrdinů. Tessa je mi sympatická a dvojice Will a Jem - zlobivý a hodný chlapec, přátelé a parabatai.. Jak tenhle trojúhelník dopadne..

tereza7804
30.07.2022 4 z 5

Rozjezd pomalý a chvílemi jsem vážně trpěla a chtěla části i přeskakovat, ale posledních sto stran to víceméně zachránilo a jako celek to vážně špatné nebylo. 3,5/5

_Brunetka_
20.07.2022 4 z 5

No, co k tomuhle říct? Já popravdě fantasy moc (vůbec) nečtu a tohle byl teda takový můj úvod do tohohle žánru. A nemohla jsem sáhnout líp. Autorka píše poměrně čtivě, ale musíte se připravit na trochu pomalejší rozjezd a delší kapitoly, ale jak už se do toho dostanete,odsýpá to samo. Dalším velkým plusem je svět. Není totiž nijak složitý, žijí v něm typické nadpřirozené bytosti s výjimkou lovců stínů,kteří jsou vskutku velice originální hrdinové a nikde jinde se s nimi asi nesetkáte. Moc se mi také líbila zápletka a námět knihy. No, a postavy? Ty jsem si zamilovala,jak jen to je možné. Nejvíc k srdci mi asi přirostl Will, který je sice často hubatý a nepříjemný,ale jeho ostrovtip a pohotovost? Bezkonkurenční! Ale mé velké sympatie si získal i Jem,Henry,Charlotte a Tessa. Co mě ještě hodně překvapilo,bylo to,kolik se v knize nachází úsměvných a vtipných částí,vážně jsem se při čtení bavila. A co mě naprosto namydlilo byl zvrat,který nám autorka podala asi na posledních 80 stranách, (kdo četl ví) a závěr? Nemohlo to skončit otevřeněji a já se budu muset hodně ovládat,abych si hned nepůjčila další díl.

Laf
07.06.2022 4 z 5

Trochu mi trvalo se začíst. Zvyknout si na nový svět a vzpomenout si, co a jak jsem se již dozvěděla z jiné série, že u nich tak prostě chodí. Nakonec se mi podařilo začíst včas v době, kdy se příběh rozjel a začalo to být mnohem více akčnější. Kniha se mi líbila. Autorka umí zaujmout. Už se těším na pokračování a jak se to celé vyvine :)

renefer
06.06.2022 4 z 5

Nebylo to špatné, je to hodně podobné sérii Města kostí, opuštěná dívka v Institutu, dva chlapci, z toho jeden úplný jelito. Ale spisovatelka píše čtivě, dá se to přelouskat i když už nejste cílovka. Ve svém žánru tohle patří k té lepší půlce.

roso.mak
02.04.2022 4 z 5

Kniha je vlastně klišé na klišé, ale kupodivu to funguje.

Zaprvé oceňuji, že kniha je opravdu součástí pouhé trilogie. Nástroje smrti vlastně do teď nemám přečtené, protože se mi kdysi před lety nechtělo čekat kolika tentologie to vlastně bude.

Jen mi trochu vadilo, že aby to mohlo být na konci pořádné drámo, tak se postavy chovají trochu nelogicky mírumilovně.

Pollbooks
03.03.2022 4 z 5

(SPOILER) Mechanický anděl, první díl trilogie Pekelné stroje, které jsou součástí světa Lovců stínů.

Na tuhle sérii jsem se hodně dlouhou dobu těšila, nutno říct že jsem měla i poměrně vysoké očekávání, protože ve většině recenzí naleznete kladné hodnocení.
Bohužel mě kniha trošičku zklamala.

Mechanický anděl vypráví příběh Tessy Gray, američanky, která přijíždí do Londýna za svým bratrem Nathanielem.
Bohužel ji ale zajmou Temné sestry, které pracují pro záhadného Magistera co touží právě po Tesse.

Takhle za mě byl začátek nudný, čtení mi neubíhalo a příběh mě za srdíčko nechytl, takže jsem měla chuť knížku odložit a už se k ní nevracet.
Naštěstí jsem si nedávno dala slib že budu dočítat každou knihu, kterou otevřu takže jsem dala příběhu ještě jednu šanci.

Což je dobře, protože druhá půlka byla o poznání lepší a postavy co mi doteď byly nesympatické se mi zalíbili.
Svědčí o tom i fakt že jsem po dokončení okamžitě rozečetla druhý díl, ale o něm jindy.

Tessu naštěstí zachrání Temní Lovci, záhadný černovlasý Will a jeho kamarád Jem.
Ti mě z celé knihy zaujali nejvíc, moje slabost pro Bad Boye vzala za své a já hltala každou interakci mezi Tessou a Willem.
Nakonec se z něj vyklubal pěkný...No raději nebudu pokračovat, ale snad se to s ním v průběhu dalších dílů zlepší.
Jem byl takový miloučký chlapík, které si nese svoje temné tajemství, ale u přes to je ke všem milý a snaží se všem pomoct.
Jsou jako dvě strany mince.

Přemýšlela jsem nad ohodnocením hodně dlouho, nakonec začátek byl nuda, jenže potom mě to natolik vtáhlo, že si toto dílo zaslouží

loty13
06.12.2021 5 z 5

Tato kniha mě bavila o hodně víc než Město z kostí.
Vtáhla mě do sebe. Četla se strašně rychle. Líbí se mi jak je dej dosazen do viktoriánského Londýna.